راهبرد شبکه ملی فرهنگ در حال تدوین است
مدیر شبکه ملی فرهنگ گفت: طرح راهبردی شبکه ملی فرهنگ در حال تدوین است و افق این طرح برگفته از منویات مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل شورای عالی فضای مجازی است.
به گزارش روابط عمومی مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، مهدی افراسیابی، در همایش مدیران مجتمعهای فرهنگی دیجیتال و رابطان استانی ادارات کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار داشت: شبکه ملی فرهنگ در سال 88 با حسن ابتکار و خلاقیت متصدیان و با درایت و هوشمندی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منصه ظهور رسید و امروز این مولود مبارک آماده تحول و ورود به عرصه جدید است.
وی با بیان اینکه شبکه ملی فرهنگ از ابتدای آغاز فعالیت تا به امروز بیش از 300 خانه و پایگاه فرهنگی دیجیتال در سراسر کشور دارد، افزود: تشکیلات و یا نهادی که 300 پایگاه در کشور داشته باشد، جریانی مقتدر و تاثیرگذار است.
مدیر شبکه ملی فرهنگ عنوان کرد: باید بتوانیم در آینده نزدیک تعداد 300 مرکز فرهنگی دیجیتال را به 3 هزار پایگاه افزایش دهیم. توسعه تعدادی، بهبود کیفیت خدمات و همچنین گسترش شبکه در اولویت برنامه های شبکه ملی فرهنگ قرار دارد.
افراسیابی در ادامه شبکه ملی فرهنگ را جریانی فرهنگ ساز خواند و گفت: شبک ملی فرهنگ همچون جریانی است که افراد در مسیر قرار گرفته را با سرعت بالاتری به مقصد می رساند و تحولات بیشتری را در این میان موجب می شود.
وی افزود: برای توسعه و گسترش این جریان باید خانههای فرهنگ را در استانها و به ویژه مناطق محروم گسترش و راه اندازی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل مهم در ارزیابی عملکرد شبکه ملی فرهنگ، حرکت و تلاش تیمی فعالان این عرصه است. مدیران مراکز ، مجتمعها و خانههای فرهنگی دیجیتال باید با فعالیتی منسجم جریان ایجاد شده را سرعت بخشند و همچنین عمق و پهنای آن را افزایش دهند. در غیر این صورت این جریان فرهنگ ساز آن طور که باید موثر واقع نخواهد شد.
مدیر شبکه ملی فرهنگ با اعلام خبر تدوین طرح راهبردی شبکه ملی فرهنگ، تصریح کرد: طرح راهبردی شبکه ملی فرهنگ در حال تدوین است و افق این طرح برگرفته از منویات مقام معظم رهبری در خصوص تشکیل شورای عالی فضای مجازی است.
افراسیابی افزود: مهمترین وظیفه ما تولید و حمایت از محتواست. قصد داریم با توجه به پتانسیل موجود در حوزه فناوری، سرمایهگذاری وسیع و هدفمندی را در جهت بهرهبری حداکثری ایجاد و پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم را فراهم سازیم. البته آسیب شناسی و صیانت از محتوا نیز در دستور کار شبکه ملی فرهنگ قرار دارد.
تعیین شیوههای اجرایی، لازمه گسترش شبکه ملی فرهنگ
در ادامه همایش مدیران مجتمع های فرهنگی دیجیتال و رابطان استانی ادارات کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال گفت: امسال نخستین سالی است که رهبر معظم انقلاب علاوه بر تعیین نمودن شعار سال، راهبرد و روش اجرای آن را هم مشخص فرمودند. افق اقتصاد و فرهنگ است، راهبر اراده ملی و روش دستیابی، مدیریت جهادی است. شبکه ملی فرهنگ برای رسیدن به افق تعیین شده باید ساختارها را معین کند.
نجفی سولاری عنوان کرد: با توجه به آسیب شناسیهای صورت گرفته در شبکه ملی فرهنگ، نقاط ضعف و قوت مراکز فرهنگی دیجیتال شناسایی شده است.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه طرح اولیه راهبردی شبکه ملی فرهنگ به وزارت کشور که محوریترین شورایی است که استانها را به هم ارتباط میدهد، ارائه شده است، گفت: با توجه به طرح پیشنهادی قرار بر آن شد تا با همکاری وزارت کشور و نیز شورای فرهنگی اجتماعی شرق و غرب کشور به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعامل دو سویهای را برای تحقق این مهم ایجاد کنیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در ادامه افزود: شبکه ملی فرهنگ در دنیای فرا مدرن باید دارای ساختار درختی مبتنی بر شبکه باشد. بر این اساس مدل شمسه کشوری پیشنهاد شده است. مدلی که در دولت قبل در مرکز تحقیقات نهاد ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفته است.
وی گفت: شمسه مانند خورشیدی است که پرتو آن فراگیر است. بنابراین مراکز فرهنگی دیجیتال استان ها هم از این پرتو بهرهمند خواهند شد.
وی با بیان اینکه زیر مجموعه شبکه ملی فرهنگ، مجتمعهای فرهنگی محلی دیجیتال است، گفت: مجتمعهای فرهنگی عهدهدار ارائه خدمات و پیشتیبانی فنی از تولیدکنندگان هستند. در واقع با فراهم کردن زیر ساختهای مناسب و لازم زمینه فعالیت تولید کنندگان را فراهم میکنند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید در سال جدید با مدیریت جهادی بخش خصوصی را بیشتر از گذشته در جمع خود بپذیریم، عنوان کرد: شیوه اجرای فعلی در شبکه ملی فرهنگ مشکلات متعددی دارد. مهمترین آن تداخل بین وظایف نهادها است. باید موقعیت شبکه ملی فرهنگ را در ابر فرهنگی مجازی شناسایی و تبیین کنیم.
نجفی سولاری در پایان خاطرنشان کرد: برای گسترش شبکه ملی فرهنگ، شیوههای اجرایی باید مشخص شود تا کنترل استراتژیک به درستی توسط شمسه صورت بگیرد.
گفتنی است در همایش مدیران مجتمعهای فرهنگی دیجیتال و رابطان استانی ادارات کل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از محمدحسین شفیعیها، مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد استان قزوین و سعید پور ایمانی، مدیر مجتمع فرهنگی دیجیتال استان قزوین، به عنوان مدیران برگزیده شبکه ملی فرهنگ تقدیر شد.
شایان ذکر است، ارائه گزارش عملکردها، بیان راهکار و پیشنهادهای سازنده و نیز ابلاغ سیاست های جدید شبکه ملی فرهنگ، تعاملات موجود در بین مدیران مراکز فرهنگی دیجیتال سراسر کشور، ارائه راهکارهای مناسب برای ایجاد اقتصاد پایدار و تجاری سازی مراکز فرهنگی دیجیتال سراسر کشور و نیز تدوین نظام نامه آموزشی از اهداف برگزاری این گردهمایی است.
- ۹۳/۰۲/۲۸