رایانه ملی به ابدیت پیوسته است
کامپیوتر ملی یا کلونایزر به دلیل وجود برخی ضعفها محکوم به شکست است و تا مشکلات آن از بین نرود با عدم استقبال عمومی روبرو خواهد بود.
دکتر رضا سمیعزاده، مدیر عامل سابق شرکت گسترش انفورماتیک در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: همه پدیدههایی که به هر نحوی با فناوریهای جدید مانند نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی در ارتباط هستند باید در دورههای زمانی کوتاه به دنیا آمده و به بلوغ و رشد کامل برسند، به عبارتی این پدیدهها اگر در این بازه زمانی محدود خود رشد پیدا نکنند، محکوم به نابودی و فنا خواهند بود و کلونایزر (کامپیوتر ملی) هم از جمله این پدیدههای فنا شده است.
وی در ادامه ضمن تشریح تاریخچه تولید کامپیوتر ملی افزود: در حدود 5 سال پیش شرکت گسترش انفورماتیک اقدام به ساخت کلونایزر کرد و چون این پروژه به صورت کامل به اهداف خود که شامل تولید انبوه، فاز صنعتی شدن و DNA.DG ( دی. ان.ای دیجیتالی) نرسید، به حد کافی مورد استقبال عموم قرار نگرفت؛ همچنین که 5 سال پیش رقیب جدی برای کلونایزر هم وجود نداشت ولی هم اکنون رقبای بسیار جدی دارد که یکی از دلایل شکست این پروژه هم وجود این رقیبان است.
مدیرعامل سابق گسترش انفورماتیک یکی دیگر از دلایل مهم عدم استقبال مردم از کامپیوتر ملی (کلونایزر) را قیمت بسیار بالای آن به نسبت دیگر رقیبان دانست و افزود: تاکنون فقط 4 هزار دستگاه رایانه ملی تولید شده است که این مقدار باعث افزایش قیمت آن هم شده است، در صورتی که اگر 40 هزار دستگاه با قیمتی حدود 400 تا 500 دلار تولید میشد، شاید استقبال بیشتری از آن میشد.
وی در ادامه کامپیوتر ملی را نیازمند یک بازنگری دانست و گفت: در حال حاضر CPU، هارد دیسک، پردازشگر و برخی از امکانات کلونایزر از رده خارج شده است و باید مورد بازبینی کامل و دوباره قرار گیرد.
سمیعزاده خاطر نشان کرد: جهت استقبال از کامپیوتر ملی باید این پروژه را صنعتی کرده و با یک بازبینی کامل در قیمت و امکانات وارد بازار کرد.
- ۸۷/۰۶/۱۰