ربوکاپ ایرانی در انتظار مساعدت
در حالی که به زمان برگزاری مسابقات بینالمللی" ربوکاپ آتلانتای" آمریکا کمتر از ۵۰روز مانده است ، تیمهای دانش آموزی کشورمان برای شرکت در این مسابقات بلاتکلیف هستند.
تیمهای رباتیک دانشآموزانایرانی در مسابقات بینالمللی رباتیک جزو بهترین تیمها محسوب میشوند بگونهای که این مسابقات بدون حضور تیمهای ایرانی با افت شدید مواجه میشود.
سال گذشته تیم"اسپادانا"دبیرستان" شهید اژهای" اصفهان در مسابقات ربوکاپ "برمن" آلمان در دو رشته مقام اول را کسب کرد و امسال به عنوان تیم نخست دوره قبل، از سوی برگزارکنندگان رقابتهای آتلانتا به این مسابقات دعوت شده است.
"هادی محضرنیا"مربی و سرپرست تیم اسپادانا روزیکشنبه در پاسخ به خبرنگار ایرنا در زمینه اعزام این تیم به آتلانتا، گفت: ما هم با مشکلات مالی و هم مشکلات اداری مواجهایم و هنوز وزارت آموزش و پرورش اجازه حضور در این مسابقات را نداده است.
وی گفت: وجود مشکلات اداری در حالی مطرح است که ما انتظار داشتیم مسوولان برای حضور در این مسابقات به ما کمک کنند.
وی افزود: اعزام تیم به آمریکا با توجه به بعد مسافت، هزینه زیادی در بردارد که در این زمینه نیز با مشکل مواجه هستیم.
محضرنیا بااشاره به مشکلات گرفتن ویزای آمریکا و ضرورت اقدام از طریق یک کشور دیگر، گفت: زمان برای گرفتن ویزا بسرعت از دست میرود.
وی افزود: تیم اسپادانا به عنوان تیم نخست مسابقات بینالمللی ربوکاپ، سال گذشته از سوی برگزارکنندگان مسابقات دعوت شده است.
وی درباره حضور دو تیم"علامه حلی"و" فرزانگان تهران" در مسابقات آتلانتا به عنوان دیگر نمایندگان دانشآموزان کشورمان، گفت: این تیمها با مشکلات مشابه مواجهاند.
محضرنیا تصریح کرد:گرمی و رونق مسابقات بینالمللی رباتیک به حضور تیمهای ایرانی وابسته است و جوانان ایرانی در این مسابقات جزو محبوبترین شرکت کنندگان میباشند.
پارسال چند تیم دانشآموزی ایران به همراه تیمهای دانشجویی کشورمان در مسابقات روبوکاپ آلمان شرکت و بیشترین عناوین قهرمانی این مسابقات پس از میزبان را از آن خود کردند.
جوانان و نوجوانان ایرانی شرکتکننده در این مسابقات پس از بازگشت از مسابقات گفتند: همه حرکات تیمهای ایرانی و بویژه حضور دختران ایرانی برای شرکتکنندگان دیگر کشورها جالبتوجه بود و بسیاری ازآنها با تعجب و ناباوری به توانایی دانشآموزان ایرانی مینگریستند.
یکی از دختران شرکتکننده در این مسابقات گفت:ما بهدلیل مشکلات رفت و آمد به محل اقامت و کمی وقت ، گاه در سالن مسابقات نماز میخواندیم و این از زیباترین صحنههای مسابقات برای بسیاری از شرکتکنندگان بود.
دانشآموزان و دانشجویان کشورمان در حالی جزو بهترین تیمهای رباتیک دنیا محسوب میشوند که برای تهیه هر قطعه موردنیاز خود با مشکلات فراوانی مواجه هستند.
این در حالی است که دانشآموزان و دانشجویان بسیاری از کشورها فقط کار نرمافزاری ساخت ربات را انجام میدهند و از بستههای آماده برای ساخت ربات استفاده میکنند.
رباتیک از علوم و فنون جدید است که بهگفته کارشناسان، در دهههای آینده نقش زیادی در زندگی روزمره انسانها ایفا خواهد کرد و کشورهای پیشگام در این زمینه از طریق رباتهای خود حتی بر جوامع دیگر تاثیر فرهنگی خواهند گذاشت.
کارشناسان معتقدند: با توجه به استعداد و توان جوانان کشورمان در این زمینه ، در صورت توجه جدی مسوولان به رشته رباتیک و حمایت صنایع داخلی، جوانان ایرانی قادرند سهم قابل توجهی از این فناوری و بازار آینده آن را به خود اختصاص دهند.
مسابقات بینالمللی ربوکاپ از دهم تا بیستم تیرماه در آتلانتای آمریکا برگزار میشود.
- ۸۶/۰۲/۲۳