روش محاسبه کاربران اینترنت در کشور چیست؟
رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با طرح این پرسش که شرکت فناوری اطلاعات رقم 23 میلیون کاربر اینترنت در کشور را چگونه محاسبه کرده است، گفت: شیوه محاسبه تعداد کاربران اینترنت مشخص نیست.
"محمودرضا خادمی" در گفت و گو با ایرنا، افزود: هم اکنون در حال مذاکره با شرکت فناوری اطلاعات برای دستیابی به فرمول و شیوه محاسبه تعداد کاربران اینترنت هستیم ولی هنوز به یک روش محاسبه جامع نرسیده ایم.
وی با اشاره به گزارش اخیر شرکت فناوری اطلاعات در مورد ضریب دسترسی به اینترنت و تعداد کاربران اینترنت در کشور، اظهار داشت: در این گزارش منابع استخراج آمار تعداد کاربران اینترنت و نوع دسترسی به این اطلاعات روشن نشده است.
خادمی با بیان اینکه یکی از شاخص های توسعه اینترنت، تعداد پورت های پرسرعت نصب شده است، گفت: براساس برنامه چهارم توسعه یک میلیون و 500 هزار پورت پرسرعت باید توسط بخش خصوصی (شرکت های pap) واگذار می شد که براساس گزارش شرکت فناوری اطلاعات 29 درصد این هدف تحقق یافته است.
به گفته ی رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای، بخش خصوصی از 2 سال پیش آمادگی داشت برنامه را محقق کند ولی شرکت های مخابرات استانی با شرکت های بخش خصوصی همکاری مناسبی نداشتند.
خادمی با اشاره به اینکه امکان اصلی رساندن پورت پرسرعت، "سیم مسی" است که در انحصار مخابرات است، افزود: سیم مسی به سختی به بخش خصوصی واگذار می شود و شرکت های مخابرات امکانات دسترسی به پورت پرسرعت را در اختیار بخش خصوصی قرار ندادند.
وی گفت: براساس گزارش شرکت فناوری اطلاعات در شاخص تعداد پورت های پرسرعت واگذار شده در بخش دولتی نیز فقط 21 درصد اهداف برنامه چهارم محقق شده است.
وی افزود: با وجودی که پهنای باند، شبکه اینترنت و امکانات دسترسی مانند سیم مسی همگی در اختیار دولت است ولی اهداف بخش دولتی نیز در توسعه اینترنت پرسرعت تحقق نیافته است.
خادمی گفت: براساس سیاست های کلی نظام و اصل 44 قانون اساسی، واگذاری و نصب پورت های پرسرعت باید توسط بخش خصوصی اجرا شود و هدایت آنها توسط دولت صورت گیرد.
- ۸۸/۰۸/۰۳