ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

همزمان با روز جهانی ارتباطات از پروژه سپر امنیتی شبکه ملی اطلاعات (دژفا) برای جلوگیری از حملات سایبری شبکه، زیرساخت و اپلیکیشن‌های بومی رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با روز جهانی ارتباطات از ۴ پروژه ملی رونمایی شد.

یکی از این پروژه‌ها، پروژه سپر امنیتی شبکه ملی اطلاعات (دژفا) است که این پروژه با هدف تضمین امنیت سایبری خدمات در بستر شبکه ملی اطلاعات به بهره برداری رسیده است.

این پروژه با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد ریال و به عنوان تله افزاری برای شناسایی برنامه‌های ویروسی و جلوگیری از حمله به زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات به بهره برداری رسید.

در همین حال پروژه «سروا» به عنوان درگاهی برای دسترسی به داده‌های ملی به بهره برداری رسید. این پروژه درگاهی برای کسب و کارهای فضای مجازی محسوب می‌شود که بتواند از داده‌های دولتی استفاده کند.

به بیان دیگر سروا سکویی برای شبکه دولتی و شبکه اینترنت و استفاده از داده‌های دولتی در فضای عمومی خواهد بود که می‌تواند در اختیار استارت آپ ها قرار گیرد.

این پروژه به عنوان بازگشایی قفل‌های دولتی در داده‌های ملی به بهره برداری رسید.

رونمایی از تجهیزات بومی در شبکه مخابراتی کشور در ۴ استان تهران، آذربایجان غربی، فارس و هرمزگان از دیگر پروژه‌های رونمایی شده در این روز است که در ۱۰۳۸ نقطه کشور این تجهیزات نصب و راه اندازی شده است.

در همین حال افتتاح پروژه پهن باند به شبکه ملی اطلاعات در ۷۲۰۰ روستا با اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومان از دیگر پروژه‌های افتتاح شده در روز جهانی مخابرات است که تمامی این پروژه‌ها با کلیک وزیر ارتباطات آغاز به کار کردند.

 

فایروال بومی روی سیستم‌های کنترل صنعتی کشور نصب شد

وزیر ارتباطات گفت: فایروال بومی روی سیستم‌های کنترل صنعتی برند زیمنس در کشور نصب شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد آذری جهرمی امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه مراسم روز جهانی ارتباطات در مورد موفقیت کشور در تولید سیستم فایروال صنعتی (دیواره آتش) با هدف خودکفایی کشور در مقابله با تهاجمات سایبری گفت: فایروال بومی یک سیستم مقابله با تهاجمات سایبری روی سیستم‌های کنترل صنعتی است که هم اکنون روی تمام سیستم‌های کنترل صنعتی برند زیمنس در کشور نصب و راه‌اندازی شده است.

وی تاکید کرد: به زودی این سیستم بومی برای سایر برندهای کنترل صنعتی نیز توسعه داده خواهد شد.

وزیر ارتباطات گفت: ویروس استاکس نت از طریق کامپیوترهایی که متصل به سیستم‌های صنعتی بود نفوذ کرد و از این رو فایروال بومی می‌تواند روی شبکه‌های کنترل و مدیریت صنعتی نصب شود و دستورات صادر شده را تشخیص دهد.

به گفته جهرمی، این فایروال بومی ارتباطی با شبکه‌های اتوماسیون اداری ندارد.

 

توضیحات آذری جهرمی درباره چهار دستاورد مهم ارتباطی

وزیر ارتباطات در مراسم رونمایی از ۴ دستاورد مهم ارتباطی گفت: طرح دژفا، سپر امنیتی شبکه ملی اطلاعات، با هدف مقابله با حملات سایبری و نیز حمایت از تداوم خدمات دیجیتال، رونمایی شد.

به گزارش ایسکانیوز، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم گرامیداشت روز جهانی ارتباطات و افتتاح پروژه‌های ارتباطی، اظهار کرد:شرکت‌های داخلی در تولید تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری برای گسترش شبکه ثابت پهن باند، به خودکفایی ۷۰ درصدی رسیده‌اند. تحریم‌ها، توسعه کشور در این بخش را متوقف نخواهند کرد.

وی تصریح کرد: همچنین در روز جهانی ارتباطات، با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی، از اتصال ۷۲۰۰ روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات توسط وزیر ارتباطات نیز رونمایی شد و وزیر ارتباطات در این خصوص گفت: طبق برنامه ششم توسعه باید ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰خانوار به شبکه ملی متصل شوند. با افتتاح امروز این عدد به حدود ۷۰ درصد رسید.

آذری جهرمی خاطر نشان کرد : طرح دژفا، سپر امنیتی شبکه ملی اطلاعات، با هدف مقابله با حملات سایبری و نیز حمایت از تداوم خدمات دیجیتال، رونمایی شد.

وی ادامه داد : طرح سروا، مرکز تبادل اطلاعات دولت با بخش خصوصی و عمومی، با هدف به اشتراک گذاری اطلاعات دولتی برای استارتاپ ها، راه اندازی شد

آذری‌جهرمی در این خصوص گفت: شرکتهای داخلی در تولید تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری برای گسترش شبکه ثابت پهن باند، به خودکفایی ۷۰ درصدی رسیده‌اند. تحریم‌ها، توسعه کشور در این بخش را متوقف نخواهند کرد.

وزیر ارتباطات گفت: امسال را برای مجموعه وزارت ارتباطات، سال رونق تولید و گسترش خدمات دیجیتال نامگذاری کردیم.

وی ادامه داد: وزارت ارتباطات با استفاده از یک برنامه مدون که از دو و نیم سال قبل، توانسته ایم به خودکفایی 70 درصدی در توسعه تجهیزات مورد نیاز برای پهن‌باند برسیم. که تعدادی از آن ها در نمایشگاه امروز ارائه شد، تجهیزات بومی که امروز توانسته اند زیرساخت‌های مخابراتی چهار شهر از کشور را به صورت کاملا بومی، توسعه بدهند.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: اکنون تجهیزات بومی مربوط به پهن‌باند موبایل به 30 درصد رسیده که رشد خوبی داشته اما راضی کننده نیست. بنا بر سند پیوست فناوری اقتصاد مقاومتی در بخش آی سی تی، همکاران ما در مجموعه وزارت ارتباطات و مخابرات باید تلاش بیشتری کنند تا این درصدها را رشد بدهیم و رونق تولید را شاهد باشیم.

وی خاطرنشان کرد: بخش دوم توسعه خدمات دیجیتال است؛ چیزی که از آن به عنوان اقتصاد دیجیتال نام می بریم. اولین قدم برای این کار آزادسازی داده های دولتی است. داده ها امروز ملی شده اند. صنعت فضایی ما اطلاعات حوزه فضایی خود را جمع آوری کرده و نگهداری می کرد. آنها اطلاعات خوبی در حوزه کشاورزی داشتند، داده هایی که سالیان سال جمع آوری می شده و مورد استفاده قرار نمی گرفت. از سال گذشته این داده ها را در اختیار استارتاپ‌ها قرار دادیم تا بتوانند برای خودشان ایجاد شغل کنند.

وزیر ارتباطات اشاره کرد: دولت باید به کسب‌وکارهای نوپا خدمات بدهد. فقط نگاه انذاری و برخوردی جواب نمی دهد. 20 خرداد طرح های سیزده‌گانه اشتغال، بسته نوآفرین، بسته توانمندسازی کسب‌وکارها به صورت منطقه ای طی یک برنامه مجزا رونمایی خواهیم کرد. هدف گیری و جهت حرکتی ما در مسیر پیش رو رونق تولید است و این شعار و مسیر حرکتی ماست.

آذری جهرمی گفت: پروژه سومی که امروز رونمایی شد نیز در همین راستا انجام شده است. زمانی که کسب‌وکارها توسعه پیدا می کنند، قطعا خطراتی برای آن به وجود خواهد آمد. اختلال در سامانه های خدماتی دیجیتال هم می تواند مشکلات زیادی را ایجاد کند. «دژفا» می تواند امنیت زیرساخت‌های امنیت را تامین کند. امروز 10 پروژه زیرمجموعه دژفا فعال است و 7 پروژه جاری دیگر دارد که قرار است گام بلندی در جهت تامین امنیت زیرساخت‌های شبکه ملی اطلاعات بردارد.

وی یادآور شد: سال گذشته زیر یک میلیون حمله اینترنتی به کسب‌وکارها داشتیم درحالیکه سال قبل از آن این عدد 30 میلیون بوده است. این پروژه را به عنوان تکلیف قانونی خود پیش می بریم و آن را به کسب‌وکارها تقدیم می کنیم.

 

اتصال هفت هزار و 200 روستا به خدمت پهن‌باند موبایل

وزیر ارتباطات افزود: توسعه ارتباطات روستایی در برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته است و دولت مکلف شده که روستاها را به این زیرساخت مجهز کند. نگاه حاکمیت به این موضوع نگاه عدالت اجتماعی است. هفت هزار و 200 روستا به خدمات پهن‌باند موبایل متصل شده اند. در اثر این توسعه، شکاف دیجیتال بین شهر و روستا به نصف رسیده است که این پیشرفت بسیار خوبی به حساب می آید.

وی افزود: توسعه زیرساخت‌های فضای مجازی وظیفه ماست. شبکه ملی، سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا دارد. سند زیرساخت سند تبیین الزامات دارد و وظایف وزارت ارتباطات کاملا مشخص است که مطابق با سند 80 درصد رشد داشته ایم.

آذری جهرمی تصریح کرد: مسئول امور بهداشت، نظام امنیت و جرم کشور مشخص است. وزارت ارتباطات نمی تواند این کارها را انجام بدهد. فرهنگ دیرینه کشورمان را ارزان به دست نیاوردیم و باید آن را حفظ کنیم. نمی توانیم با بی تفاوتی نسبت به این مسائل بگذریم و در عین حال نمی توانیم مردم را هم از تکنولوژی محروم کنیم.

وزیر ارتباطات ابراز داشت : نمی شود کسی که برای توسعه زیرساخت می دود را کتک بزنیم. ما به صورت آتش به اختیار وارد حوزه کودک شدیم، چند مرجع فرهنگی اعتراض کردند که چرا وزارت ارتباطات وارد حوزه محتوا شده است، بسم الله . ما خارج می شویم، شما ببینید چه کار کرده اید؟

وی افزود: 142 آزمایش برای راستی‌آزمایی استقلال و کارآیی مجموعه های ما در شرایط احتمالی قطع اینترنت جهانی، انجام داده ایم که تمام آزمایش ها به درستی انجام شد. ما امروز می توانیم با استفاده از سپر دفاعی، امنیت را حفظ کنیم. کیفیت داخلی ما 80 برابر کیفیت بین المللی ماست و تمام این کارها را انجام داده ایم، مسئولیت حوزه خدمات با نظام بانکی و نظام هوشمندسازی شهری است و باید در این مسیر قدم هایی بردارند.

آذری جهرمی ادامه داد: در لایحه محتوا که اساسی‌ترین لایه شبکه ملی اطلاعات است هنوز یک سند نداریم. برخی به ما می گویند شما توسعه زیرساخت را متوقف کنید تا ما به آن برسیم. ما حتی به محتوا نیز بی تفاوت نماندیم و به همین دلیل وارد حوزه تولید محتوا برای کودک شدیم و آن ها وارد اکوسیستمی شدند که مختص خودشان است و والدین نیز می توانند به آن نظارت کنند.

وی اضافه کرد: نشست های مختلفی با ناجا داشتیم. باید ناجا را توانمند کرد تا کسی که وارد سایت می شود و قیمت ها را به هم می ریزد را شناسایی کند، اگر نتوانند چینن فردی را دستگیر کند جامعه آشفته می شود. باید توان ناجا را در این حوزه بالا ببریم و تفاهمات کلی انجام شده و جزئیات آن در حال بررسی است.

جهرمی گفت: به جای سیاه نمایی و مطالبه یک طرفه که برخی از فعالین پیش رو گرفته اند و همواره انتقاد را آموخته اند، باید با همدلی از تمام ظرفیت ها استفاده کنیم. شتاب تکنولوژی منتظر ما نمی ماند. برای رسیدن به اهداف بلندی که در سر داریم چاره ای جز هم‌افزایی نداریم. سیاستِ در کنار را جایگزین برکناری کنیم. به جای این که مچ یکدیگر را بگیریم، دست‌گیر باشیم.

وی تاکید کرد: همه ما با استفاده از توان خودمان تهدیدات تحریم را به فرصت تبدیل می کنیم و از چندجانبه‌گرایی به عنوان فرصتی برای برهم زدن یک‌جانبه‌گرایی استفاده می کنیم.

وی تاکید کرد : من نیز در یک سال گذشته اشتباهاتی داشته‌ام، ممکن است خطاهایی کرده باشم. یک جاهایی باید هماهنگی بیشتری به عمل می آوردیم. اما انتظار دارم همان روحیه و خصلت در کنار هم بودن که سال گذشته بود امسال هم وجود داشته باشد و همچنان ناصح و خیرخواه هم باشیم.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">