رونمایی از شبکه اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد
پایگاه اشتراک دانش (پاد) دانشگاه فردوسی مشهد طی مراسمی در مرکز اطلاعات، آمار و امور رایانهای رونمایی شد.
سامانه پاد، شبکهای اجتماعی با محوریت اشتراک دانش است که با هدف ایجاد پایگاه غنی منابع دیجیتال طراحی و به بهرهبرداری رسیده است. این سامانه از شهریور ماه سال جاری بهصورت آزمایشی در نشانی اینترنتی http://pad.um.ac.ir قابل دسترسی میباشد.
دکتر محسن کاهانی، رئیس مرکز اطلاعات، آمار و امور رایانهای دانشگاه فردوسی مشهد در آئین رونمایی از این سامانه با اشاره به فعالیتهای پژوهشی دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه و نیاز آنان به منابع علمی و تحقیقاتی گفت: سامانه پاد که استفاده آن مختص به اعضای هیات علمی، دانشجویان، دانشآموختگان و کارکنان دانشگاه میباشد، سعی دارد با تجمیع منابع ارزشمند کاربران و منابع موجود و همچنین ساماندهی این اطلاعات بر اساس آخرین روشهای علمی دادهکاوی و ایجاد پایگاههای اطلاعات علمی، یکی از بزرگترین پایگاههای جستجوی دیجیتال کشور را ایجاد نماید.
وی افزود: هماکنون بیش از 800000 عنوان متن دیجیتال شامل مقالات، کتابهای الکترونیکی، پروتکلها و درسنامهها در پاد وجود دارد که حدود 15 درصد آن توسط کاربران در مرحله آزمایشی آن تهیه و منتشر شده است.
دکتر کاهانی به امکان درخواست منبع در سامانه پاد اشاره کرد و افزود: اعضای دانشگاه میتوانند درخواست مقالههای خود را از طریق DOI مقاله به پاد ارسال کنند و سامانه به صورت اتوماتیک نسبت به تهیه و انتشار آن در سامانه اقدام خواهد کرد.
وی افزود: همچنین کاربران میتوانند در امکان درخواست منبع به درخواستهای کاربران پاسخ دهند و امتیاز کسب نمایند.
رئیس مرکز اطلاعات، آمار و امور رایانهای دانشگاه گفت: کاربران بر اساس امتیازهای کسبشده میتوانند از امکانات بیشتری در سامانه پاد یا دیگر سامانهها و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه بهرهمند شوند.
وی همچنین سرویسهای انتخاب و پیشنهاد دوست، ارسال پیام برای دوستان، ایجاد و مدیریت گروه، مخزن و کتابخانه شخصی، و بارگذاری منابع دیجیتال را از دیگر خدمات سامانه پاد برشمرد.
دکتر کاهانی مشارکت کاربران را در ارتقای کیفی سامانه پاد ضروری دانست و گفت: توسعه و ارتقای مداوم سامانه پاد در دستور کار مرکز اطلاعات، آمار و امور رایانهای قرار دارد و در این راستا بهزودی شاهد امکاناتی جهت مشارکت بیشتر کاربران، بهبود رابط کاربری، توسعه قابلیتهای شبکه اجتماعی سامانه، قابلیت اصلاح دادهها و تأمین حداکثری درخواستهای کاربران از طریق سامانه پاد خواهیم بود.
وی افزود: یکی دیگر از امکانات در حال توسعه سامانه پاد، ایجاد یکپارچگی آن با دیگر سامانههای دانشگاه میباشد، در این راستا هماکنون کاربران میتوانند از مشخصات کاربری و رمز عبور خود در پرتال پویا برای استفاده از این سامانه استفاده نمایند.
رئیس مرکز اطلاعات، آمار و امور رایانهای افزود: برای استفاده سریعتر و سادهتر از امکانات سامانه پاد توسعه ابزارهای نرمافزاری نیز در دستور کار قرار دارد و هماکنون افزونههایی ویژه مرورگرهای اینترنتی به امکانات سامانه اضافه شده است.
سامانه پاد دانشگاه فردوسی مشهد در نشانی اینترنتی http://pad.um.ac.ir در دسترس اعضای محترم دانشگاه قرار دارد. همچنین کاربران میتوانند نظرها، پیشنهادها و انتقادهای خود را از طریق رایانامه pad@um.ac.ir به مدیر فنی این سامانه اعلام نمایند.
- ۹۲/۱۲/۱۳