رگولاتوری و رسانهای کردن یک خلاف
موبنا - سعید همتی - مقدمات راه اندازی تلویزیون اینترنتی به عنوان یکی از سرویس های ACS –خدمات ارتباطی پیشرفته– از اواخر سال 88 در دستور کار شرکت مخابرات ایران قرار گرفت و پس از آن گفته شد که کانالهای انتقال تصویر شبکه برای ارائه این سرویس آماده و مذاکرات با صدا و سیما برای تولید محتوا روی این شبکه آغاز شده است.
بر اساس اهداف مندرج در برنامه پنجم توسعه، تلویزیون کابلی باید تا پایان این برنامه در کشور راه اندازی شود که با توجه به اقدامات صورت گرفته پیش بینی می شود این امر تا سال چهارم برنامه پنجم توسعه محقق و بیش از 7 میلیون نفر در کشور مشترک تلویزیون کابلی شوند.
دو سال قبل نیز "سید مصطفی سیدهاشمی"، نائب رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران با اشاره به گستره شبکه فیبر نوری شرکت مخابرات ایران و سرمایه گذاری کلانی که در این بخش انجام گرفته است گفته بود: «تلویزیون اینترنتی را از طریق شبکه فیبر نوری در 3 شهر پیاده سازی کرده ایم و به تدریج این پروژه در مابقی استانهای کشور نیز راه اندازی خواهد شد.»
همانطور که مشاهده میشود پروژه تلویزیون اینترنتی از سال 88 و با سرمایهگذاری کلان و بر اساس اهداف برنامه پنجم توسعه آغاز به کار کرده است. در این میان دو نهاد یعنی سازمان صد و سیما و شرکت مخابرات ایران نیز درگیر این پروژه بودهاند.
از سوی دیگر 6 ماهی نیز از آغاز به کار دولت جدید میگذرد. رییس جدید سازمان تنظیم مقررات نیز 6 ماه نیست که بر سر کار آمده و در سالهای قبل نیز معاون حقوقی وزیر و اتفاقا عضو هیات مدیره شرکت مخابرات ایران نیز بوده است.
اما آقای عمیدیان رییس رگولاتوری درست در زمانی که ثبت نام برای واگذاری تلویزیون اینترنتی بعد از انبوهی از اخبار و گفتوگوهای قبلی در ایام دهه فجر آغاز شد، موضوع غیرقانونی بودن این سرویس را گوشزد کرده است.
البته وی مدعی مکاتباتی با این نهادها نیز شده است. اما این که رییس این سازمان خود تشخیص میدهد چه اخباری و در چه زمانی رسانهای شود موضوع قابل ملاحظه است. این در حالیست که پروژهها و ابهامات بیپاسخ دیگری نیز در سازمان رگولاتوری وجود دارد که رییس این سازمان علاقهای به پاسخ به آنها ندارد.
در خصوص شرکت مخابرات نیز رسانهای کردن ماجرا را خود وزارت ارتباطات و رگولاتوری آغاز کردند و جایی هم که توافقاتی به عمل آمد کار متوقف شد. از این رو به نظر میرسد قصد بر این است که هرجا لازم بود موضوعی رسانهای شود و هر جا به مصلحت نبود موضوعات فعلا بیپاسخ بمانند.
لذا باید از رییس رگولاتوری سوال کرد آیا شما در همه موارد حاضر به اطلاعرسانی هستید یا تنها موارد مد نظر خود را رسانهای میکنید.
بماند که در خصوص تلویزیون اینترنتی صدا و سیما فارغ از آنکه تخلفی صورت گرفته یا بگیرد، رسانهای کردن ماجرا آنهم در لحظه عرضه خدمات تا حدودی تامل برانگیز است.
- ۹۲/۱۱/۱۶