زارعیان: کاربران شبکههای موبایل را باید آگاه کرد
یک استاد علوم ارتباطات بر لزوم آگاهسازی کاربران برای استفاده صحیح از شبکههای اجتماعی موبایلی تأکید کرد.
داود زارعیان در گفتوگو با تسنیم، درخصوص فرصتها و تهدیدهای استفاده از شبکههای اجتماعی موبایلی، اظهار داشت: فرصتهای حاصل از این شبکهها در حوزه کلی سایر رسانهها از جمله گردش اطلاعات و اخبار، بازاریابی و تبلیغات با سرعت بیشتر خلاصه میشود.
وی ادامه داد: امروز در دنیا بیشترین استفاده از این شبکهها در حوزه بازاریابی است، بنابراین اینها همه کارکردهای رسانه را با سرعت بیشتر دارند، اما مخاطبان آنها بیشتر و خاصترند و ارتباطات در آن تعاملی است.
این استاد ارتباطات، گفت: همه رسانهها مانند شمشیر دولبهاند،چرا که در صورت استفاده نادرست از آنها فرصتها تبدیل به تهدید میشوند، به طور مثال میتوان از وایبر برای ارسال پیامکهای خبری و آموزشی استفاده و آن را باسرعت بالا منتقل کرد.
وی همچنین در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه چرافناوریهای نوین از جمله رسانهها، غالباً برای ما مشکلساز میشوند، تصریح کرد:مشکل اینجاست که ما برای استفاده از مظاهر تکنولوژی برنامه نداریم و نگاه به آنها از ابتدا منفی است؛ به جای اینکه در استفاده از آنها ما تصمیم بگیریم با فناوری چه کنیم، فناوری کارکردهای خود را به ما تحمیل میکند زیراهمیشه به جای کنش فقط واکنش نشان دادهایم.
زارعیان افزود: به هر حال ما چه موافق مظاهر فناوری باشیم و چه مخالف، آنها تولید شدهاند و در صورت عدم برنامهریزی و آگاهسازی تهدید میشویم.
وی تصریح کرد: ما عادتکردهایم تنها از کارکردهای ساده، اولیه و پیش پاافتاده تکنولوژیها استفاده کنیم که میتواند تهدیدی برای مسائل اخلاقی و اجتماعی باشد؛ اگر در انتشار مطالب و تصاویر غیر اخلاقی نظارت نکنیم، اگر والدین بر نحوه استفاده فرزندان کنترل نداشته باشند این آسیبزننده است.
زارعیان گفت: رسانههای نوین در اصطلاح جمعگریزند و هرفردی در خانه را به سوی یک وسیله ارتباطی کشانده و در نهایت ارتباطات اجتماعی و خانوادگی کم میشود، لذا این مسئلهای است که افراد باید خود آن را مدیریت کنند.
وی در پایان گفت: اگر بتوان محتوای مناسب و درخور تولید کرد و آموزش استفاده در مدارس و دانشگاهها به افراد داده شود، میتوان از قابلیتهای مثبت این شبکهها استفاده و تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
- ۹۳/۰۳/۱۰