زمان استفاده از شبکههای موبایلی باید مدیریت شود
یک پژوهشگر رسانههای نوین بر لزوم مدیریت زمان استفاده از شبکههای اجتماعی موبایلی تأکید کرد.
حسین امامی در گفتوگو با تسنیم، در خصوص فرصتها و تهدیدات استفاده از شبکههای اجتماعی موبایلی( وایبر، واتسآپ و لاین و...)، اظهار داشت: آنچه مهم است آگاهسازی کاربران است یعنی این شبکهها بخشی از برنامههای پیامرسان فوری هستند و باید از حالت صرف سرگرمی، اشتراکگذاری مطالب و در نتیجه کاهش ارتباط با افراد خانواده خارج شود و هر فرد در استفاده از این شبکهها برای خود محدودیت زمانی قائل شده و به نوعی آن را مدیریت کند.
وی ادامه داد: متاسفانه در ادارهها نیز این شبکههای موبایلی باعث پایین آمدن بهرهوری کارمندان شده و از حالت مثبت فاصله میگیرد؛ مسئله دیگر رعایت اخلاقیات، رعایت حریم خصوصی سایر کاربران و مسئولیت اجتماعی در این شبکههاست که نیاز به فرهنگسازی دارد.
این پژوهشگر رسانههای نوین خاطرنشان کرد: این شبکهها با هدف نزدیکتر شدن افراد به یکدیگر و اجتماعیتر شدن کاربران ایجاد شد و مهمترین جذابیت آن تماس و پیامک رایگان با هر نقطه از دنیاست.
امامی تصریح کرد: افراد در این شبکهها به دنبال شبکهسازی و گروهسازی هستند یعنی مثل قبل بحث صرف چت کردن نیست، اما در حال حاضر آسیب آنها ارتباطگیری از طریق این شبکهها، منزوی شدن و منحصر کردن ارتباط با افراد دیگر از طریق این شبکههاست که ارتباط سنتی را تهدید میکند.
وی افزود: وقتی شبکههای اجتماعی در فضای مجازی به وجود آمد پایه آن بر کامپیوتر بنا نهاده شده بود، ولی اینها در معنای واقعی چقدر به سمت اجتماعی شدن حرکت کردند، موضوعی که دغدغه سازندگان این شبکهها، متخصصان علوم ارتباطات و جامعهشناسان بود؛ حضور در این فضاها کارکردهای ارتباط جمعی مثل حضور در مساجد یا دانشگاهها را ندارد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: باید پذیرفت که مسیر حرکت شبکههای اجتماعی به سمت موبایل و حذف سیستم شمارهگیری مخابرات است، اما آنچه لازم است آگاهسازی مخاطبان و کاربران از شرایط استفاده از این شبکههاست که روابط اجتماعی و درونخانوادگی را تهدید نکند.
- ۹۳/۰۳/۰۹