زمان بررسی احیای کارت سوخت در مجلس
به گفته رئیس کمیسیون انرژی مجلس، این کمیسیون تصمیم گرفته نخستین نشست خود در هفته آینده را به موضوع فعالسازی کارت هوشمند سوخت اختصاص دهد تا مباحث کارشناسی آن در ابعاد مختلف بررسی شود.
به گزارش وزارت نفت، فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص وضعیت احیای کارت سوخت گفت: قرار است در این نشست افزون بر موضوع مرتبط با کارت هوشمند سوخت، راهکارهای مقابله با قاچاق سوخت و ترویج فرهنگ صحیح مصرف در جامعه نیز بررسی میشود.
وی در ادامه با اشاره به اختلاف قیمت بنزین در داخل و کشورهای همسایه افزود: با توجه به تفاوت قیمت داخلی بنزین با قیمت این فرآورده در کشورهای همسایه، استفاده دوباره از کارت هوشمند سوخت از قاچاق آن جلوگیری و حتی مصرف بنزین را نیز مهار میکند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درباره موضوع احیای کارت هوشمند سوخت در نشست مشترک مسئولان دولتی و روسای کمیسیونها بحث و بررسی شد، تصریح کرد: کمیسیون انرژی مجلس تصمیم گرفت نخستین نشست خود در هفته آینده را به موضوع فعالسازی کارت هوشمند سوخت اختصاص دهد تا مباحث کارشناسی آن در ابعاد مختلف بررسی شود.
حسنوند با تاکید بر اینکه تاکنون تصمیمی برای افزایش قیمت سوخت گرفته نشده است، گفت: مباحث افزایش قیمت شایعهای بیش نیست.
به گزارش تسنیم، همچنین هدایت الله خادمی دیگر عضو کمیسیون انرژی مجلس از شنیده های خود برای زمان احیای کارت سوخت در 2 تا 3 ماه آینده خبر داد و گفت: شنیدهها حاکی از آن است که دستور 2 نرخی شدن قیمت بنزین هم به دستگاههای ذیربط صادر شده است.
نماینده مردم ایذه و باغملک با بیان اینکه احتمالا ظرف 2 الی 3 ماه آینده کارت سوخت احیا شده و قیمت بنزین 2 نرخی شود، اظهار داشت: براساس این طرح یک نرخ بنزین (قیمت فعلی) و با سهمیه مشخص عرضه میشود و یک نرخ با قیمت آزاد برای کسانی که مصرف بیشتری دارند، عرضه میشود.
کارت سوخت در یک قدمی احیا
با وجود اظهارنظرهای بعضا ضدونقیض از تعیین قیمت بنزین، احتمال اینکه این بررسیها تا پایان ماه جاری به نتیجه برسد و اجرای طرح استفاده مجدد از کارت سوخت از پایان مهرماه اجرا شود، وجود دارد. البته هنوز از سوی دولت ابلاغیهای در این راستا صادر نشده است.
به گزارش ایسنا، ظرف مصرف بنزین کشور پر شده است، قاچاقچیان ۱۰لیتر بنزین را لب مرز پاکستان ۲۵۰ تا ۳۰۰هزار تومان خرید و فروش میکنند، روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین فقط به افغانستان قاچاق میشود که معادل یک دهم مصرف روزانه کشور است. میانگین مصرف بنزین کشور با ثبت رکوردی بیسابقه در نخستین ماه تابستان ۹۷، درپی افزایش روزانه ۸ میلیون و ۱۰۰هزار لیتری نسبت به خردادماه، به ۹۱میلیون و ۷۰۰هزار لیتر در روز رسید که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸,۵ درصد رشد نشان میدهد، این رقم در دوره مشابه سال گذشته ۸۴ میلیون و ۶۰۰هزار بشکه بود. این نشان میدهد باید برای جلوگیری از هدررفت منابع کشور فکری شود.
امروز در گزارشی تحت عنوان "اظهارات متناقض بهارستانیها درباره بنزین" موضوع یارانه سرسامآور بنزین که بر دوش دولت سنگینی میکند را مورد بررسی قرار دادیم. افزایش نرخ دلار، تفاوت فاحش نرخ سوخت در ایران نسبت به کشورهای همسایه، افزایش قاچاق و افزایش مصرف بنزین همانند دومینوی به هم پیوستهای شده که درنهایت به گشایش دوباره پرونده بنزین و بررسی گزینههای مختلفی مانند سهمیهبندی و احیای کارت سوخت منجر شد.
اما به نظر میرسد نگارندههای این سرنوشت با یکدیگر اتفاق نظر ندارند؛ بهطوریکه یک روز یکی از سهمیهبندی قطعی بنزین خبر میدهد و روز بعد دیگری اعلام میکند تصمیمی برای سهمیهبندی گرفته نشده است. آنچه که مسلم است اینکه نرخ بنزین در ایران واقعی نیست و با وجود اینکه در سال ۱۳۸۹ دولت نهم، رسما آغاز اجرای قانون هدفمندی یارانهها و ارائه حاملهای انرژی با قیمت اصلاح شده از ۲۸ آذرماه را اعلام کرد، در این قانون پیشبینی شده بود که قیمت سوخت بهصورت سالانه و طی پنج سال باید ۲۰ درصد افزایش پیدا کند تا به ۹۰ درصد قیمت بینالمللی یا فوب خلیج فارس برسد. این اتفاق تاکنون رخ نداده است.