سازمان امور مالیاتی: وزارت راه اطلاعات ۱۲ هزار ملک خالی را داد!
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با بیان "امکان اخذ مالیات از خانههای خالی وجود ندارد"، گفت: وزارت راه اطلاعات ۱۲ هزار خانه خالی را در اختیار ما قرار داده است.
به گزارش تسنیم، محمد مسیحی با بیان اینکه لازمه اخذ مالیات در هر منبع و پایه ای داشتن اطلاعات قابل اتکا و بهموقع است، اظهار کرد: مباحث مربوط به قانون اخذ مالیات از خانههای خالی خیلی روشن است؛ احصا و شناسایی خانههای خالی با هویت کامل ملک و مالک بر عهده وزارت راه و شهرسازی است که باید آنرا از طریق سامانه ملی املاک و اسکان جمعآوری کند.
وی با بیان اینکه میدانیم این یک کار سخت است، افزود: انصافا هم میبینیم که همکاران ما در وزارت راه و شهرسازی تمام تلاشهای خود را برای جمعآوری اطلاعات از طریق شیوههای مختلف به کار میبرند.
وی تاکید کرد: بعد از تفاهم حدود 12 هزار واحد مسکونی خالی به ما معرفی شده که از این تعداد حدود 9 هزار واحد مربوط به اشخاص حقوقی است، 3000 واحد هم برای اشخاص حقیقی است. از سوی دیگر اطلاعات اینها برای اخذ مالیات خانههای خالی کامل نیست.
معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی در اینباره توضیح داد: در اصلاح ماده 54 قانون مالیاتهای مکرر به صراحت تاکید شده که یک ملک برای آنکه مشمول اخذ مالیات بر خانههای خالی باشد بایستی در طول یکسال مالیاتی حداقل 120 روز بایدخالی باشد.
مسیحی بیان کرد:12 هزار واحد خالی که اطلاعات آن به سازمان امور مالیاتی ارسال شده در بازه زمانی از اول فرودین 1400 است. بنابراین مشکل را داشتهایم که کمتر از 120 روز خالی بوده و ما امکان اخذ مالیات را نداریم.
به گزارش تسنیم، دیروز محمودمحمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اخذ مالیات خانههای خالی از اول بهمن ماه گفته بود: اخیراً جلسهای در رابطه با اشتباه برداشت و مباحثی که نیازمند هماهنگی بین دو مجموعه است با رئیس سازمان امور مالیاتی کشور برگزار شد.
وی ادامه داد: اطلاعاتی که تا امروز در رابطه با خانههای خالی به سازمان امور مالیاتی داده شده شامل یک میلیون و 174 هزار واحد بوده است.
وی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به خانههای خالی حقیقی و حقوقی به سازمان امور مالیاتی ارسال شده است، افزود: قرار شده در اولین فرصت، بخش واحدهای حقوقی را ظرف یکی دو روز مجدداً برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنیم.
وی با اشاره به اینکه اطلاعات مذکور در ساختار MPLS (الکترونیکی) یا به صورت دستی در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت، اضافه کرد: تا 30 دیماه 1400 قانون مهلت داده و از اول بهمنماه وارد صدور قبضهای مالیاتی خواهیم شد. این هماهنگی صورت گرفته و همان اطلاعات مجدداً ویرایش شده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار میگیرد.