سمینار ضرورت رهایی از بودجه بندی برگزار شد
گروه شرکت های همکاران سیستم با همکاری دانشگاه تهران سمیناری را با عنوان راهبری مسوولیت سپار با سخنرانی ابوالقاسم فخاریان کارشناس ارشد حسابداری و مدیر منطقه خاورمیانه نهاد تحقیقاتی BBRT برگزار کرد.
موضوع این سخنرانی گذرازاقتصادعصرصنعت به اقتصادعصراطلاعات مبتنی بردانش بود که دگرگونی وتحولاتی را در فضای کسب وکار،مدل های راهبری و چگونگی اداره سازمان ها به همراه داشته است.
فخاریان دراین سخنرانی با اشاره به شرایط کنونی کسب وکار به مقایسه ویژگی های عصر کنونی وعصرصنعت پرداخت وبا نقد هدف گذاری ثابت ونیز تحلیل ناکارآمدی بودجه بندی سنتی به معرفی مدل راهبری مسوولیت سپار اقدام کرد.
فخاریان در خصوص شرایط عصرصنعت گفت:در عصر صنعت که با فرمانروایی تولیدکنندگان همراه بود فزونی تقاضا نسبت به عرضه موجب تعیین کالا و قیمت از سوی عرضه کننده می شد وسرمایه های فیزکی منشا ثروت زایی محسوب می شدند.
وی در ادامه گفت: در این مدل سنتی تمرکزوسیع سازمانی ،بوروکراسی ،دستوردهی وکنترل جزو فضیلت های سازمانی به شمارمی آمد و تعیین اهداف ثابت وبودجه بندی ازابزار برنامه ریزی و کنترل کارآمد بود.
وی با اشاره به عصر کنونی گفت:یکی از تحولات پراثر توجه به سرمایه های فکری است و چالش اصلی مدیران دستیابی به نیروها و حفظ آنها است.
وی همچنین مهمترین مقوله و چالش بنگاه ها درعصرجدید را حفظ وتوسعه مزیت نسبی رقابتی برای رشد وپایداری دانست وافزود:به کارگیری مدل ارزش آفرین برای همه ذینفعان رویکردی است که باید مورد توجه قرارگیرد. این موضوع از طریق تدوین وپیشبرد استراتژی ارزش آفرین و خلاقیت به عنوان محرکه اصلی ارزش آفرینی تحقق می یابد.
وی با بیان اینکه نگاه به عصرنوین به مثابه یک موجود زنده است گفت: برای تغییرات در فضای کسب و کار باید سه موضوع سهامداران بنگاه ،کارمندان و محصول استراتزی مورد توجه قرار گیرند و تحولات در موضوع اول از طریق توجه به بهترین عملکرد ، تحول در کارمندان با ارزش های سازمان و آزادی عمل و همچنین تحول در محصول از طریق چرخه حیات کوتاه میسر است.
وی تصریح کرد:پاسخ رهبران سازمان ها در هر سه موضوع به ترتیب :ایجاد حداکثر ارزش برای سهامداران ،حاکمیت سازمان مبتنی بر اصول و تعهدات و توانمندسازی نیروها برای ایجاد خلاقیت باید باشد.
وی عوامل موفقیت را پاسخگویی سریع ،خلاقیت،مشتری مداری،کارکنان پرانگیزه وکارآمد ووجود اخلاق سازمانی با توجه به مسوولیت های اجتماعی عنوان کرد و گفت: مدل های سنتی بازدارنده عوامل کلیدی موفقیت هستند .
وی افزود:اما مدل سنتی بر خلاف موارد ذکر شده است وهدف گذاری ثابت ،برنامه ریزی سالیانه،تمرکز سازمانی و بوروکراسی،روحیه خرج کنید یا برگردانید،عدم اعتماد و اختیار سپاری به کارکنان و عدم شفافیت اطلاعات از خصوصیات مدل سنتی و مانع دستیابی به موفقیت است.
- ۸۶/۰۲/۲۲