سند راهبردی فضای مجازی در حال تدوین است
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز فضای مجازی کشور با اشاره به تصویب سند راهبردی فضای مجازی گفت: این سند، چشماندازی است که بدانیم در سال ۱۴۱۰ باید در چه نقطهای در فضای مجازی قرار بگیریم، ۳۹ کلان و نظام اقدام تعریف شده تا زیست بوم تغییر کند.
به گزارش ایرنا، حجتالاسلام محمدمهدی تجریشی روز چهارشنبه -۱۱ مهر ماه- در چهارمین نشست ملی فعالان سواد فضای مجازی در مجتمع فرهنگی باغ زیبا اظهارداشت: با توجه به رشد فناوریهای نوین، مساله اصلی تفاوتی است که ایجاد میشود و انسان که در این شرایط زندگی میکند باید روش و موضع تفاوتی را اتخاذ کند. در حکمرانی هم ما باید بتوانیم تحولی ایجاد کنیم.
وی با اشاره به گستردگی رسانهای در جهان گفت: اکنون مساله تغییر کرده است و امروز اثر یک کلیپ بعضا بیشتر از رسانهها میشود و به نوعی میتوان گفت نحوه انتشار محتوا متفاوت شده است.
تجریشی افزود: تغییراتی که در توسعه محتوا داشتیم و در تمدنهای بشری در حاکمیتها و ملتها ایجاد کرده، مردم ممکن است در جغرافیایی زیست کنند اما در فضای دیگری سیر میکنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز فضای مجازی کشور بیان کرد: همه میدانیم که غنای فرهنگی که ایران اسلامی و کهن دارد خیلی بیشتر از برخی کشورهای شرق آسیا است. شاید آنچه در صحنه میبینیم این است که برخی کشورها در تولید و فضای مجازی خلاقیت داشتند. این کشورها اثری که میگذارند و قلمروی که در فضای دنیا کسب میکنند خیلی بیشتر از آن چیزی است که ما داریم.
وی اظهارداشت: ایرانیان در طول تاریخ از جهت فرهنگی و تمدنی غیرفعال نبودند. ما تمدن غرب را داریم که یک نگاه گسترش دادن داشته و کشورها را استعمار میکرده یا تمدنهای شرقی را داشتیم مانند ژاپن که بیشتر به دنبال حفظ مرزهای خود بودند. ما با تجار و دانشمندان در کشورهای مختلف اعم از اردن، چین، آفریقایی و شرق آفریقا میرفتیم و حتی در هندوستان فرهنگ خود را با خلاقیتی که در آن زمان داشتیم گسترش میدادیم. حتما میتوانیم کاری کنیم و فعالان فضای مجازی در این زمینه موثر هستند که در این عرصه تمرکز و فکر دارند.
تجریشی با اشاره به تصویب سند راهبردی فضای مجازی گفت: این سند چشمانداز است که در سال ۱۴۱۰ باید در فضای مجازی در چه نقطهای قرار بگیریم و برای همین ۳۹ کلان و نظام اقدام تعریف شده است تا زیست بوم تغییر کند که هشت تا هشت سند مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و امور محتوایی مرکز فضای مجازی کشور افزود: نگاهی که شده امنیت سایبری و زیرساختی و آسیبهای فضای مجازی، سواد، بازی و سرگرمی و خدمات محتوایی و شبکههای مردم و کنشگری مردم در فضای مجازی وجود دارد و این اسناد در حال تدوین است و میتوانیم به گونهای اقدام کنیم که از این ابزار استفاده کنم و خودمان را تثبیت کنم.
تجریشی اظهارداشت: ما کاملا آمادگی را داریم و اینها دغدغه ماست و از شما فعالان فضای مجازی میتوانیم استفاده کنیم.