ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

سود 955 میلیارد تومانی همراه اول

| چهارشنبه, ۱۶ مرداد ۱۳۸۷، ۰۲:۴۲ ب.ظ | ۰ نظر

مقایسه وضعیت مالی شرکت ارتباطات سیار با وضعیت مالی گروه شرکتهای مخابرات ایران می‌تواند موقعیت این شرکت را در بین شرکتهای گروه مخابرات ایران آشکار سازد، این شرکت در سال گذشته بیش از 955 میلیارد تومان سود خالص داشته و این رقم رشدی معادل 55 درصد نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

به گزارش فارس، مقایسه وضعیت مالی شرکت ارتباطات سیار با وضعیت مالی گروه شرکتهای مخابرات ایران می‌تواند موقعیت این شرکت را در بین شرکتهای گروه مخابرات ایران آشکار سازد.

آمار مقایسه ای نشان می‌دهد 105 درصد سود کل شرکت مادر تخصصی مخابرات مربوط به شرکت ارتباطات سیار است.این شرکت در سال 1386 بیش از 50 درصد درآمد عملیاتی گروه را تامین کرده است. جایگاه این شرکت در گروه با توجه به سود قابل توجهی که ایجاد می‌کند (بیش از 100 درصد سود کل گروه) کاملا ممتاز است و انتظار از مدیران ارشد مخابرات ایران اینست که ضمن توجه به وضعیت پارامترهایی چون نیروی انسانی، مدیریت فنی و اقتصادی در سطوح مختلف این شرکت از فرصت سودآوری این شرکت برای اصلاح ساختار و ارتقاء وضعیت فنی و مالی سایر شرکتهای گروه استفاده کنند و با دلخوش کردن به سودآوری این شرکت آنرا سپر بلای خصوصی سازی قرار ندهند.

در همین رابطه مهدی رجبی مشاور وزیر ارتباطات به فارس گفت: نگاهی دقیقتر به صورتهای مالی این شرکت نشان می‌دهد که پرداختهای تکلیفی به شرکتهای گروه و با عناوین مختلف همچنان بر این شرکت تحمیل می‌شود و در صورت حذف این موارد از سرفصلهای مالی وضعیت بمراتب مطلوبتر و شفافتر نیز خواهد شد.

وی ادامه داد: با توجه به تاثیرگذاری و تاثیر پذیری بیش از پیش بازارهای مالی و اقتصادی دنیا از یکدیگر بی توجهی به تغییر و تحولات این بازارها و پارامترهای حاکم بر آنها می‌تواند اثرات نامطلوبی در کوتاه مدت و بلند مدت بر بازارهای داخلی کشور داشته باشد.

رجبی افزود: در حال حاضر با توجه به شرایط کشور و بازار سرمایه سمت وسوی نگاه سهامداران به بازارهای جهانی در حد قیمت محصولات و مواد اولیه مورد نیاز شرکتهای فعال در این بازار است.

وب گفت: در یکی دو سال گذشته بصورت پراکنده اطلاعاتی از بازارهای مالی سایر کشورها یا تغییر و تحولات مهم آنها به بازار و فعالان آن منعکس شده است اما برای اولین بار است که مسوولان بازار سرمایه نسبت به انعکاس وضعیت شرکتهای مخابراتی بویژه در حوزه تلفن همراه در سطح بازارهای جهانی و شرکتهای بزرگ مخابراتی دنیا اطلاعاتی را از طریق سایت این سازمان منتشر کردند.

مشاور وزیر ارتباطات اظهارداشت: صرفنظر از اینکه این اطلاعات با چه هدفی منتشر شد می‌توان گفت که انتشار آنها به زبان انگلیسی و بدون ارائه تحلیل یا حتی بیان شرایط بازارها و شرکتهای مذکور کوچکترین کمکی به فعالان بازار سرمایه نکرد و حتی نشریات اقتصادی و تخصصی نیز چندان استقبالی از اطلاعات مذکور نکردند. تنها نتیجه حاصله از انتشار این اطلاعات منجر به شکل گیری این ذهنیت و باور در بازار شد که نسبت P/E شرکتهایی از این قبیل باید بالا باشد.

وی تاکید کرد: اگر بنا به انجام چنین مقایسه‌هایی باشد این قیاس می‌تواند در مورد سایر شرکتهای مشابه در بازارهای جهانی نیز صورت گیرد ولیکن درنظر نگرفتن شرایط بومی بازار، شرایط اقتصادی کشور و سایر شرکتهای موجود در بازار نمی‌تواند منجر به نتیجه‌ای مطلوب شود.

این کارشناس بورس تصریح کرد: باید توجه داشت که در مقام مقایسه این نوع شرکتها باید پارامترهایی چون تعداد مشترکان، فرهنگ مصرف مشترکین، سهم خدمات مخابراتی از سبد خانوار و جایگاه آن با توجه به سایر خدمات مورد نیاز مشتریان، تنوع سرویسهای ارائه شده و پارامترهای اقتصادی و مالی نظیر سرمایه گذاریهای صورت گرفته، وضعیت تجهیزات، زیر ساخت مورد استفاده و ...... درنظر گرفته شود.

وی گفت: طبق آخرین اطلاعات منتشر شده در نهایت با افزایش سرمایه مخابرات ایران پس از دو سال موافقت شده و سرمایه این شرکت از 36 هزار و 900 میلیارد ریال به 45 هزار و 800 میلیارد ریال افزایش پیدا کرده است.

رجبی اضافه کرد: با توجه به وضعیت بورس اوراق بهادار می‌توان دریافت که بخش عمده‌ای از رشد 25 درصدی شاخص کل قیمت از ابتدای سال تا اواسط تیرماه بر عهده شرکتهای فولاد مبارکه، کشتیرانی و فولاد خوزستان بوده است (16 درصد از 25 درصد مذکور) و قطعا حضور شرکت مخابرات ایران با سرمایه ثبت شده‌ای نزدیک به 3 برابر فولاد مبارکه تاثیرات شدیدتری بر شاخصها خواهد گذاشت.

وی افزود: این رشد شاخص در سایه رشد قیمتی سهام این شرکتها، افزایش نرخ محصولات در بازارهای داخلی و خارجی و توجه بازار به پتانسیلهای این صنعت و شرکتهای مذکور روی داده است. با توجه به پیش بینی سود ارائه شده از طرف شرکت مخابرات ایران با سرمایه جدید معادل با 171 ریال همانطور که پیشتر نیز ذکر شد درنظر گرفتن نسبت P/E متعادل می‌تواند ضمن حفظ موقعیت سهم در بازار و امکان رشد در یک بازه زمانی مناسب به تقویت و تثبیت شاخصها در اعداد و ارقام جدید کمک شایانی داشته باشد.

مشاور وزیر ارتباطات گفت: شرکتی که ارزش اسمی آن حدود 4 میلیارد دلار معادل با 10 درصد ارزش فعلی کل بازار است و مسلما ارزش ذاتی آن بمراتب بیشتر از ارزش اسمی آن است. در شرایطی که شرکتهای بزرگ در این بازار با مشکلاتی چون عدم فروش بلوکهای مدیریتی مواجه می‌شوند حتی بخشی از بازار و فعالان آن این مشکل را ناشی از وضعیت شرکت یا مدیریت آن تلقی می‌کنند و ناتوانی بازار و توسعه نیافتگی آن از لحاظ مالی را برنمی‌تابند.

وی ادامه داد: در هر حال می‌توان گفت برای شرکتی که از بیش از 50 میلیون مشترک خدمات تلفن همراه و ثابت برخوردار است، تهیه و تدارک بازار سهامی با همین تعداد سهامدار موجبات رشد بازار، هدایت سرمایه‌ها به بورس اوراق بهادار و تحقق اهداف اصلی ذکر شده در متن ابلاغیه اصل 44 توسط مقام معظم رهبری را بیش از پیش فراهم می‌سازد.

براساس این گزارش، درآمد عملیاتی شرکت ارتباطات سیار ایران با 55 درصد رشد نسبت به سال قبل به رقم 26 تریلیون و 2 میلیارد و 155 میلیون ریال رسیده است.

سود ناخالص شرکت ارتباطات سیار ایران در سال گذشته نیز به 12 تریلیون و 250 میلیارد ریال رسیده است.

سود ناخالص این شرکت در سال گذشته 8 تریلیون و 11 میلیارد ریال بود و سود خالص آن 6 تریلیون و 172 میلیارد ریال بوده است.

  • ۸۷/۰۵/۱۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">