ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات درباره‌ی حضور خود در مجلس شورای اسلامی در هفته‌ی آتی برای پاسخگویی به سوالات کمیسیون صنایع و معادن گفت: قرار بود بعد از عید فطر در مجلس حاضر شوم، اما به دلیل تعطیلات این امر امکان پذیر نشد، از این رو باید به سوالی درباره قطعی ارتباطات فیبر نوری کشور که چندی پیش اتفاق افتاد و به سوال نماینده‌ی لرستان درباره‌ی توسعه‌ی مخابرات منطقه‌یی و شهری این استان پاسخ دهم.

به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد سلیمانی درباره‌ی کیفیت سرویس‌دهی اپراتورهای تلفن همراه و مقایسه‌ی آن‌ها اظهار کرد: کیفیت یکی از دغدغه‌های اصلی وزارت ارتباطات است، در این زمینه در حال برنامه‌ریزی هستیم و خوشبختانه در یک سال گذشته موفق شدیم کیفیت شبکه را تا حدودی بهبود دهیم‌، اما هنوز به حد مطلوب نرسیده‌ایم؛‌ چرا که این امر دانش و نیروی انسانی کارآمد خاص خود را می‌طلبد.

سلیمانی با اشاره به این که هنوز اپراتورهای قوی در کشور پا نگرفته‌اند، تصریح کرد: اپراتور دوم تلفن همراه تازه شروع به کار کرده و باید به آن فرصت داد و مردم نیز تحمل کنند اپراتور جدید خدمت خود را عرضه کند تا در نتیجه بتواند روز به روز کیفیت کار خود را افزایش دهد؛ چرا که هر اپراتوری با محدودیت خاص خود مواجه است.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات افزود: اپراتورهای دیگر نیز اپراتورهای کوچکی هستند که در سطح چند یا یک استان فعالیت می‌کنند،‌ اما با تمام این‌ها کیفیت خدمات تلفن همراه در استان‌ها خوب است، ولی در شهر تهران معضلات خاص خود را داریم.

وی در پاسخ پرسشی درباره‌ی کیفیت پایین سیم‌کارت اعتباری تالیا گفت: تالیا، پیمانکار شرکت مخابرات است و اپراتور نیست، از این رو راهکارهای مختلفی را برای آن بررسی کرده‌ایم و در حال مذاکره هستیم که باید کیفیت آن مانند سایر سرویس‌دهندگان تلفن همراه مطلوب باشد؛ همچنین بر اساس زمان‌بندی اعلام شده باید تعهدات خود را انجام دهد.

او ادامه داد: در صورتی که یک پیمانکار نتواند تعهدات خود را به موقع انجام دهد، طبیعی است که کارفرما راه‌کار دیگری بیندیشد و سرویس دیگری جایگزین کند.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات همچنین در پاسخ به پرسشی درباره‌ی پوشش جغرافیایی ایرانسل تصریح کرد: هر شبکه‌ای در شروع کار خود به پوشش جغرافیایی کامل نیاز ندارد و نمی‌تواند به یک باره پوشش کامل ایجاد کند.

وی افزود: شبکه‌ی ایرانسل در تهران، تبریز و مشهد شروع به کار کرده است و در مرحله‌ی ابتدایی قرار دارد، لذا در حال حاضر امکان برقراری پوشش جغرافیایی کامل را ندارد؛ مردم باید بدانند ممکن است طی هفت تا هشت ماه آینده این پوشش جغرافیایی کامل نباشد، باید تحمل کنیم هرچه پیش‌تر می‌رویم این پوشش جغرافیایی کامل شود.

سلیمانی درباره‌ی تست کیفیت شبکه‌ی ایرانسل گفت:‌ هفته‌ی گذشته مکالمه‌ای با سیم‌کارت ایرانسل داشتم، اما هنوز این شبکه را تست نکرده‌ام.

او که در حاشیه‌ی نمایشگاه تله‌کام 2006 ایران سخن می‌گفت، درباره‌ی سیاست‌های کلی مخابرات در جهت افزایش رشد اقتصادی اظهار کرد:‌ بخشی از این امر مربوط به تولید تجهیزات مخابراتی است، همان طور که می‌دانیم در سیاست‌های دولت نهم حمایت از تولید داخل تاکید شده است، از این رو ما بیشتر در جهت تشویق تولیدکنندگان داخلی حرکت می‌کنیم و تفاوت میان تولیدکنندگان و واردکنندگان را در نظر گرفته‌ایم.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات درباره‌ی نحوه‌ی برخورد سازمان تنظیم مقررات با اپراتورهای دولتی و خصوصی گفت: هر اپراتوری شرایط خاص خود را دارد و لزومی ‌ندارد دو اپراتور مانند یکدیگر عمل کنند،‌ بنابراین اپراتور دولتی محدودیت‌های بیشتری نسبت به اپراتور خصوصی دارد؛ چرا که اپراتور اول علاوه بر پرداخت مالیات پرداخت باید سالی 40 درصد سود ابرازی بپردازد.

وی افزود: بودجه‌ی اپراتور اول را مجلس تنظیم می‌کند و محدودیت‌هایی که مجموعه قوانین و مقررات برای اپراتور دولتی ایجاد می‌کنند، بسیار بیشتر از اپراتور خصوصی یا اپراتور دوم است؛ اما مرحله به مرحله تصمیم گرفته شده اپراتور اول شرایط خود را با شرایط اپراتوری و مجوزهای لازم بگیرد و پروانه‌ی مورد نیاز را اتخاذ کند تا بتواند وارد بازار بورس و واگذاری به بخش خصوصی شود.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات تاکید کرد: هیچگونه ویژگی و برجستگی برای اپراتور اول نسبت به اپراتور دوم قائل نیستیم و در مورد تالیا نیز باید گفته شود که پیمانکار است و باید طبق مقررات مخابرات کار کند.

او افزود: جای خوشحالی دارد که دولت با همکاری شرکت‌های مخابراتی و اپراتور دوم، موفق شده است ظرف یک سال این پروژه‌ی بسیار بزرگ را شروع کند و این موفقیت است اگرچه مشکلاتی در زمینه‌ی کیفیت و تامین تجهیزات در این رابطه داریم؛ همچنین اپراتور اول نیز تا به امروز توانسته به تعهدات خود نسبت به مردم عمل کند و این نیز برای ما موفقیت است.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره‌ی تغییر قرارداد تالیا به نفع مشترکان نیز گفت: در رابطه با تالیا شکل قرارداد این گونه است و باید خودشان تلاش کنند. این در حالی است که مشکل اصلی تالیا عدم توسعه است، چرا که نتوانسته‌اند در زمانی که تعهد کرده بودند دو میلیون شماره واگذار کنند، اگر این امر انجام می‌شد هم به نفع خودشان بود تا گام‌های بلند بعدی را بردارند و هم رضایت مشتریان را جلب می‌کردند.

سلیمانی افزود: از این رو از شرکت مخابرات خواسته‌ام این موضوع را پیگیری کند و اگر به این نتیجه که برسیم تالیا نمی‌تواند طبق زمان‌بندی از عهده‌ی برنامه‌های خود برآید، باید راه‌کار دیگری اتخاذ شود.

او در خصوص کاهش تعرفه‌های تالیا گفت: با توجه به میدان آمدن اپراتور دوم و ایجاد رقابت حتما تالیا باید در تعرفه‌های خود بازنگری کند. همچنین وزارت ارتباطات در تعیین تعرفه‌ی ایرانسل تلاش کرد این تعرفه را تا حدود بسیاری پایین بیاورد، اما این نگرانی وجود دارد که نکند فشاری بر مردم تحمیل شود، از این رو تلاش خواهیم کرد تا اپراتورها فشار بسیاری به مردم تحمیل نکنند.

سلیمانی در خصوص کاهش تعرفه‌های اپراتور اول تلفن همراه گفت: توسعه‌ی اپراتور اول براساس ثبت نام شکل می‌گیرد، اما در اپراتورهای دیگر سرمایه‌گذار موظف است ابتدا سرمایه‌گذاری و ظرفیت ایجاد کند و بعد آن را واگذار کند، از این رو در رابطه با تعرفه‌ها،‌ دولت و شورای اقتصاد تعیین کننده هستند و ما نمی‌توانیم این امر را از حدی کاهش یا افزایش دهیم و باید حتما قوانین و مقررات مجلس را رعایت کنیم، اما در اپراتور دوم این محدودیت وجود ندراد و باید طبق پروانه عمل کند.

وی افزود: اما به طور کلی برنامه‌ی دولت و وزارت ارتباطات در جهت کاهش قیمت خدمات و تعرفه‌ها است و در یک سال گذشته نیز در این راستا حرکت کرده‌ایم،‌ اما این که قیمت ثبت‌نام سیم‌کارت را امسال به زیر سیصد هزار برسانیم نهایی نشده است و باید پیشنهاد خود را به شورای اقتصاد بدهیم و بعد از آن که به تصویب رسید اعلام خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا سلیمانی درباره‌ی کاهش تعرفه‌ها ادامه داد: در کشور ما هزینه‌ی تمام شده‌ی محصولات بالاست، این امر سبب می‌شود نتوانیم در بازار رقابتی جهانی به خوبی عرض اندام کنیم، لذا در جلساتی که با تولید کنندگان داخل و شرکت‌های مخابراتی داریم توصیه‌ی اول ما کاهش هزینه‌هاست؛ بنابراین اگر بتوانیم جلو نشتی هزینه‌ها را بگیریم و صرفه‌جویی کنیم، می‌توانیم قیمت خدمات را کاهش دهیم.

سلیمانی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری در خصوص ارزیابی از نمایشگاه تله‌کام گفت:‌ نمایشگاه تله‌کام نسبت به سال گذشته در زمینه‌ی تولید داخل توسعه داشته است، خوشبختانه تولیدکنندگان در زمینه‌ی دانش، فن‌آوری و تجهیزات فنی با رشد مواجه بودند و در جهت بومی‌سازی در این حوزه حرکت کرده‌اند و ما نیز سعی کردیم در این زمینه روشن و شفاف عمل کنیم؛ معتقدم ما می‌توانیم با تولیدکنندگان داخل سناریوی جدیدی در توسعه‌ی کشور ارایه دهیم.

وی افزود: در بخش تلفن همراه نیز همان طور که می‌دانیم سال گذشته دولت تصمیم گرفت شش میلیون تلفن همراه را با تولیدکنندگان داخلی قرارداد ببندد که به تناسب آن بحث‌های کارشناسی انجام و نهایی شد که امیدواریم دوشنبه با حضور رییس جمهور قرارداد نهایی امضا و مرحله‌ی عملی آن شروع شود.

سلیمانی یادآور شد: در زمینه‌ی تلفن ثابت نیز همین اعلام به تولیدکنندگان داخلی شده است و در این رابطه خرید خارجی زیر 20 هزار تجهیزات شماره که در داخل کشور قابلیت تولید وجود دارد را ممنوع کرده‌ایم و برای بالاتر از این نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم تا تولیدکنندگان دور هم جمع شوند و دست به دست هم دهند تا بتوانیم تکمیل و تجهیز بخش مخابرات را در دو تا سه سال آینده انجام دهیم.

  • ۸۵/۰۸/۰۷

نظرات  (۱)

زحمت میکشید. بابا خیلی باعرضه تشریف دارید. آخه شما که ازتون برنمیاد چرا از این کارا میکنید؟ شما باید ...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">