شرایط حاکم بر حوزه IT ، متناسب با نیازهای جامعه نیست
زهرا امیری- شرایط کنونی حاکم بر حوزه IT کشور، متناسب با نیازهای جامعه نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شهر، «مسعود شنتیایی» نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان فنآوری اطلاعات با بیان این مطلب گفت: هر کدام از فعالان حوزه فناوری اطلاعات برای خود تشکلی را نظیر تولیدات سخت افزاری و واردات قطعات ایجاد کردهاند که فعالیت هر کدام با هم متفاوت بوده و شرایط هر کدام نظیر شرکت سرویس دهنده اینترنت با شبکههای کامپیوتری متفاوت است.
وی اظهار داشت: تشکیل نظام صنفی رایانهای از برخی لحاظ خوب بوده اما اشکالاتی دارد که نمیتواند تمامی مسایل فناوری اطلاعات و فعالان این حوزه را پوشش دهد.
وی ادامه داد:بدون در نظر گرفتن چارچوبها، آییننامه نظام صنفی رایانهای کشور تنظیم شده و مواردی که تصویب شده مغایر با اصل قانون بوده است.
شنتیایی با اشاره به اینکه شورای عالی اطلاع رسانی تنها با انجمن شرکتهای انفورماتیک ارتباط دارد، گفت: به همین سبب سایر تشکلهای IT نادیده گرفته شد و با دور شدن مراکز فناوری اطلاعات با یکدیگر مذاکرات این حوزه پیش نخواهد رفت.
«محمد حسین محبی» رئیس سندیکای تولید کنندگان فناوری اطلاعات نیز در این نشست خبری گفت: این تشکل در سال 69 با بیش از 60 شرکت زیر نظر وزارت صنایع و معادن تشکیل شد.
وی افزود: پس از آن این شرکت در بخش تشکلهای اتاق بازرگانی تحت عنوان شورای تولیدکنندگان رایانه ثبت شده و شروع به فعالیت کرد، اکنون نیز به سندیکای تولیدکنندگان فناوری اطلاعات تغییر نام داده است.
وی اظهار داشت: این شرکت با مسایل تولیدی شرکت در زمینه IT و فعالیتهای مرتبط مشغول است و صادراتی نیز دارد که حجم آن پایین است.
به گفته وی مشکلات مسیر تولید صرفاً متوجه IT نبوده، بلکه تمامی بخشهای تولید در کشور را در بر میگیرد و شامل عدم خودباوری در بخشهای اجرایی کشور و مراکز تصمیمگیری در حمایت از تولید داخلی است.
به عقیده وی، حمایت دولت از تولید در مقابل واردات در بخشهای مختلف و الزام مصرف تولیدات داخلی در مقابل تولیدات خارجی از رده کارهای رفع مشکلات بخش تولیدی کشور است.
محبی به دلایل قاچاق اشاره کرده و افزود: عدم حمایت از ارتقای تولید داخلی برای رسیدن به استانداردهای جهانی و ملزم نبودن تولیدکنندگان و عدم حمایت حقوقی و قانون حمایت از حاکمیت معنوی را از دیگر دلایل بستر سازی قاچاق کالا درحوزه فناوری اطلاعات برشمرد.
- ۸۴/۰۵/۰۱