شرکت IT : موازی کاری نمی کنیم!
مهدیون مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات: در حوزه توسعه فناوری اطلاعات به ویژه اینترنت به دنبال ایجاد طرحی کلی برای روشن کردن وظایف بخشهای اجرایی کشور و نیز ایجاد هماهنگی برای شکل دادن پروژهها هستیم.
به گزارش ایسنا، سعید مهدیون مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با بیان این مطلب و با ارایه گزارشی از فعالیتهای شرکت فناوری اطلاعات گفت: از زمانی که طرح تغییرات اساسنامه این شرکت به هیئت دولت رفت، مشخص شد که هیچ موازی کاری با معاونت فناوری اطلاعات وزارت فناوری ارتباطات و اطلاعات، شورای عالی اطلاعرسانی و دیگر نهادهای فعال در حوزه ندارد و چند محور اصلی در آن مشخص شده که لازم است در حوزه مدیریت و توسعه فناوری اطلاعات انجام شوند.
او ادامه داد: یکی از آنها هدایت و برنامه حوزه فناوری اطلاعات کشور و دیگری هماهنگی پروژههای ملی و کار در زمینه امنیت فنی حوزه بود؛ شرکت فناوری اطلاعات در این راستا پروژه جدیدی را تعریف کرده که باید طبق روال تصویب شود و موافقتنامهها در قالب اصلاحیه ابلاغ شوند تا بودجه به آنها اختصاص داده شود و هماکنون شرکت در این مقطع است.
وی با بیان این که شرکت سه محور اصلی را در پروژههای خود دنبال میکند؛ تعریف ایجاد مرکز امداد و هماهنگی رایانه در حوزه امنیت را از پروژههای مهم شرکت عنوان کرد و افزود: یکی از اهداف این مرکز آگاهیرسانی به معنی اطلاعرسانی به استفادهکنندگان و تامینکنندگان سرویس از نقاط ضعف امنیتی احتمالی است تا کاربران بدانند چگونه عمل کنند.
او گفت: در حوزه آگاهیرسانی بحثهای هماهنگی وجود دارد که ممکن است با سرمایهگذاری روی دو دانشگاه درخصوص نقاط ضعف امنیتی سختافزارها، نرمافزارها و راههای مقابله با آنها کار کنیم.
مهدیون همچنین اظهار کرد: در حوزه توسعه فناوری اطلاعات به ویژه اینترنت به دنبال ایجاد طرحی کلی برای روشن کردن وظایف بخشهای اجرایی کشور و نیز ایجاد هماهنگی برای شکل دادن پروژهها هستیم.
او ادامه داد: به عنوان مثال اتصال ١٠٠ هزار مدرسه به شبکه دیتا در این راستا در حال انجام شدن است زیرا وزارتخانههای آموزش و پرورش و ICT به تنهایی نمیتوانند این طرح را به سرانجام برسانند. در شرایطی در خصوص محتوا نقص بسیاری داریم و ایجاد محتوا وظیفه مدارس است.
وی خاطر نشان کرد: نقش شرکت فناوری اطلاعات در این طرح مشترک، به عنوان نماینده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ارایه دهنده مشاوره فنی در طراحی، مدیریت پروژه در اجرا و در بخشی از عملیات، حمایتهای مالی در راستای اهداف توسعه فناوری اطلاعات در کشور است.
او محور بعدی فعالیتهای شرکت فناوری اطلاعات را سنجش و کنترل شاخصهای فناوری اطلاعات به عنوان یکی از مسایل مهم و فراموش شده کشور دانست و اظهار کرد: در برنامه پنج ساله سوم در سند توسعه تعداد زیادی شاخص تعریف شد که در برنامه باید به آنها برسیم.
مهدیون ادامه داد: متاسفانه از این شاخصها به جز تعداد اندکی تعبیر فراموش شده، باقی نمانده است و ما اندازهگیری مشخصی روی برخی از این شاخصها نداریم.
وی گفت: در سنجش شاخصهای پروژه، به روز کردن ضریب نفوذ اینترنت اهمیت دارد که اواخر سال گذشته کلید آغاز آن زده شد و در حال حاضر در مرحله عقد قرارداد با دانشگاه و مرکز آمار است.
به گفته مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات پیشنویس موافقتنامه تمام این پروژهها ارایه و مقدمات کار نیز آماده شده است که با تبادل موافقتنامه، مجوز خرج بودجه را کسب میکنیم.
مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات با اشاره به این که حمایت توسعه نرمافزارهای متن باز یکی از پروژههای جدی است که امسال جزء طرحهای شرکت فناوری اطلاعات قرار دارد از ایجاد مرکزی ملی که بتوان در آن از توسعه کاربریهای نرمافزارهای متن باز استفاده کرد به عنوان یکی از پروژههای شرکت فناوری اطلاعات نام برد که مطالعات اولیه این طرح در مرکز تحقیقات مخابرات ایران انجام شده است.
وی ادامه داد: یکی از محورهای برنامه آتی شرکت فناوری اطلاعات، ایجاد مرکز ارزیابی است، به نحوی که بتوان محصولات را از طریق دانشگاهها و شرکتها ارزیابی کرد و یا حتی در برنامه بلندمدت از طریق یک ساختار سلسله مراتبی مطمئن شد که ارزیابی امنیتی دورهیی در مورد شرکتهایی که سرویس را تامین میکنند، رعایت میشود.
او در بخش دیگری از این نشست تصریح کرد: شرکت فناآوری اطلاعات که طبق مصوبه سال ٨٦ هیئت وزیران از شرکت مخابرات ایران منفک شده و صد در صد سهام آن متعلق به دولت است، با تعریف جدید خصوصی نمیشود اما تمام پروژههای شرکت در عین حال برونسپاری میشود و تنها مدیریت طرحهای برونسپاری شده با خود شرکت خواهد بود.
مهدیون با اشاره به این که ایدههای مطرح شده در حوزه دفاع غیرعامل در کمیته مربوطه در وزارت ICT در حال تبدیل به طرح است تصریح کرد: به دلیل بخشنامه سازمان مدیریت و برنامهریزی در حمایت از ١١ شرکت خصوصی برای ایجاد پورت پرسرعت ورود شرکتهای مخابراتی در این طرح ممنوع شد و این طرح را به اندازه دو سال عقب نگه داشت.
او گفت: درخصوص مشکلات به وجود آمده در زمینه ADSL کار آسیبشناسی انجام شد بدون این که بتوان گفت مقصر اصلی چه کسی است و تنها ١٠ درصد از وعدههای مقرر در این خصوص انجام شده است که میتوان نتیجه گرفت وارد نشدن وزارت ICT به حوزه IT کار درستی نبود.
مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات با اشاره به این که تمام دانشگاهها در تهران و کرمان به عنوان پایلوت دولت الکترونیکی میتوانند از شبکه محاسبه در نقاط پیوسته استفاده کنند گفت: ضریب نفوذ اینترنت در سال گذشته ٥/٢٧ و امسال طبق اعلام یکی از سایتهای خارجی ٩/٣٤ است.
اذعان به بیاعتباری آمار اعلام شده کاربران اینترنت در ایران
همچنین به گزارش فارس مدیر عامل شرکت فناوری اطلاعات در عین اعلام تعداد کاربران اینترنت، یکی از پروژههای این شرکت را تهیه فرمول کاربران اینترنت برشمرد و گفت: برای شناسایی فرمول علمی مرکز تحقیقات به عنوان مشاور مادر وزارت اقدام به برونسپاری این پروژه به دانشگاهها کرده است.
وی افزود: از سوی دیگر مرکز آمار ایران کار محک و تنظیم نهایی را با روشهای آماری دنبال میکند. در این راستا سوالات آمارگیران از مردم تهیه و نهایی شده است.
مهدیون تاکید کرد: در صورت تهیه فرمول حداقل سالی یکبار میتوان آمار کاربران را اعلام کرد.
مهدیون در ادامه به ایجاد مرکز امداد و هماهنگی رایانهای اشاره کرد و گفت: این مرکز به عنوان مرجعی برای بقیه دستگاهها تازه کار خود را شروع کرده و در این مدت کم که فعالیت گسترده ندارد، بسیاری از دستگاهها درخواست پیوستن به آن را دارند.
وی از جمله مزایای این مرکز را پیشگیری و آگاهی رسانی عنوان کرد و گفت: از جنبه عمومی اطلاعات برای کاربران انتهایی و شرکتهای عادی و از جنبه اختصاصی برای اعضا ارسال میشود.
- ۸۷/۰۶/۰۹