شکایت از یک تیم هکر ایرانی و درخواست گذشت از آنها
چندی پیش دادخواستی با عنوان " هکرها محبوب نیستند " در سایت " پرشین پتیشن "( (PERSIANPETITIONمطرح شد که درآن علاوه بر محکوم کردن هکرها، از شاکیان یک تیم هکر ایرانی درخواست گذشت از آنها شده بود.
امضاکنندگان این دادخواست با اعتراض نسبت به اقدامات غیر قابل دفاع هکرها اعلام کردند: سوءاستفاده از دانش رایانه و خیانت بهاعتماد کاربران، صحیح و انسانی نیست.
آنها همچنین از شاکیان پرونده یک گروه هکر ایرانی خواستهاند که به این هکرها فرصتی دوباره برای جبران اشتباهاتشان بدهند.
امضاکنندگان داد خواست گفته اند: " با شکایت به دادگاه ممکن است آینده این نوجوانان و جوانان صدمات زیادی ببیند، بیایید و گذشت کنید".
در چند ماه گذشته یک گروه هکر ایرانی با نام اختصار " " D.Hاقدام به هک کردن تعداد زیادی از سایتهای ایرانی کرده بود.
این اقدام هکرها منجر به مطرح شدن شکایت مدیران شرکتهای ثبتکننده فضا و دامنه اینترنتی سایتهای هک شده علیه آنها شد.
یکی از این مدیران که شکایت علیه تیم هکری D.Hرا به دادگستری ارایه کرده است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا نحوه مطرح کردن شکایت خود را عنوان کرد.
" ع. ز " با اشاره به اینکه هک شدن سایتهای ثبت شده در شرکت متبوع وی، علاوه بر خسارت مادی، از نظر معنوی و اعتباری نیز باعث ضرر شده است ،گفت:
به منظور جلوگیری از افزایش اقدامات غیر قانونی این تیم هکر از آنها شکایت کردم.
وی یادآور شد: این تیم هکر لینک سایت خود که شامل لیست کامل سایتهای هک شده توسط آنها بود را بر روی صفحات تغییر یافته سایتهای هک شده قرار میداد.
وی ادامه داد: مادر تماسهای متعددی که بااعضای این تیم از طریق اینترنت داشتیم به آنها تذکر دادیم و خواستار اتمام این اقدامات شدیم.
وی با اشاره به اینکه تیم هکر D.Hنسبت به این تذکرها توجهی نکرد و حتی ما را به هک کردن سایتهای بیشتر تهدید کرد، افزود: در ادعاهای آنها به نوعی منافع مالی نیز مطرح بود.
وی به خواسته هکرها مبنی بر همکاری بهمنظور تامین امنیت سایتها اشاره کرد و گفت: ما به دلیل حرکتهای غیر عرفی این تیم نمیتوانستیم به آنها اعتماد کنیم.
وی تاکید کرد: اگر واقعا قصد آنها تذکر دادن برای امنیت پایین سایتها بود میتوانستند این موارد را به ما از طریقای میل اطلاع دهند.
وی تعداد اعضای این تیم را هفت نفر دانست و تصریح کرد: همه آنها سن پایینی دارند.
وی درباره نحوه ارایه دادخواست خود گفت: ابتدا قصد اطلاعرسانی به پلیس را داشتم اما برغم تماسهای مکرر با واحدهای مختلف نیروی انتظامی و داشتن ۱۶شماره تلفن، موفق به یافتن دفتر جرایم رایانهای نشدم.
شاکی پرونده هکرها به مراجعه خود به دادگستری تهران اشاره کرد و گفت:
پس از جستجوی فراوان موفق به یافتن دفتر اینترنتی قوه قضاییه و ارایه دادخواست خود به این واحد شدم.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر قوه قضاییه مشغول پیگیری این پرونده است.
یکی از اعضای تیم هکری D.Hدر گفت و گویی که با خبرنگار ایرنا داشت نسبت به ارایه شکایت علیه آنها اظهار بیاطلاعی کرد.
وی دلیل هک کردن سایتها را تذکر دادن به مدیران آنها برای توجه بیشتر به مقوله امنیت دانست.
این هکر نوجوان تصریح کرد: ما همیشه قبل از هک کردن سایتها ، ضعفهای امنیتی آنها را به مدیران سایتها اعلام میکنیم اما در اکثر موارد توجهی به این تذکرها نمیشود.
وی وضعیت امنیت سایتها و سرورهای ایرانی را بسیار اسفناک دانست و گفت:
این حرکتهای ما در راستای اخطار دادن در این رابطه است.
یک کارشناس حقوقی در رابطه با چنین پروندههایی گفت: در پیشنویس قانون مجازات جرایم رایانهای ایران برای "دسترسی غیرمجاز"، مجازات نقدی بین ۱۰ تا ۵۰میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
" رضا پرویزی " با اشاره به اینکه هنوز قانون جرایم رایانهای در مجلس تصویب نهایی نشده است بیان داشت: اما میتوان با رجوع به جنبههای مختلف ارتکاب جرم، به چنین جرایمی رسیدگی کرد.
وی اضافه کرد: مجازاتهایی که در لایحه جرایم رایانهایایران در نظر گرفته شده است در مقایسه با قوانین کشورهای دیگر سبک تر است و سعی بر جایگزینی جریمه نقدی به جای حبس شده است.
پرویزی گفت : در آمریکا برای این جرم، مجازات حبس دو تا ۱۰سال همراه با مجازات نقدی سنگین اعمال میشود.
وی که از تدوینکنندگان پیشنویس قانون مجازات رایانهای است تصریح کرد:
یکی از عوامل تعیین مجازات، شرایط مرتکبین جرم است که در کنار آن باید به قاضی اختیار عمل کافی برای صادر کردن حکم داد.
وی دلیل دادن اختیار عمل به قاضی در مورد جرایم رایانهای را جدید بودن این نوع جرایم در کشور و کم سن بودن اکثر مجرمان دانست.
- ۸۴/۰۷/۱۸