ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ضرورت تبیین جایگاه دولت در حوزه IT

| دوشنبه, ۲۹ آبان ۱۳۸۵، ۰۵:۱۱ ب.ظ | ۰ نظر

رحمتی از اعضاء شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور، در نخستین سمینار یکروزه مدیران اجرایی سازمان که در محل سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران برگزار گردید ضمن بررسی و تحلیل وضعیت موجود فن آوری اطلاعات در کشور بر ضرورت شفاف سازی بایدها و نبایدهای دولت در حوزه فناوری اطلاعات تاکید نمودند.

وی با اشاره به اینکه سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در جهت رسالت و ماموریت قانونی خود یعنی ساماندهی بازار فن آوری اطلاعات کشور، 5 محور معین را به عنوان سازوکاری مشخص و تمهیدات لازم در راستای اصلاح و بهبود شرایط موجود در دستور کار خود قرار داده است. به تشریح وضعیت موجود فن آوری اطلاعات در کشور پرداخته و با مرور سرفصل هایی از برنامه چهارم توسعه و اشاره به تعهدات برنامه ای دولت بر اساس برنامه چهارم توسعه به مقایسه عملکرد یک سال و نیم گذشته دولت با برنامه پیش بینی شده پرداختند.

و در ادامه با تاکید بر عقب افتادگی محسوس در فعالیت های زیرساختی ، گرایش به رویکرد انحصاری و ایجاد مانع برای توسعه بخش خصوصی را از جمله عوامل موثر در پیدایش وضعیت موجود برشمردند. در بخش تحلیل عملکرد زیرساخت های کشور نیز آقای مهندس رحمتی رویکرد انحصاری در حوزه اینترنت، کندی افزایش ضریب نفوذ اینترنت در کشور، کندی افزایش ضریب تلفن سیار، توسعه تصدی گری دولت در بانکداری الکترونیکی و بی عملی در حوزه تجارت الکترونیکی را از جمله مهمترین نقاط ضعف در طی یک سال و نیم گذشته کشور عنوان کردند و حمایت از حضور روزافزون شرکت های دولتی و شبه دولتی را به عنوان یکی از مهمترین عوامل منفی رقابتی کردن بازار و همچنین پیدایش انحصار مطرح نمودند.
مهندس رحمتی از منظر قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با فناوری اطلاعات و ارتباطات به پیش بینی بیش از 30 مورد اهداف و اقدامات اجرایی مشخص در راستای توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات اشاره نمودند. وی با طبقه بندی تعدادی از موارد پیش بینی شده در برنامه چهارم توسعه در 4 زیرمجموعه ارایه لوایح در جهت تدوین قوانین و مقررات مناسب و یا اصلاح مقررات موجود، انجام فعالیت‌های زیرساختی در جهت توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، اصلاحات در ساختارها، سیستم‌ها و روشهای جاری دستگاهها و سازمانهای دولتی با بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین اصلاحات ساختاری و ساماندهی مناسب بنگاههای اقتصادی و رقابت‌پذیری آنها، به بررسی مغایرت های موجود در برنامه و عملکرد پرداخته و اشاره داشتند که در حوزه زیر ساخت نیز متاسفانه تنها رویکرد انحصاری در بحث اینترنت تعمیق پیدا کرده است در این خصوص طبق آمار رسمی که وزارت ICT در ارتباط با گزارش عملکرد خود ارائه نمود، اعلام شده است که که ظرف یکسال گذشته یک میلیون نفر به کاربران اینترنت اضافه شده است. ضریب نفوذ اینترنت نیز در این گزارش 11.1 % در سال محاسبه شده است که مطمنا با ادامه این روش تا پایان برنامه چهارم به نصف رقم پیش بینی شده برنامه یعنی تامین ضریب نفوذ حداقل 30 % نخو اهیم رسید. وی تنها راهکار برون رفت از این قضیه را از میان بردن رویکرد انحصاری و متمرکز دولت در این بخش عنوان کردند.

عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور در ارتباط با جزئیات فعالیت های اجرایی در خصوص رقابتی کردن بازار به حمایت روزافزون از شرکت ها ی دولتی و شبه دولتی و در مجموع بنگاه های اقتصادی یا شبه اقتصادی دولتی اشاره کردند و افزودند متاسفانه در مواردی مشاهده شده است اساسا علیرغم این که بسیاری از این بنگاه های به لحاظ سوابق حرفه ای حضوری در حرفه نداشته و ندارند ولی یک شبه بعضی از اینها مسئولیت جدید عهده دار می شوند و یا حتی در مواردی یک شبه به وجود می آیند. و درگیر گرفتن کارهای بزرگ ملی می شوند.

وی افزود : در تحلیل اجمالی و پایه ای این چنین برداشت می شود که بر اساس عملکردهایی که اتفاق افتاده، درک و بینش کافی در خصوص جایگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و تاثیر قطعی آن در تحقق اهداف اقتصاد دانایی محور از سوی تصمیم گیران وجود ندارد. همچنین افزایش بهای نفت در اقتصاد نفتی و در نتیجه کاهش وزن عامل بهره‌وری در دستگاهها و سازمانهای مختلف دردوره وفور آن و نهایتا کم توجهی به توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و محدودیتهای جدی ناشی از بسته بودن اقتصاد، وجود موانع اساسی در مواجهه با بازارهای خارجی، از هم گسیختگی ساختاری در حوزه IT در سطح تصمیم‌گیران موثر دولتی در سطح سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، گرایش قوی غالب مدیران اجرایی در خصوص غیرخودی دانستن بخش خصوصی وانجام کار توسط خودشان و نابسامانیها و مشکلات حاکم بر طرف عرضه از جمله عوامل چرایی بروز وضعیت موجود در حوزه فن آوری اطلاعات کشور است.

رحمتی در مورد تمهیدات سازمان در راستای اصلاح و بهبود شرایط موجود اظهار داشت : سازمان در جهت رسالت و ماموریت قانونی خود یعنی ساماندهی بازار تمهیدات اجرایی و مشخص خود را حول 5 محور شفاف‌سازی باید و نبایدهای دولت در حوزه IT ، تقویت کمی و کیفی تقاضا در بازار IT ، تقویت ظرفیت عرضه در بازار IT ، رقابتی کردن بازار IT و اصلاح مقررات و شرایط حاکم بر آن و پایش حریم، ساختار و جایگاه صنف تعیین و در دستور کار قرار داده است .

  • ۸۵/۰۸/۲۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">