عقب ماندگی خدمات الکترونیکی سلامت در کشور
برخیها تنگنظرانه به موضوعات سلامت نگاه میکنند و آسیب جدی به سلامت میزنند، در حالی که باید بسیاری از خدمات به بخش غیردولتی واگذار شود، ما در حوزه خدمات الکترونیک سلامت خیلی کمبود داریم و از سایر بخشها عقب هستیم.
به گزارش فارس، سیدحسن هاشمی امروز در مراسم رونمایی از سامانه آنلاین صدور پروانه مطب پزشکان که در سازمان نظام پزشکی برگزار شد، گفت: در حوزه خدمات الکترونیک در سلامت، خیلی کمبود داریم، حتی نسبت به برخی بخشهای خدماتی هم عقب هستیم و باید هر چه زودتر خود را مجهز کنیم. این موضوع در سازمانهای مختلف اعم از وزارت بهداشت، سازمانهای بیمه، نظام پزشکی، گمرک و وزارت صنعت بوده که به سلامت کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: الکترونیکی شدن سلامت از ورود افراد، دارو و تجهیزات پزشکی غیرمرتبط و تقلبی پیشگیری خواهد کرد و از طرفی خدمتی به مردم خواهد شد که از نظر صحت و اصالت مدارک و تجهیزات و داروها مطمئن میشوند.
هاشمی ادامه داد: بسیاری از کشورهای دنیا سالها این فناوری را در سلامت به کار گرفته و هزینههایشان را کاهش دادهاند و زحمت مردم را هم کم کردهاند، چون برای مردم و مصرفکننده اطمینان فراهم کردهاند.
وزیر بهداشت افزود: در وزارت بهداشت این کار شروع شده، در گذشته کارهایی شده، اما چون محوریت با پزشکان بوده نه صاحبان فن، قابل بهرهبرداری نبوده است، به همین دلیل کار از ریشه آغاز شده و امیدواریم تا پایان کار دولت، نظام الکترونیک را مستقر کنیم.
وی افزود: استقرار این نظام کار راحتی نیست و همراهی جامعه پزشکی را میطلبد و امروز خوشحالیم که سازمان نظام پزشکی قدم مؤثری را برای صدور پروانه الکترونیک برداشته است. این اقدام، پاسخ به کسانی است که به ایجاد ارتباط بین دولت، وزارت بهداشت و نظام پزشکی علاقهمند نیستند و تنگنظرانه به برخی موضوعات این حوزه نگاه کرده و میکنند.
وی تصریح کرد: گاهی تریبون در اختیارشان است و به سلامت نه تنها کمک نمیکنند بلکه آسیبهای جدی هم میزنند، بنابراین ما از وگذاری برخی خدمات به نظام پزشکی خوشحالیم و امیدواریم توانمندی آن افزایش یافته و بخشی از باری که بر دوش دولت است را برعهده بگیرد.
- ۹۳/۱۲/۰۲