علت گرانی مکالمات بینالملل روشن شد
تعرفه هزینههای مکالمات بینالملل در کشورمان بر اساس نرخهای اعلام شده توسط اپراتورهای کشورهای مقصد تعیین میشود، همان گونه که نرخ ارتباطات وارده بینالملل به کشور توسط شرکت ارتباطات زیرساخت تعیین میشود.
به گزارش (ایسنا)، وحید سلمان - مدیر کل دفتر بررسیهای اقتصادی شرکت ارتباطات زیرساخت - با اعلام این مطلب گفت: نرخ ارتباطات بین الملل در هر کشور رابطه مستقیمی با توسعه مخابراتی و میزان خصوصی سازی مخابرات آن کشور دارد و هرچه سطح رقابت پذیری بالاتر باشد باعث کاهش نرخ می شود، به همین دلیل شاهد نرخهای پایینتر در کشورهای توسعه یافته هستیم که درنهایت به نفع شرکت مقصد است.
وی ادامه داد: بر این اساس تعرفههای ریالی ارتباطات بین الملل الزاماً هماهنگ با نرخهایی است که اپراتورهای مختلف برای هر دقیقه ارتباط به مقصد آن کشور مطالبه میکنند.
او در ادامه توضیح داد: به همین دلیل ممکن است مکالمه بینالملل از طریق دو صفر با کشورهایی که هزاران کیلومتر از ما دورترند با توجه به عدم انحصار و توسعه ارتباطات در آن کشورها با پایینترین تعرفه برقرار شود. چرا که اپراتورهای این کشورها با هزینههای بسیار پایین تر مکالمات را دریافت و توزیع میکنند اما در کشورهای همسایه که کمترین فاصله مرزی را با کشورمان دارند و علاوه بر انحصار دولتی؛ فاقد توسعه زیرساختهای مخابراتی هستند، اپراتورهایشان بالاترین تعرفه را برای مکالمات وارده به شبکه مخابراتی خود مطالبه میکنند و در نتیجه مشترک برای تماس با این کشورها باید هزینههای بالاتری بپردازد.
مدیر کل دفتر بررسیهای اقتصادی شرکت ارتباطات زیرساخت در ادامه افزود: در مجموع هزینههای مکالمات بین الملل صادره به سمت کشورهای دیگر شامل مجموع نرخ اعلام شده توسط اپراتورهای کشور مقصد، هزینه اپراتورهای داخلی و هزینه جمع آوری و برقراری ارتباط توسط شرکت ارتباطات زیرساخت است که بیشترین سهم تعیین کننده در این میان مربوط به هزینه اپراتور کشورهای مقصد است.
سلمان در خصوص دسته بندی کشورها در حوزه مکالمات بین الملل گفت: کشورهای دنیا براساس نحوه برقراری ارتباط بین الملل به دو گروه عمده تقسیم می شوند، یکی کشورهایی که ارتباط فیزیکی مستقیم با آنها بر قرار است و به آن ارتباطات مستقیم می گوییم و دیگری کشورهایی که ارتباط مستقیم ندارند و توسط سایر کشورها ترانزیت میشوند و به ان ارتباطات ترانزیت میگوییم.
- ۹۲/۰۸/۰۵