فضای مجازی زمین بازی دشمن است
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با بیان اینکه باید تهدیدها و آسیبهای فضای مجازی شناخته شود؛ گفت: از 204 میلیون ایمیلی که در هر دقیقه ارسال میشود 69 درصد آن هرز نامه است و حجم محتوای منفی تولیدی بسیار بیشتر از حجم مثبت آن است.
به گزارش خبرگزاری فارس، علی نیکنفس صبح امروز در همایش «تربیت اسلامی و فضای مجازی» که در مجتمع یاوران مهدی قم در حال برگزاری است، اظهار کرد: فضای مجازی ابزاری است که به وسیله مستکبران و کشورهایی که با ما عناد دارند ایجاد شده و ما در فضایی فعالیت میکنیم که به صورت کامل در اختیار ما نیست.
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا بیان کرد: فضای مجازی فاقد جغرافیا، زمان و مکان است و حجم اطلاعات و دانش این فضا بسیار بالا است.
وی بیان کرد: در سال 2011 در موتور جستجوگر گوگل 700 هزار جستجو پاسخ داده میشد و در سال 2013 این میزان به دو میلیون جستجو در یک دقیقه رسید.
نیکنفس یادآور شد: ما امروز با نسلی مواجه هستیم که والدین تصور میکنند کودکی در گوشه اتاق در فضای امن پای اینترنت نشسته است در حالی که او وارد دنیایی شده است که از هر قسمت آن هزاران درب که معلوم نیست به کجا ختم میشود باز شده است.
علی نیکنفس اظهار کرد: فضای مجازی ابزاری است که به وسیله مستکبران و معاندان ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه سختافزارها، نرم افزارها و ابزاری که در این عرصه وجود دارند تماما زمین بازی دشمن است، گفت: ما در جایی فعالیت میکنیم که کنترلش در اختیار ما نیست.
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با اشاره به اینکه فضای مجازی فاقد جغرافیا، مرز، سرعت و دقت بالایی به تبادلات داده است، افزود: در سال 2011 موتور جستوجو گر گوگل 700 هزار جستوجو را پاسخ میداد و در سال 2013 2 میلیون جستوجو در هر دقیقه را پاسخ میداد.
نیک نفس ادامه داد: بیش از 168 میلیون ایمیل در هر دقیقه ارسال شده که در سال 2013 به 204 میلیون ایمیل رسیده است، یو تیوپ از 25 میلیون محتوا به 75 ساعت محتوا و صد ساعت مشاهده محتوا رسیده است و در توئیتر از 98 هزار توئیت به 278 هزار توئیت رسیده است.
وی با بیان اینکه فیسبوک به عنوان سومین کشور پر جمعیت دنیا شناخته میشود، ابراز کرد: این همه محتوایی که در فضای مجازی منتقل میشود قطعا حجم بالایی از آسیب را نیز به دنبال خواهد داشت.
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا ادامه داد: همانگونه فضای مثبت این عرصه قابل استفاده است از طرفی نیز معاندان و مخالفان و مجرمان نظام با استفاده از فضای مجازی به دنبال ضربه زدن هستند.
نیک نفس ادامه داد: از 204 میلیون ایمیلی که در هر دقیقه ارسال میشود 69 درصد آن هرز نامه است و حجم محتوای منفی تولیدی بسیار بیشتر از حجم مثبت آن است.
وی با بیان اینکه پلیس فتا از سال 89 به صورت عملیاتی با هدف مقابله با جرایم سایبری با تدبیر رهبری تشکیل شد، اظهار کرد: تشکیل شورای عالی فضای مجازی گویای دغدغههای رهبری در عرصه فضای مجازی است.
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با اشاره به اینکه در فضای مجازی کشور 68 درصد کاربران نوجوان و جوان هستند، خاطرنشان کرد: غیر از برداشتهای غیر مجاز که با انگیزه مالی شکل میگیرد و بخش عمده جرائم است، 10 درصد جرائم هتک حرمت و حیثیت، نشر اکاذیب 9 درصد، محتوای مستهجن 5 درصد و تهدید و مزاحمت نیز 4 درصد جرائم را به خود اختصاص داده است.
نیک نفس بیان کرد: درحوزه جرائم عمومی 72 درصد جرائمی است که خلاف عفت و اخلاق عمومی است.
وی با بیان اینکه تمرکز ما در عرصه فضای مجازی در زمینه جنگ نرم است، گفت: در سال 78 و 88 ما از تکنولوژیهای جدید آسیب دیدیم و دشمن بهره برداری از این عرصه کرد و ما اشراف و آمادگی لازم را در این عرصه نداشتیم.
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا نشر اکاذیب علیه شخصیتهای نظام و ارزشهای دینی را از دیگر موارد قابل مشاهده در فضای مجازی ذکر کرد.
وی با بیان اینکه صفحهای در فیس بوک تحت عنوان آزادیهای یواشکی زنان ایجاد شده است، گفت: ظرف یک هفته این صفحه نزدیک به 130 هزار لایک گرفته است و به دنبال حجاب زدایی از جامعه است.
نیک نفس با بیان اینکه اعتیاد به یارانه و بازیهای اینترنتی فراوان است، گفت: امروز داریم دچار یک نوع وابستگی به اینترنت و بازیهای یارانهای در سنین کودکی میشویم.
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با بیان اینکه امروز شکاف بین نسلی در جامعه ایجاد شده است، ابراز کرد: والدین با فرزندان فاصله زیادی از لحاظ دانشی داریم.
نیک نفس ادامه داد: امروز والدین تصور میکنند که کودکان در گوشه اتاق و در فضایی امن در پای کامپیوتر قرار دارند در حالی که او وارد دنیایی شده که معلوم نیست به کجا ختم میشود.
وی با بیان اینکه در سطح دنیا جرائم سایبر رو به رشد است، افزود: باید تهدیدها و آسیبهای این فضا شناخته شود؛ آگاهی و دانشی که در این فضا به دست میآوریم و به دیگران نیز میآموزیم تأثیر فراوانی بر شناخت جامعه نسبت به این مسأله دارد.
- ۹۳/۰۲/۲۸