فقط یک دهم درصد ازمشترکان تلفن همراه از"دیتا" استفاده میکنند
از میان شش میلیون و ۳۰۰هزار مشترک تلفن همراه در ایران فقط یک دهم درصد آنها (شش هزار و ۵۸۰مشترک)ازسرویس دیتا(شبکه ارتباطات سیار) استفاده می- کنند.
روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار با اعلام این آمار در پاسخ به سووالات خبرگزاری ایرنا در اصفهان تاکید کرد: این تعداد پایین به دلیل هزینه بالا و سرعت پایین اتصال به سرویس دیتا در شبکه ارتباطات سیار کشور است.
این روابط عمومی، سیستم ارتباطات سیار ایران را "نسل دو"( (GSMمعرفی کرد که در زمان حاضر امکان استفاده از سرویسهای " صندوق پیامهای صوتی" (،(VMS "پیام کوتاه"( (SMSو دیتا(با سرعت ۹/۶کیلو بیت بر ثانیه)درآن وجود دارد.
تعداد مشترکان "سرویس پیام کوتاه"( (SMSمطابق با آخرین آمار روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار حدود یک میلیون و ۶۰۰هزار نفر و تعداد مشترکان"صندوق پیام صوتی"( (VMSحدود ۹۰هزار نفر در کشور است.
در نسل دوم ارتباطات سیار، از سوییچهای مداری استفاده میشود که سرعت انتقال داده در آن ۹/۶کیلو بیت بر ثانیه است که با استفاده از فناوری "اچ.اس.سی.اس.دی" ( (HSCSDسرعت آن به ۱۴/۴کیلو بیت بر ثانیه میرسد.
در نسل "دو و نیم" ارتباطات سیار که بهعنوان"نسل واسط" و اصلاح یافته نسل دوم شناخته شده،"سوییچهای بستهیی"(POCKET)بهکار رفتهاند که امکان استفاده از فناوری "جی.پی.آر.اس"(GPRS)با سرعت انتقال داده بین ۵۰تا حداکثر ۱۷۱/۲ کیلو بیت بر ثانیه (در شرایط ایدهآل) در آن وجود دارد.
فناوری "ای.دی.جی.ای"( (EDGEنیز یکی دیگر از فناوریهای انتقال داده در "نسل دو و نیم" با تلفیق سوییچهای مداری و بستهیی است که نرخ داده (سرعت انتقال داده) در آن به ۳۸۴کیلو بیت بر ثانیه میرسد.
روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار تصریح کرد:به دلیل وجود نسل دوم در شبکه ارتباطات سیار کشور، امکان استفاده از فناوریهای GPRS ،EDGE ،MMSو HSCSD برای مشترکان تلفن همراه وجود ندارد.
سرویس " پیامهای چند رسانهیی "( (MMSبه منظور انتقال عکس، صدا و تصویر متحرک به کار میرود که امکان استفاده از آن در نسل " دو و نیم" و پس از ارایه فناوری GPRSوجود دارد.
این روابط عمومی یادآور شد: در نسل سوم ارتباطات سیار سرعت انتقال داده تا دومگابیت بر ثانیه ارتقا مییابد که در زمان حاضر دو استاندارد اروپایی ( (UMTSو آمریکایی( (CDMA2000برای آن وجود دارد.
بنا به اعلام روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار، امکان استفاده از برنامه نرمافزاری "وپ" ( (WAPبرای مشترکانی که این فناوری در گوشیهای تلفن همراه آنها وجود دارد، مقدور است که با سرعت پایین و هزینه بالا همراه میباشد.
در برنامه "وپ"، اطلاعات صفحات اینترنتی ( (HTMLبا حجم بالا، فشرده شده و در اختیار مشترکان تلفن همراه قرار میگیرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار کشور، در زمان حاضر محدودیتی برای ثبت نام سرویسهای "صندوق صوتی"( (VMSو دیتا برای مشترکان وجود ندارد اما در مورد سرویس "پیام کوتاه" ( (SMSهنوز تاریخ معینی برای ثبت نام سری جدید آن اعلام نشده است.
مشترکان تلفن همراه به منظور استفاده از سرویس دیتا باید با مراجعه به دفاتر خدماتی، نامنویسی کرده و هزینه استفاده از آن ماهانه ۵۰هزار ریال به عنوان آبونمان است که مشترک به ازای مدت زمانی که به شبکه دیتا متصل است هزینهیی معادل مکالمه در آن طول زمانی میپردازد.
- ۸۴/۰۴/۱۱