«فیسبوک» دغدغه یا مانور تبلیغاتی؟
علی شمیرانی - روز گذشته در رسانهها به نقل از مدیر گروه تبلیغ موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع) آمده بود "فیسبوک ابزار استکبار برای به اسارت کشیدن ما است."
درست همانروز خبرگزاری دولت نیز به نقل از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوشت:" شبکههای اجتماعی وسیلهای هستند که در همه کشورهای جهان از آن استفاده میکنند و ما هم بخشی از دنیا هستیم، نمیتوانیم خود را در یک پوست گردو محدود کرده و تصور کنیم که قادر به ادامه فعالیت در این قالب هستیم."
اگرچه منظور وزیر ارشاد که اتفاقا عضو کمیته فیلترینگ هم هستند، مشخصا فیسبوک بود.
از اینرو به وضوح مشخص میشود که دو نگرش کاملا متضاد نسبت به یک پدیده در کشور حاکم است.
اما در خصوص این پدیده که به یکی از جدلهای مطبوعاتی و مناظرههای مکرر در این دانشگاه و آن دانشگاه تبدیل شده نکاتی قابل توجه است.
نخست آنکه در دولت جدید تغییر وضعیتی در این شبکه اجتماعی از جهت رفع فیلتر آن ایجاد نشد.
دوم آنکه اگرچه آمار مشخصی از میزان استفاده کاربران ایرانی از این شبکه در دسترس نیست، اما کم نیستند کسانی که خواستهاند و در این شبکه عضو هستند.
سوم آنکه تقریبا روزی نیست که پلیس فتا خبر از دستگیری فردی در خصوص سواستفاده از عکس و اطلاعات مردم روی این شبکهاجتماعی منتشر نکند.
چهارم آنکه در روالی دوگانه این روزها کم نیستند مقامات دولتی که در این شبکه عضو شده و گزارش کار و نظرسنجیهای گاه دولتی روی فیسبوک میگذارند.
حالا مشخص نیست با وجود حضور مسوولان دولتی و کاربران حاضر در این شبکه، برخوردهای پلیس با سواستفاده کنندگان عضو شبکه مذکور و در نهایت رفع نشدن فیلتر فیسبوک، این مناظرهها و مصاحبههای له و علیه فیسبوک برای چیست؟
به راستی با وجود این تناقضات، هدف برخی مسوولانی که خود عضو فیسبوک هستند و آزادانه نه تنها آن را اعلام میکنند بلکه از آن استفاده کاری نیز میکنند، دغدغه آنهایی است که عضو این شبکه نشدهاند یا هدف چیز دیگری است؟
منبع:فناوران اطلاعات
- ۹۲/۱۲/۱۰