لایحه صیانت از فیبر نوری در مجلس طرح شد
لایحهای با عنوان صیانت از حریم فیبر نوری کشور حدود سه سال پیش از سوی دولت به مجلس تقدیم شد تا پس از تبدیل به قانون، حریم خاصی برای این شبکه در نظر گرفته شود و عاملان قطع شبکه، هزینههای ارتباط مجدد آن را بپردازند؛ این لایحه که بنا به پیشنهاد وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات در تیرماه سال گذشته به تصویب رسیده و هماکنون در مجلس در انتظار بررسی است؛ به گفتهی مدیر عامل شرکت ارتباطات زیرساخت تا چند روز آینده در صحن علنی مجلس مطرح میشود.
محمدباقر ظهوریفر در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: تا زمان مطرح شدن این لایحه در صحن علنی مجلس یک بار دیگر جلسه مشترکی با برخی نمایندگی خواهیم داشت تا موارد مورد نیاز مطرح و بررسی شوند.
وی اظهار کرد: اگر مشکل خاصی پیش نیاید و تمام کارها طبق برنامهریزی پیش برود میتوان امیدوار بود که تا سه ماه آینده این لایحه در مجلس تصویب شود. به گزارش ایسنا بروز قطعیهای ناخواسته شبکهی فیبر نوری تاکنون خسارت زیادی به کشور وارد کرده و اختلالاتی در ارتباطات داخلی و بین المللی به وجود آورده است؛ در حال حاضر شبکهی فیبر نوری کشور اطلاعات بین شهری استانها، اطلاعات سازمانها، شرکتها و ارتباطات نظامی و انتظامی را برقرار میکند و از طرفی 95 درصد ارتباطات کشور از طریق فیبر و تنها 5 درصد آن به وسیله سیستمهای رادیویی انجام میشود.
اما صمد مومن بالله- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات - چندی پیش در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اهمیت مقولهی فیبر نوری و حفاظت از آن گفته بود: فیبر نوری باید در سراسر کشور گسترده شود و بهترین مکان برای گسترش آن در کنار جادههای کشور است.
به گفتهی او باید این موضوع جزو برنامههای اصلی قرار بگیرد و در این راستا در تلاشیم بتوانیم قانونی را در این زمینه در مجلس به تصویب برسانیم و از طرفی با توجه به اینکه فنآوری اطلاعات به تدوین قوانین جدید نیاز دارد به دنبال آن هستیم که پیشنهادهایی را در مجلس به تصویب برسانیم تا بتوان از حریم اطلاعات و ارتباطات، فیبر نوری و زیرساختهای آن به نحو قانونی حفاظت کنیم.
وی معتقد بود حفاظت از حریم فیبر نوری باید به صورت قانون درآورده شود تا افراد و دستگاههای مختلف پیش از انجام اقدامات، حریم آن را حفظ کنند و اگر خسارتی زدند، هزینه را جبران کنند، از سویی باید فیبر نوری به عنوان یک سرمایه ملی دیده شود زیرا تمامی ارتباطات داخلی و بخش اعظمی از ارتباطات خارجی کشور را تامین میکند.
- ۸۷/۰۶/۱۳