ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

لغو 24 ساعته پیامک‌های تبلیغاتی

| دوشنبه, ۶ بهمن ۱۳۹۳، ۰۳:۱۶ ب.ظ | ۰ نظر

با وجود شکایت مردم از دریافت پیامکهای تبلیغاتی، معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از دریافت تنها ۱۵۰ شکایت از این پیامکها در ماه به سامانه رسیدگی به شکایات ۱۹۵ خبر داد.

روزانه بالغ بر ۲۰ میلیون SMS تبلیغاتی به مشترکان تلفن همراه ارسال می شود که اغلب آنها نیز مورد نیاز مخاطبان نیست و کاربران موبایل در اغلب مواقع از دریافت این پیامکها شکایت دارند.

براساس آمارهایی که از سوی مرکز توسعه فناوری اطلاعات منتشر شده مشترکان موبایل در بازه زمانی شش ماهه دوم سال ۹۲ بالغ بر ۱۴ هزار مورد شکایت از پیامکهای انبوه و تبلیغاتی به این مرکز ارائه کرده اند؛ در همین حال وزارت ارتباطات نیز آمار شکایت به سامانه ۱۹۵ را روزانه حدود ۴۰۰ مورد اعلام می کند که تنها بخش ناچیزی از آن مربوط به پیامکهای انبوه و تبلیغاتی است.

برغم این آمار، معضل پیامکهای تبلیغاتی و مزاحمتهایی که از طرف این پیامکها برای بیش از ۷۰ میلیون مشترک موبایل ایجاد می شود بر کسی پوشیده نیست به نحوی که شورایعالی فضای مجازی موضوع دو جلسه آخر خود را به ساماندهی این معضل اجتماعی در فضای مجازی اختصاص داده است.
تشکیل کارگروه پایش محتوای پیامک انبوه

اواخر هفته گذشته سیاست های ساماندهی خدمات پیامکی ارزش افزوده و انبوه در شبکه های ارتباطی در جلسه شورای عالی مجازی بررسی و بخش هایی از آن تصویب شد و براین اساس مصوب شد که هر گونه محتوا در خدمات پیامکی انبوه و ارزش افزوده پیامکی باید با رعایت قوانین و مقررات کشور و عدم مغایرت با ارزش های ایرانی – اسلامی باشد.

همچنین مقرر شد به منظور پایش محتوا ، کارگروهی با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضویت نمایندگان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کشور، دادگستری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی، نماینده دادستانی و مرکز ملی فضای مجازی، تشکیل شده و گزارش عملکرد آن هر ۶ ماه به دبیرخانه شوررای عالی فضای مجازی ارائه شود.

این درحالی است که براساس اعلام مرکز فناوری اطلاعات وزارت ارشاد بیشترین شکایتی که از پیامکهای تبلیغاتی به این مرکز می شود مربوط به پیامکهای جعلی مسابقه ای و تبلیغات محصولات بهداشتی بوده است؛ این پیامکها به صورت دروغی به فرد می گوید شما برنده مسابقه شده اید و فرد را به فرستادن پول، شارژ تلفن همراه و حتی شماره حساب بانکی ترغیب می کند، اما در نهایت فرد متوجه می شود که نه مسابقه ای در جریان بوده و نه در مسابقه برنده شده است؛ در مورد دریافت پیامکهای تبلیغاتی محصولات بهداشتی نیز باید گفت که اغلب این محصولات بدون تاییدیه وزارت بهداشت هستند؛ در همین حال ترویج عقاید و ادیان دروغین و پیامکهای نادرست بانکی و پیامکهای طالع بینی، تشویق به خروج سرمایه ها و پیامکهای تبلیغاتی در زمینه وام، نیز در ردیف شکایت مشترکان موبایل از پیامکهای انبوه قرار دارند.
لغو پیامکهای تبلیغاتی بدون اختلال است

غلامرضا داداش زاده معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در مورد موضوع پیامکهای تبلیغاتی و نحوه لغو دریافت این پیامکها در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سامانه های ارسال پیامک انبوه که از سوی اپراتورهای موبایل راه اندازی شده اند حداکثر ظرف مدت ۲۴ ساعت به تقاضای مشترکان برای لغو و یا فعالسازی سرویس پیامکهای تبلیغاتی پاسخ می دهند و دراین باره رگولاتوری در مقاطع مختلف این سیستم ها را بررسی کرده و نتیجه آن نیز نشان می دهد که اپراتورها در این بخش وظایف خود را به خوبی انجام می دهند.

وی با بیان اینکه هم اکنون سامانه های مستقر در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وضعیت مشترکان موبایل را در خصوص پیامکهای تبلیغاتی مانیتور می کند اظهار داشت: با مراجعه به سامانه ۱۹۵ نیز گزارش عمده ای درباره نارضایتی مشترکان از نحوه لغو پیامکهای تبلیغاتی اعلام نشده است.

دکتر داداش زاده با اشاره به اینکه پیامکهای انبوه در دسته های مختلف طبقه بندی می شوند و نباید تمامی آنها پیامکهای تبلیغاتی ناخواسته اطلاق شود خاطرنشان کرد: در اغلب موارد افراد پس از مراجعه به مراکز عمومی، رفاهی و خرید، تلفن همراه خود را در اختیار سرویس دهندگان این مجموعه ها قرار می دهند و این مراکز، شماره افراد را در پایگاه داده خود ثبت کرده و اقدام به ارسال پیامکهای تبلیغاتی می کند. در این موارد مشترکان موبایل باید با مراجعه به مرکز مربوطه نسبت به قطع این سرویس اقدام کنند و به این موضوع توجه داشته باشند که شماره خود را در اختیار این مراکز قرار ندهند. چرا که ارائه شماره به نوعی دادن مجوز به این مراکز برای ارسال پیامکهای تبلیغاتی است و در این مورد تقصیری متوجه اپراتورها نخواهد بود.

معاون رگولاتوری با اشاره به پیامکهای انبوه که از سوی شرکتهای طرف قرارداد اپراتورهای موبایل ارسال می شود به مهر گفت: در این موارد، امکان لغو و یا فعالسازی سرویس با ارسال شماره ۱ و ۲ در سامانه پیامکی اپراتورها ممکن است و بررسی های صورت گرفته نیز نشان می دهد که این سرویس از سوی اپراتورها بدون اختلال در حال کار است.
حمایت اپراتورهای موبایل از تبلیغات مجموعه ها

دکتر داداش زاده با اشاره به مواردی که اپراتورهای موبایل، خود اقدام به ارسال پیامکهای تبلیغاتی کرده و از مجموعه ای حمایت می کنند افزود: در این زمینه نیز مشترکان می توانند تقاضای لغو سرویس را از اپراتور مربوطه داشته باشند و اپراتورها موظف به لغو این سرویس در صورت درخواست مشترک هستند و ملزم به اطلاع رسانی در مورد نحوه لغو این سرویس خواهند بود.

وی با بیان اینکه در برخی موارد پیامکهای ارزش افزوده نیز به عنوان پیامکهای تبلیغاتی تلقی می شود تصریح کرد: پیامکهای ارزش افزوده با ارسال کد از سوی مشترک فعال می شوند و هزینه دارند و با پیامکهای تبلیغاتی متفاوت هستند که این پیامکها برای لغو شدن نیز به ارسال کد از سوی مشترک نیاز دارند و در این زمینه اپراتورهای موبایل باید مسئولیت رسیدگی و پاسخگویی به این موارد را داشته باشند.
احراز هویت شرکتهایی که پیامک تبلیغاتی ارسال می کنند

این مقام مسئول با تاکید براینکه در این مورد، مشاهده می شود که در برخی موارد، پاسخ به تقاضای لغو سرویس از سوی مشترک با تعلل همراه است خاطرنشان کرد: در این زمینه به اپراتور ها اخطار داده ایم که این موضوع را بررسی کنند. براین اساس اپراتورها ملزم به احراز هویت شرکتهایی که پیامک های ارزش افزوده از جمله پیامک مسابقات و سرگرمی و آموزش ارائه می دهند شده اند.

وی گفت: در صورتیکه موارد زیادی از سوی مردم در مورد این سرویس ها گزارش شود اپراتور ملزم به قطع سرویس این شرکتها خواهد بود و باید قراردادشان با اپراتور مورد تجدید نظر واقع شود.

دکتر داداش زاده با اشاره به سامانه ثبت شکایات ۱۹۵ گفت: براساس آخرین بررسی ها، ماهانه حدود حداکثر ۱۵۰ و حداقل ۶۵ شکایت در مورد پیامکهای تبلیغاتی به رگولاتوری اعلام می شود که مورد بررسی قرار می گیرد.
دریافت پیامک رایگان به ازای پیامکهای تبلیغاتی

این مقام مسئول در عین حال از اجرای طرح ارائه مشوق های ترغیبی برای دریافت پیامکهای تبلیغاتی توسط اپراتورهای موبایل خبر داد و گفت: در این طرح که پیشنهاد آن از سوی اپراتورها به رگولاتوری ارائه شده است اپراتورها می توانند به ازای پیامکهای تبلیغاتی که توسط مشترک دریافت می شود گزینه های تشویقی همچون ارائه پیامکهای رایگان پیشنهاد دهند.
راه حلهای خلاصی از مزاحمتهای پیامکی

به گزارش مهر، چنانچه شما مشترک اپراتور همراه اول باشید می توانید با ارسال عدد ۱ به شماره پیامک ۸۹۹۹ پیامکهای تبلیغاتی را لغو کنید و با ارسال عدد ۲ به همان شماره پیامک ۸۹۹۹ می توانید در صورت تمایل دریافت پیامک تبلیعاتی را فعال کنید. در این رابطه می توان از شماره گیری کد دستوری *۸۹۹۹# هم بهره گرفت.

در همین حال برای ثبت درخواست عدم دریافت پیامک‌های تبلیغاتی، مشترکان همراه اول می توانند با شماره تلفن ۹۹۹۰ نیز تماس گرفته و پس از برقراری ارتباط با اپراتور، درخواست خود را دراین باره ارائه دهند.

همچنین اگر شما مشترک ایرانسلی هستید برای ثبت درخواست عدم دریافت پیامک‌های تبلیغاتی می توانید عدد ۲ را به شماره ۵۰۰۵ ارسال کنید و یا می توانید از طریق خط ایرانسل خود با شماره ۷۰۰ تماس گرفته و پس از برقراری ارتباط با اپراتور درخواست خود را برای لغو این سرویس اعلام کنید.

مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال سامانه ۱۰۰۰۱۳۱۴ را برای مشترکان موبایل در نظر گرفته تا در صورتی که از دریافت پیامکها شکایت دارند و یا اینکه خواستار لغو این سرویس هستند به این سامانه پیامک بزنند. در این روش در صورتیکه از دریافت یک پیامک خاص نیز شاکی هستید می توانید متن پیامک و شماره ارسال کننده پیامک را به شماره سامانه شکایات مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد ارسال کنید.

سازمان تنطیم مقررات ارتباطات وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز سامانه رسیدگی به شکایت مربوط به پیامکهای ناخواسته تبلیغاتی خود را به صورت اینترنتی راه اندازی کرده و مشترکان می توانند درخواست خود را در این باره از طریق نشانی اینترنتی WWW.CRA.IR دنبال کنند و یا با سامانه تلفنی ۱۹۵ تماس بگیرند.

  • ۹۳/۱۱/۰۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">