لو رفتن دروغ گوگل در مورد حالت وبگردی خصوصی
کن پکستون، دادستان کل تگزاس ادعا کرد موتور جستجوی گوگل دادههای کاربرانی را جمعآوری میکند که فکر میکنند در صورت استفاده از حالت «وبگردی خصوصی» ناشناس باقی میمانند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دادستانهای ایالت های تگزاس، ایندیانا، ایالت واشنگتن و ناحیه کلمبیا در ماه ژانویه شکایتهای جداگانهای علیه گوگل در دادگاههای ایالتی تنظیم کردند.
علت این امر استفاده گوگل از روشهای ردیابی مکانی فریبندهای است که به حریم خصوصی کاربران تجاوز میکنند و حتی در صورت فعال شدن حالت وبگردی خصوصی گوگل نیز فعال باقی میمانند.
در پرونده شکایت دادستان کل تگزاس، حالت وبگردی ناشناس گوگل هم به شکایت از قبل تنظیم شده ماه ژانویه اضافه شده است. حالت ناشناس یا «وبگردی خصوصی» قابلیتی در مرورگر کروم است که به این معنی است که گوگل سابقه جستجو یا موقعیت مکانی کاربران را ردیابی نخواهد کرد.
در این دادخواست آمده که گوگل گزینه «وبگردی خصوصی» را ارائه میدهد تا کاربران با خیال راحت وب سایتهای بسیار شخصی در مورد سابقه پزشکی، تفکرات سیاسی و غیره را مشاهده کنند. یا شاید آنها به سادگی بخواهند یک هدیه غافلگیرکننده بخرند بدون اینکه دریافت کننده هدیه توسط رگباری از تبلیغات هدفمند از موضوع آگاه شود.
اما در واقعیت، گوگل بهطور فریبندهای مجموعهای از دادههای شخصی را جمعآوری میکند، حتی زمانی که کاربر حالت ناشناس را فعال کرده است.
گوگل در واکنش مدعی شده این پرونده «بر اساس ادعاهای نادرست و ادعاهای منسوخ در مورد تنظیمات گوگل تهیه شده است. ما همیشه ویژگیهای حریم خصوصی را در محصولات خود ایجاد کردهایم و امکان کنترل جدی دادههای مکانی را ارائه کردهایم.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «ما به شدت با این ادعاها مخالفت کرده و از خود دفاع میکنیم».
در عین حال کارشناسان میگویند گوگل مشتریان را با ادامه ردیابی موقعیت مکانی آنها حتی زمانی که به دنبال جلوگیری از آن هستند، گمراه کرده و دادههای خصوصی آنها را جمعآوری میکند.