ماجرای اینترنت نامرغوب خصوصیها و چند پرسش
فرشید رضایی – مدتی است که دوباره یکی از شرکتهای خصوصی اینترنت در کشور محوریت حمله به شرکت ارتباطات زیرساخت را به عهده گرفته است.
تا پیش از این شرکت شاتل بود که با فراخوانی چند خبرنگار به دفتر خود از مشکلات زیرساخت و مخابرات میگفت. حالا اما مدتی است که شرکت آسیاتک تعدادی از خبرنگاران به این شرکت دعوت میکند تا به شکلی یکطرفه شبکه زیرساخت کشور را زیر سوال ببرد.
شرکت زیرساخت و مخابراتیها اما چندان بنای بر پاسخ به تکتک این موارد نمیبینند. اما ظاهرا شرکت زیرساخت در آخرین مورد که اختلالهای اینترنتی را متوجه این شرکت میدانستند به میدان پاسخ آمد.
مواردی که زیرساختیها به آن اشاره میکردند جدید و کم سابقه بود. مهمترین محورهایی که شرکت زیرساخت برای نخستین بار آن را برای رسانهها و افکار عمومی تشریح میکردند از این قرار بود:
1- تمام شرکتها پایینترین سطح کیفیت را خریداری میکنند و وقتی که شما خریدی در این سطح انجام دادهاید نمیتوانید انتظار داشته باشید که کیفیت آن در حد بهترین شرایط باشد.
2- اکنون ارائه سرویس به اپراتورهای تلفن همراه هم بر عهده زیرساخت است اما چرا خدمات این شرکتها دچار مشکل نمیشود و کیفیت صوت و مکالمه آنها ایرادی ندارد؟
3- برخی شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنتی، هیچ ظرفیت اضافه ای را برای خود پیش بینی نمیکنند و با از دست رفتن حتی یک بیت اطلاعات، بلافاصله دچار مشکل می شوند.
4- گاه شرکتها به جای آن که این پهنای باند را با ضریب 1 به 8 به اشتراک بگذارند از آن مصرف بیشتری کرده و ضریب اشتراک خود را بالا میبرند که همین موضوع میتواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.
حالا احتمالا باید منتظر فراخوانی تعدادی خبرنگار به دفتر یکی از شرکتهای اینترنتی باشیم که به این پرسشها پاسخ دهند، که آیا آنها نامرغوبترین سرویس اینترنتی را برای کسب سود بیشتر به مشتریانشان ارایه میدهند؟ به راستی چرا خدمات اپراتورهای موبایل از سمت زیرساخت دچار مشکل نمیشود؟ چرا برخی شرکتهای اینترنتی هیچ ظرفیتی را به عنوان پشتیبان نگاه نمیدارند؟ آیا این برای کسب سود حداکثری است؟ و در نهایت این که عدم رعایت اشتراک قابل بحث یک به 8 تا کجا باید نادیده گرفته شود؟(منبع:موبنا)
- ۹۳/۰۴/۱۶