ماجرای کلک اینترنتی رای به خلیج فارس
یک سوری ساکن مالزی با سوء استفاده از احساسات ایرانی ها نسبت به نام خلیج فارس ، این روزها بار دیگر موبایل، ایمیل و شبکههای اجتماعی را هدف گرفته و از این طریق کسب درآمد می کند.
به گزارش تسنیم، سه چهار سالی بیشتر از بازی احساسی و روانی عرب سوری ساکن مالزی در ارتباط با عنوان خلیج همیشه فارس نمیگذرد که این روزها مجددا شاهد دست به دست شدن پیامکهایی با مضمونی تکراری اما تعصب برانگیز هستیم.
بمباران پیامکی هفته اخیر در ارتباط با نظرسنجی بر سر عنوان "خلیج فارس" یا خلیج مجعول ع ر ب ی و درج نتیجه نظرسنجی بر محدوده مورد نظر روی نقشه گوگل، داستان تکراری و شکست خورده جوان زیرک 30 سالهای است که حاضر شده برای کسب درآمد، مردم ایران را در برابر عربهای حاشیه خلیج فارس به شکل مجازی قرار دهد.
نزدیک به سه سال از افشای سناریوی شیادانه این فرد و تأکید کارشناسان فضای مجازی بر دوری از بازی زیرکانه این فرد میگذرد اما بعد از مدتی سکوت مجددا شاهد داغ شدن تنور سایت این فرد هستیم.
اخیرا در شبکههای اجتماعی، نرمافزارهای پیامرسان موبایل و حتی پیامکهای گروهی و فردی به کرات شاهد متنی با محتوای "خواهشا کپی کنید: «فوری» «فوری» ایران دوباره به شرکت گوگل اعتراض نموده به خاطر اسم خلیج فارس که در نقشه گوگل خلیج ع ر ب ی ثبت شده است. برای همین هم شرکت گوگل اعتراض ایران را قبول کرده و گفته راجع به این دو رای گیری اینترنتی انجام میگیرد که رای هر کدام بیشتر شد به اسم همان ثبت میشود. سریع اقدام کنید همین الان 90 درصد عربها رای دارند. 10 درصد ایرانیها تا وقت رایگیری تمام نشده بشتاب که اگر همت نکنی اسم خلیج فارس برای همیشه به فراموشی میرود. وارد سایت شوید سمت راست دو دایره هست روی خلیج فارس کلیک کنید و بعد بر روی voteکلیک کنید. یک دقیقه بیشتر وقتت را نمیگیرد" هستیم.
این سناریو قطعا برای غالب کاربران فضای مجازی آشنا به نظر میرسد. سناریویی که پشت پرده آن تنها یک سال بعد از افتتاح سایت مرتبط با آن (سال 2010) توسط کارشناسان ایرانی فاش شد.
کارشناسان بارها تذکر دادند که این سایت هیچ ارتباطی به گوگل ندارد و در عمل هم شبکه کاربران گوگل به اندازهای گسترده است که نیازی به راهاندازی سایتی مجزا برای نظرسنجی ندارد و همین کار را اگر از طریق مشترکان جیمیل انجام دهد، هم آمار دقیقتری خواهد داشت هم سریعا میتواند به نتیجه مورد نظر دست یابد.
یکی از متخصصان فضای مجازی که گویا تلاش بیشتری نسبت به سایرین برای افشای حقیقت پشت پرده این سایت داشت با مهندسی معکوسی که روی سایت مرتبط با این فراخوان انجام داد، اظهار کرد: متأسفانه برخی بدون اطلاع از نیات صاحب این قبیل سایتها که کم هم نیستند اقدام به ورود و رأی دادن میکنند اما در اصل ایرانیها با این کار، تنها با چند میلیون بازدید از صفحه وب مزبور و با کلیکهای خود بر روی تبلیغات و لینکهای آن، پول را به جیب کسی وارد میکنند که از احساسات آنها استفاده ابزاری کرده است.
هاشمی که برای اولین بار حدود سه سال پیش از هویت گرداننده اصلی این سایت پرده برداشته بود گفت: هُمام القرانی نام صاحب این سایت و از مخالفان حکومت بشار اسد است که احتمالاً به علت تحولات جاری در کشور سوریه از ایران دل خوشی ندارد.
او خاطر نشان کرد: این فرد هر زمان اراده کند نتایج را دستکاری میکند تا ایرانیان بیشتری به رأیگیری تشویق شوند و در نهایت هم اگر بخواهد، در یک اقدام انتقامجویانه نتیجه مورد نظر خودش را برنده اعلام میکند و ممکن است برای آن خبرسازی هم انجام دهد.
از سوی دیگر هیچ نهاد و سازمان حتی بینالمللی حق ندارد تا اسامی قانونی ثبت شده را تغییر داده یا فراخوان برای آن اعلام کند چه برسد به این سایت شخصی که به هیچ نهادی وابسته نیست.
ایرانیها باید بدانند که با هر بار کلیک بر روی سایت این فرد و شرکت در نظرسنجی آن، بر رتبه سایت وی افزوده و رنک آن را در جستوجوگرهایی چون گوگل ارتقا میدهند و همانطور که در عنوان سایت "Persian or Arabian gulf" دیده میشود، با هر بار جستوجوی این واژه یا مراجعه به سایت آن، عنوان مجعول خلیج ع ر ب ی بای موتورهای جستوجوگر نام آشناتر میشود و خلیج فارسی کمتر نان داده میشود.
این سایت علاوه بر درآمدزایی مستقیم، آدرس ایمیل بازدیدکنندگان را هم میگیرد تا با فروش آنها به شرکتهای تبلیغاتی بتواند منبع درآمدی دیگری هم داشته باشد.
در حالی طی هفته اخیر این پیام مجددا برای شمار زیادی از کاربران ایرانی از طرق مختلف ارسال شده تا شاید بار دیگر با القای روحیه ملی میهنی و برانگیختن تعصب آنان شمار بازدیدکنندگان این سایت را بالاتر ببرد که هماکنون عنوان "خلیج فارس" در نقشههای گوگل ثبت است.
به هر ترتیب باید نسبت به فعل و انفعالات فضای مجازی هوشیار باشیم و حداقل در کمکرسانی به افرادی با چنین نیات کمترین نقش را داشته باشیم.
- ۹۳/۰۸/۱۶