ماموریتهای رگولاتوری به سرانجام میرسد؟
سعید همتی – مصوبه اخیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنی بر کاهش 35درصدی نرخ اینترنت برای شرکت مخابرات و PAPها، سرانجام ابلاغ شد. اگرچه بسیاری از فعالان عرصه اینترنت این راه رفته را میشناسند و نسبت به توفیق آن تردید داشته و دارند.
بماند که در این میان ظاهرا شرکتهای ارایه دهنده خدمات اینترنتی (ISP) در مصوبه کاهش نرخ اینترنت دیده نشدهاند. به هر حال اما زمان انتقاد و اعتراض گذشته و این مصوبه در مرحله اجرایی قرار دارد. در این مصوبه اما دو محور کلیدی دیده شده که روح و هدف اصلی آن محسوب میشود. نخست آنکه قیمت اینترنت برای کاربران نهایی یا همان مردم که موضوع اصلی این مصوبه هستند به میزان 20 درصد کاهش یابد. به عبارت دیگر اگر به هر ترفند و روشی از سوی شرکتهای ارایه کننده این خدمات اتفاقی رخ دهد که قیمت اینترنت به شکل ملموس برای مردم 20 درصد ارزان نشود، این مصوبه شکست خورده تلقی شده و سود ناشی از آن به جیب شرکتهای عرضهکننده میرود.
دومین مساله که در مصوبه کاهش نرخ خدمات اینترنتی به آن پرداخته شده و دومین بال حفظ تعادل و موفقیت آن محسوب میشود، اجرای طرح اشتراک یک به هشت کاربران اینترنتی است. همانطور که میدانید در حال حاضر تقریبا این میزان اشتراک به دلایل متعددی رعایت نشده و از اشتراک یک به بیست و پنج نیز سخن گفته میشود که البته کسی هم آن را رد یا تکذیب نمیکند.
به هر تقدیر اما وزیر ارتباطات راه خود را رفته و گفته: واعظی همچنین در پایان این جلسه درباره کاهش تعرفه اینترنت خاطرنشان کرد: مصوبه جلسه اخیر کمیسیون تنظیم مقررات بعد از تخفیف 35درصدی زیرساخت به شرکتهایPAP ،ISP و اپراتورها باید اجرایی شود و سازمان تنظیم مقررات باید مراقبت نماید که اولاً، حتماً کاربران 20 درصد تخفیف بگیرند و دوم، اشتراک 1 به 8 اینترنت حتماً رعایت گردد.
درگذشته که رگولاتوری سطح نظارتی را در حد دریافت تک شکایت و رسیدگی محدود کرده و خود دایماً به مراقبت از شرکتها و لغو پروانه متخلفان نمیپرداخت، لذا باید منتظر ماند و دید رگولاتور جدید چه میکند.
- ۹۲/۱۲/۰۳