ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مدیرعامل شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) تاکید کرد: تا قبل از پایان عمر ماهواره " سینا-‪ "۱‬دومین ماهواره ایرانی به نام " سینا-‪" ۲‬ نیز به فضا پرتاب می‌شود.
نخستین ماهواره ایرانی با نام " سینا- ‪ " ۱‬پنجم آبان ماه از طریق پایگاه فضایی پلتسک روسیه به وسیله موشک کاسموس به فضا پرتاپ شد و پس از ‪ ۳۵‬دقیقه در مدار زمین قرار گرفت. این ماهواره ‪ ۱۷۰‬کیلوگرم وزن دارد و دارای طول عمر سه ساله است.
دکتر ابراهیم محمودزاده روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا یادآور شد: ماهواره "سینا-‪ "۱‬با مشارکت متخصصان و دانشمندان روسی ساخته شد ولی در نظر داریم ماهواره‌های بعدی را با اتکا به اندیشه و دانش متخصصان و نیروهای داخلی بسازیم.
وی گفت : " زد.اس.چهار" ( ‪ ( Z.S.4‬نام ایرانی این پروژه‌است که در قرارداد با روس‌ها این نام تبدیل به "سینا-‪ "۱‬شد.
محمودزاده توضیح داد : "‪ " Z.S.4‬به معنای چهار نسخه طراحی اولیه ماهواره سینا-‪ ۱‬است که همپای متخصصین روسی ، متخصصین ایرانی نیز بر روی طراحی این ماهواره کار کردند وسپس با همکاری و هماهنگی دو گروه متخصصین ایرانی و روسی ، این ماهواره ساخته شد.
مدیرعامل صاایران افزود: " ‪ "Z.S‬نیز مخفف نام حضرت زهرا(س )است که در واقع رمز ماهواره سینا -‪ ۱‬است که این ماهواره به یاد و نام حضرت زهرا(س) طراحی و ساخته شده‌است .
وی خاطرنشان کرد : ماهواره" سینا- ‪ "۱‬همچون ماهواره‌های دیگر تا ‪۶۰‬ روز فعالیت آزمایشی در فضا خواهد داشت و اصطلاحا می‌گویند که باید به مدت ‪ ۶۰‬روز ماهواره در مدار تثبیت شود.
محمودزاده افزود: پس از گذشت این دو ماه سیستم دریافت اطلاعات و ارسال فرامین برای بهره‌برداری از بخش‌های مختلف این ماهواره انجام خواهد شد.
وی گفت : از انجا که عزم و اراده ملی برای پرتاب ماهواره ازسال ‪۱۳۷۱‬ در ایران وجود داشته وتکنولوژی ما در عرصه ‪ IT(‬فناوری اطلاعات) و به ویژه میکروالکترونیک‌ها و دانش فضایی در بسیاری از کشورهای منطقه بالاتر است، بنابراین جا داشت که زودتر از اینها ماهواره ایرانی به فضا پرتاب شود.
محمودزاده افزود: با توجه به‌اینکه از مدتها قبل صاحب تکنولوژی مناسب در عرصه طراحی وساخت ماهواره هستیم، متاسفانه در انجام آن تاخیر داشتیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که تنها به خرید ماهواره از کشورهای دیگر اقدام نکرده‌است ، بلکه متخصصان ایرانی نیز در طراحی و ساخت ماهواره دخالت داشتند.
محمودزاده گفت : فعالیت جدی در زمینه پروژه "سینا- ‪ " ۱‬از ‪ ۳۲‬ماه پیش طی قراردادی با انستیتو هواپیمایی روسیه(مایی) و شرکت‌های روسی "آپتک" و "پالیوت"آغاز شد و در آن چند گروه از تیم‌های تخصصی ایرانی از طرف وزارت علوم و انستیتو نقشه‌برداری و شرکت صنایع الکترونیک ایران شرکت داشتند.
محمودزاده ، هدف از ساخت ماهواره سینا-‪ ۱‬را در وهله اول داشتن یک ماهواره ایرانی و ورود به باشگاه فضایی از طرف ایران و نیز توانمندسازی محققان و متخصصان ایرانی در جهت یادگیری و آموزش فرایند ساخت ، تست و همچنین طراحی و ساخت ایستگاه‌های زمینی و ایجاد دانش هدایت و کنترل و بهره‌برداری از ماهواره دانست.
وی گفت : فعالیت‌های کاربردی این ماهواره در دو محور مخابراتی و تصویربرداری از سطح زمین برای رفع نیازهای عمومی است.این تصویربرداری می‌تواند برای فعالیت‌هایی نظیر کشاورزی ، زمین شناسی ، محیط زیست، حوادث غیرمترقبه و هر انچه مربوط به سطح زمین شامل خشکیها ، کوهها و دیگر موارد است ، مفید باشد.
محمودزاده افزود: این ماهواره مجهز به دو دوربین با دقت ‪ ۵۰‬متر و ‪۲۵۰‬ متر است که‌از سطح زمین تصویربرداری می‌کنند و می‌تواند به همه سازمان‌هایی که نیازمند نقشه سطح زمین هستند ، خدمات ارایه دهد و این توانایی را در آینده دارد که نقشه زمین را با دقت ‪ ۲۵‬متر برای تشخیص اجزای آن نشان دهد.
مدیرعامل صاایران گفت: این ماهواره همچنین مجهز به دو کانال مخابراتی است که توانایی ارتقا به ‪ ۶۰‬کانال مخابراتی در درون آن نهفته است.
محمودزاده در مورد هزینه ماهواره " سینا-‪ "۱‬گفت: در حدود ‪ ۸‬میلیون دلار هزینه خارجی ساخت این ماهواره و در حدود ‪ ۷‬میلیون دلار نیز هزینه‌های ریالی داخلی این ماهواره برآورده شده‌است که در مجموع ‪ ۱۵‬میلیون دلار می‌شود.
گفته می‌شود ، با پرتاب این ماهواره ، ایران چهل و سومین کشور صاحب ماهواره در جهان است.
مدیرعامل صاایران خاطرنشان کرد: امروز کشورهایی همچون نروژ ، آلمان و ژاپن با ‪ ۵۰‬هزار تا ‪ ۱۰۰‬هزار یورو ریز ماهواره " نانو ستلایت " به فضا پرتاب می‌کنند و دانشگاه‌های ایران نیز دارای بودجه کافی و نیروهای متخصص برای انجام این کار هستند.
وی ابرازامیدواری کرد: طراحی و ساخت سینا-‪ ۱‬راه را برای دانشمندان و محققان ایرانی برای ساخت ماهواره سینا-‪ ۲‬و همکاری با روسیه در ساخت ماهواره " زهره " هموار سازد.

  • ۸۴/۰۸/۱۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">