محدودسازی درگاههای پرداخت کسبوکارهای بیمجوز
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشیگیری از جرم قوهقضاییه گفت: برای درگاههای پرداخت اینترنتی آن دسته از کسب و کارهای اینترنتی که نماد اعتماد الکترونیک ندارند، محدودیتهایی ایجاد خواهیم کرد تا این نماد را دریافت کنند.
محمود ساوری تسنیم درباره ارتکاب جرایم در فضای مجازی اظهار کرد: جرایم و آسیبهای متعددی در فضای مجازی وجود دارد که به صورت منظومهای است و اساساً پیگیری پیشگیری از جرایم و آسیبها در فضای مجازی نیازمند بسیجسازی موضوع است و باید از موضوعات مرکب خودداری کرد.
این مقام مسئول در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضاییه افزود: معنا و مفهموم این حرف آن است که باید جرایم و آسیبهای فضای مجازی را تفکیک و دستهبندی کنیم و متناسب با اولویتها و اهمیت و حساسیتهای موضوع، مورد بررسی و رسیدگی قرار دهیم.
ساوری اضافه کرد: با توجه به بررسیهای به عمل آمده در کمیته پیشگیری از جرایم سایبری که زیر مجموعه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضاییه است، ما در حال حاضر روی سه موضوع شامل «کلاهبرداری در فضای مجازی و اینترنتی»، «اختلال در دادهها» و «پیشگیری از جرایم اخلاقی و هتک حیثیت یا درز اطلاعات حریم خصوصی افراد» تمرکز ویژه داریم.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوهقضاییه اضافه کرد: این جرایم را در کمیته پیشگیری از جرایم سایبری در دستور کار قرار دادیم که در بحث کلاهبرداریهای مالی در فضای مجازی و اینترنتی، تمرکز و اولویتمان بر روی کسب و کارهای اینترنتی است.
وی با بیان اینکه در این راستا در طول دو سال گذشته تلاش کردیم با ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی از کلاهبرداریهای احتمالی در فضای مجازی جلوگیری کنیم افزود: بر اساس تخمینهای کارشناسی، بیش از 300 هزار فضای کسب و کار اینترنتی در سطح فضای مجازی مشغول فعالیتند اما از این تعداد، 80 هزار کسب و کار اینترنتی ضریب فعالیت بالاتری نسبت به بقیه کسب و کارها دارند.
ساوری اظهار کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضاییه با هماهنگی و همکاری سایر دستگاهها از جمله مرکز فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، یک طرحی را از چند سال قبل تحت عنوان «ساماندهی کسب و کارهای اینترنتی از طریق اعطای نماد اعتماد الکترونیک» آغاز کرد.
این مقام مسئول در دستگاه قضایی در توضیح طرح مذکور یادآور شد: اعطای نماد اعتماد الکترونیک در واقع شناسایی کسب و کارهای اینترنتی و تحت کنترل و نظارت درآوردن این کسب و کارهاست. در حال حاضر 32 هزار فضای کسب و کار اینترنتی موفق به کسب و نماد اعتماد الکترونیک شدند.
ساوری بیان کرد: بیشترین پروندههایی که در رابطه با کلاهبرداری در فضای کسب و کار اینترنتی وارد سیستم قضایی میشود، مربوط به کسب و کارهایی است که نماد اعتماد الکترونیک دریافت نکردهاند و کمترین آمار نیز به کسب و کارهای دارایی این نماد تعلق دارد که عمدتا هم کلاهبرداری نیست و بلکه برخی موارد مانند عدم اجرایی به موقع تعهدات است که با وساطت و ورود مسئولان ذیربط حل و به یک تراضی میانجامد.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوهقضاییه افزود: بنابراین به مردم عزیز کشورمان توصیه دارم که اگر احیاناً قصد دارد در معاملات خود از طرفیت و بستر اینترنت استفاده کنند، اولویت را بر مراجعه به کسب و کارهای اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک قرار دهند.
وی تصریح کرد: این نماد در حال حاضر قابلیت جعل و هک ندارد و درگاههای پرداخت الکترونیکی تحت نظارت و کنترل هستند و افرادی که این نماد را دریافت کردند، از طریق درگاههای که در اختیارشان قرار میگیرد میتوانند فعالیت کنند. در وهله بعدی، برای درگاههای پرداخت اینترنتی آن دسته از کسب و کارهای اینترنتی که نماد اعتماد الکترونیک ندارند، محدودیتهایی ایجاد خواهیم کرد تا این نماد را دریافت کنند که هزینهای بسیار جزیی دارد و دریافت آن در واقع کاهش گمنامی و شکستن فضای گمنامی در کسب و کارهای اینترنتی است و کسب و کارهای اینترنتی را از فضای پنهان خارج کرده و یک شفافسازی راجع به آنها صورت میگیرد.