ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مخالفت مجلس با درخواست وزارت ارتباطات

| يكشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۲، ۰۱:۴۰ ب.ظ | ۰ نظر

نمایندگان مجلس با پیشنهاد حذف یک تبصره الحاقی در مورد اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت ارتباطات برای سیگنال‌رسانی زمینی به ایستگاه‌ها و ارتقاء پوشش سیگنال‌رسانی با کمک فیبر نوری به صدا و سیما مخالفت کردند.

به گزارش تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امشب مجلس شورای اسلامی پیشنهادات الحاقی به ماده واحده لایحه بودجه سال 93 کل کشور را مورد بررسی قرار دادند.

بهارستان‌نشینان در جریان بررسی پیشنهد حذف تبصره الحاقی 6 به ماده واحده پس از استماع سخنان محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدرضامیرتاج‌الدینی معاون پارلمانی صدا و سیما و حجت‌الاسلام مصباحی مقدم رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در نهایت با این پیشنهاد حذف مخالفت کردند.

در این تبصره الحاقی آمده بود، 3 هزار میلیارد ریال برای سیگنال‌رسانی زمینی به ایستگاه‌ها و مراکز رادیویی و تلویزیونی، ارتقاء پوشش سیگنال‌رسانی در سطح کشور با کمک فیبرنوری و لینک فرستنده‌های سیگنال‌رسانی به سازمان صدا و سیما اختصاص می‌یابد.

وکلای ملت با 54 رای موافق، 135 رای مخالف و 7 رای ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن علنی با پیشنهاد حذف این تبصره مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در جریان بررسی این پیشنهاد، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی سخنانی ضمن موافقت با حذف این تبصره الحاقی گفت: صدا و سیما بهره‌بردار است و وزارت ارتباطات وظیفه دارد کل امکانات خود را در اختیار صدا و سیما و بقیه ارگان های ذیربط که علاقه‌مندند از ارتباطات ماهواره‌ای و فیبر نوری استفاده کنند، قرار دهد.

وی ادامه داد: ما همه امکانات خود را در اختیار صدا و سیما گذاشتیم و نزدیک به 150 میلیارد تومان بابت اجاره کانال‌ها از صدا و سیما طلبکاریم اما علی‌رغم پرداخت نشدن این طلب، باز هم ما به صدا و سیما سرویس‌دهی می‌کنیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به برنامه‌های خود در این وزارتخانه خاطر نشان کرد: من در جریان بررسی رای اعتماد مجلس، برنامه‌هایی را به شما نمایندگان ارائه دادم و موظفم که آن را اجرا کنم. بنا بود 3 هزار میلیارد تومان برای خدمات رسانی به مناطق محروم و روستایی و جبران عقب‌افتادگی‌های برنامه پنجم هزینه شود که دولت درخواست کرد، 500 میلیارد تومان به بدهیم لذا ما از 3 هزار میلیارد به 2 هزار و 500 رسیدیم.

واعظی خاطر نشان کرد: اگر 300 میلیارد تومان از بودجه خودمان را کم کنیم، ما نمی‌توانیم به اهداف برنامه پنجم برسیم و به قولی که به مناطق محروم و روستاها دادیم، عمل کنیم. البته صدا و سیما می‌گوید که نظر مقام معظم رهبری این است که این کار انجام شود اما آیا مقام معظم رهبری نظرشان این است که از بودجه وزارت ارتباطات کم شود؟

وی افزود: اگر قرار باشد ما کشور توسعه یافته‌ای داشته باشیم، باید بتوانیم ict را در کشور گسترش دهیم اما اگر بودجه‌مان را کاهش دهیم، نمی‌توانیم به این اهداف دست یابیم. بنابراین از شما نمایندگان می‌خواهم که این 300 میلیارد تومان را برندارید چرا که اگر این اتفاق بیفتد ما مجبوریم چند پروژه خود را به مدت یک سال تعطیل کنیم.

در ادامه حجت الاسلام محمدرضامیرتاج‌الدینی معاون پارلمانی صدا و سیما طی سخنانی ضمن مخالفت با پیشنهاد مذکور گفت: همانطور که عزیزان نماینده در جریان هستند دو موضوع مهم در صدا و سیما مطرح است که نخست بحث دیجیتالی کردن شبکه‌هاست و دیگر بحث سیگنال‌رسانی زمینی یا فیبر نوری است.

وی افزود: صدا و سیما در جلسه‌ای که با شورای نظارت داشت و همچنین در آن، نماینده دولت هم حضور داشت به صورت روشن بیان کرد که 800 میلیارد تومان کسری بودجه دارد. این موضوع در جلسه با هیئت رئسیه کمیسیون تلفیق نیز مطرح شد.

معاون پارلمانی صدا و سیما افزود: چندین سال است که مقامات عالی کشور و مجموعه‌های امنیتی گفته‌اند که ما علاوه بر خدمات ماهواره‌ای به سیگنال‌رسانی زمینی نیز نیاز داریم و باید این موضوع تکمیل شود، همچنین با توجه به اینکه تهدیدات دشمنان هم هست، اگر یک زمانی این تهدیدات با توجه به منازعات جدی که با غرب و‌ آمریکا داریم، جدی شود، 35 درصد پوشش داخلی خود را از دست خواهیم داد و به جز مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ، ما پوشش صدا و سیما در بقیه نقاط را نخواهیم داشت.

میرتاج‌الدینی خاطر نشان کرد: وزیر ارتباطات بر توسعه مخابرات تاکید کرد که باید به وی بگویم وقتی فیبر نوری به مرکز فرستنده‌ها برسد، توسعه مخابرات رخ می‌دهد و این موضوع مغایرتی با توسعه مخابرات ندارد. همچنین وزارت ارتباطات توانسته فیبر نوری را به مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ برساند. اما فیبر نوری به شهرهای کوچک و مرکز فرستنده‌ها نرسیده که اگر این موضوع رخ دهد، همه روستاها می‌توانند از پوشش‌ سیگنالی صدا و سیما بهره‌مند شوند.

همچنین حجت‌الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1393 کشور طی سخنانی در مخالفت با پیشنهاد حذف تبصره الحاقی6 اظهار داشت: ما امسال برای وزارت ارتباطات مصوب کردیم که خدماتی را ارائه کند و درآمدی را به دست آورد که طبق گفته خود دوستان، آنها می‌توانند در سال آینده 3 هزار و 700 میلیارد تومان کسب درآمد کنند لذا ما بر اساس همین بودجه، خدماتی را برای این وزارتخانه در نظر گرفتیم.

وی افزود: اینکه آقای وزیر می‌گوید که 500 میلیارد تومان را دولت گرفته، من نمی‌فهمم یعنی چه؟ دولت با چه حکمی این مبلغ را از وزارت ارتباطات گرفته است؟ این مجلس است که می‌تواند مصوب کند که از چه منبعی چه هزینه‌هایی پرداخت شود.

رئیس کمیسیون تلفیق خاطر نشان کرد: موضوعی که قرار است در این تبصره الحاقی مصوب شود اصلا خارج از وظیفه وزارت ارتباطات نیست چرا که این وزارتخانه می‌خواهد زیرساخت‌های مخابراتی کشور را گسترش دهد و در این تبصره الحاقی به این موضوع تاکید شده است.

مصباحی مقدم افزود: این مصوبه با این استدلال به تصویب رسید که اگر سیگنال‌رسانی به صورت فیبر نوری به سراسر کشور انجام نشود، با توجه به تهدیدات جدی که متوجه کشور است ما در پوشش شبکه های صدا و سیما مشکل خواهیم داشت؛ اکنون ما در جایگاه ماهواره‌ای، یک نقطه اجاره‌ای در اختیار داشته باشیم که هر لحظه ممکن است بگویند که این اجاره را قطع می‌کنند. بنابراین ما نباید اجازه دهیم که وضع به این صورت پیش رود و هر لحظه با این تهدیدات مواجه باشیم.

وی بر همین اساس تصریح کرد: اگر خدایی ناکرده جنگی صورت گیرد که البته چنین جرأتی نخواهند داشت اما تهدیدات وجود دارد، ما باید آماده باشیم و زیرساخت های صدا و سیما باید به مراکز استانی آن برسد. بنابراین از نمایندگان می‌خواهم با این پیشنهاد مخالفت کنند.

رئیس کمیسیون تلفیق در پایان خطاب به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: این موضوع جزو وظایف شماست و من تعجب می‌کنم که چطور می‌خواهید از زیر آن شانه خالی کنید.

  • ۹۲/۱۱/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">