مراسم اعطای پروانه وایمکس برگزار شد
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: تا پایان سال 2008، بیش از 200 اپراتور در سطح جهان خدمات وایمکس را عرضه کردهاند و پیشبینی می شود تا سال 2012 این رقم به 538 اپراتور در سطح جهان برسد.
به گزارش فارس در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات، نمایندگان مجلس و رئیس سازمان تنظیم مقررات در تاریخ 11/12/87 در سالن شهید قندی، پروانه برندگان مزایده وایمکس اعطا شد.
در این مراسم محمود خسروی رئیس سازمان تنظیم مقررات ضمن ارایه توضیحاتی درباره فنآوری وایمکس گفت: امروزه، شبکه های دسترسی پرسرعت( باندوسیع) به عنوان زیر بنای ارایه سرویس های پیشرفته به حساب می آید، وایمکس نیز در این بین، یکی از جدیدترین فنآوری هایی است که تاکنون به منظور ایجاد شبکه های باند وسیع ابداع و عرضه شده است.
این فنآوری که اکنون در دو استاندارد ثابت و سیار عرضه می شود با یهره گیری از آخرین پیشرفت های فنی حوزه مخابرات بی سیم، راه را برای توسعه شبکه های دسترسی پر سرعت، با هزینه ای مناسب فراهم می آورد.
وی افزود: این فنآوری توانسته است با پوششی بسیار وسیع و نرخ ارسال و دریافت داده ای بالا، نیازهای کاربران باند وسیع را مرتفع ساخته و راه را برای ورود به عصر جدید اطلاعات و ارتباطات باز کند.
فنآوری وایمکس با امکانات، قابلیت ها و سرویس های ارزش افزوده خود توانسته در بین دیگر فنآوری های مشابه خود از مزیت رقابتی برخوردار شده و به اپراتورها امکان ارایه سرویس های متنوع و متمایز را بدهد.
خسروی با اشاره به طیف وسیع دستگاههای ثابت و بسیاری که تاکنون براساس این فنآوری وارد بازارهای جهانی شدهاند، خاطر نشان کرد : این پیشرفت از رشد نشان از رشد سریع کاربران و اپراتورهایی می دهد که به سرعت به این فنآوری روی میآورند و به دنبال دستیابی به سهم بالاتری از بازارهای ارتباطاتی هستند.
معاون وزیر ارتباطات با بررسی وضعیت WiMAX در جهان به طرح این موضوع پرداخته که تا پایان سال 2008، بیش از 200 اپراتور در سطح جهان خدمات وایمکس را عرضه کردهاند و پیشبینی می شود تا سال 2012 این رقم به 538 اپراتور در سطح جهان برسد.
در این بین، منطقه خاورمیانه سهمی 4 درصد از کل پیادهسازیها و توسعه های جهانی وایمکس داشته است. پیشبینیها همچنین نشان میدهد که تا سال 2012 تعداد کشورهایی که تحت پوشش این شبکهها خواهند بود به 201 کشور از مجموع 234 کشور برسد که این خود حکایت از گسترش وسیع این فنآوری در دنیا و اقبال عموم نسبت به آن دارد.
بررسیهای صورت گرفته برروی عوامل موثر بررشد تعداد مشترکان در مناطق مختلف دنیا نشان میدهد که کاربران جهانی وایمکس از 300 هزار مشترک در سال 2006 به 131 میلیون نفر در سال 2011 خواهد رسید و میزان سرمایه گذاری انجام شده برای این فنآوری در این سال به 26 میلیارد دلار میرسد که رقم قابل توجهی به حساب می آید.
تولیدکنندگان تجهیزات وایمکس نیز از رشد بالایی برخوردار بوده و تنوع محصول و قابلیت ارایه سرویسهای متنوع در راس برنامههای آنان قرار گرفته است.
وی ادامه داد : اتحادیه وایمکس که مسئول مجوزدهی و تست دستگاهها و تجهیزات وایمکس است اعلام کرده است تا اواخر سال 2008 ، 62 شرکت در حال توسعه تراشه های وایمکس و دستگاههای کاربران نهایی بوده و 37 شرکت نیز در حال ساخت تجهیزات زیرساختی بودهاند و محصولات این شرکتها تا کنون در توسعه شبکههای وایمکس توسط 407 اپراتور در 133 کشور جهان به کار میرود .
خسروی با اشاره به وضعیت باند وسیع و وایمکس در ایران افزود : کشور ما نیز با داشتن جمعیتی جوان و صنعتی روبه رشد، از کشورهای در حال توسعه به شمار می رود که به دلیل نقش مهم ارتباطات در توسعه، برنامه ریزی منسجم جهت حرکت به سمت توسعه همه جانبه ای مخابرات باند وسیع در کشور به امری ضروری بدل ساخته است.
وی گفت: در تابستان 86، سازمان تنظیم مقررات اعلام کرد که در حال مطالعات اولیه، جهت صدور مجوز . WiMAX در کشور است .
رئیس سازمان تنظیم مقررات با اشاره به شروع مزایده وایمکس توسط سازمان تنظیم مقررات افزود پس از مطالعات اولیه تهیه متن پروانه، اسناد مزایده و تصویب این امر در کمیسیون تنظیم مقررات، انجام روال قانونی برای برگزاری مزایده و واگذاری مجوز، در دستور کار قرار گرفت و سرانجام در 8 تیرماه 87 با انتشار متن پروانه رسما " فراخوان خرید اسناد مزایده از سوی سازمان تنظیم مقررات انجام شد، هم اکنون پس از انجام مراحل برگزاری مزایده اپراتورهای ارایه دهنده این سرویس در تمامی استان های کشور مشخص شده و پروانه فعالیت آنها صادر شده است .
به گزارش سازمان تنظیم مقررات این پروانه ها برای یک دوره 6 ساله در نظر گرفته شده که امکان تمدید برای 5 سال دیگر را نیز دارا است و به دارندگان آنها این امکان را می دهد تا خدمات WiMAX را همراه به خدمات VoIP به کاربران خانگی و تجاری ارایه دهند.
خسروی با اشاره آینده WiMAX در ایران خاطر نشان کرد :با توجه به اقدام اخیر سازمان تنظیم مقررات در برگزاری مزایده و ارایه مجوز جهت راه اندازی و ارایه سرویس بر اساس شبکه های WiMAX، راه برای توسعه این فنآوری در کشور آغاز شده است هرچند این اقدام اولین تجربه در ارایه مجوز های باند وسیع در کشور است ، آنچه روشن است این است که اپراتورها به زودی فعالیت خود را در این عرصه آغاز خواهند کرد. این اپراتورها برای راه اندازی شبکه های WiMAX مصمم بوده و برنامه ریزی های لازم را از پیش انجام داده اند و دیر زمانی نخواهد پایید که مشترکان ایرانی طعم این فنآوری را خواهند چشید .
رییس سازمان تنظیم مقررات اظهار امیدواری کرد با اقدام اخیر سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در واگذاری مجوزهای WiMAX وحضور اپراتورهای بخش خصوصی در این حوزه و سرمایه گذاری های صورت گرفته در این راستا گامی دیگر در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله کشور در راستای تبدیل شدن ایران به عنوان کشور اول منطقه برداشته شود.
- ۸۷/۱۲/۱۱