ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نرم‌افزار پیامک فارسی که از روز 16 تیرماه برروی سایت شرکت ارتباطات سیار و به صورت آزمایشی برای مشترکان قابل استفاده و نصب شده است، علاوه بر نقاط قوتی مانند امکان ارسال 200 کاراکتر، نقاط ضعفی هم دارد که ایرادهایی را به این نرم‌افزار وارد کرده است به عنوان نمونه قابلیت دسترسی به دفترچه‌ی تلفن در ان وجود ندارد یا نرم‌افزار فعلا در سیم‌کارت‌های 0912قابل استفاده است و امکان کاربرد از آن در سیم‌کارت‌های اعتباری بوجود نیامده است.

به گزارش (ایسنا)، نصب نرم‌افزار پیام‌رسان فارسی در زمان وعده داده شده، امکان‌پذیر نشد و بنا به گفته‌ی مسوولان شرکت ارتباطات سیار تاخیر در ارایه‌ی آن به دلیل تاخیر مجری این پروژه بوده که نتوانست آن را به موقع آماده کرده و تحویل دهد.

اما پیمانکار اعلام کرده که نرم‌افزار فوق در اواخر خردادماه آماده شده اما ایراداتی از سوی شرکت ارتباطات سیار به آن گرفته شده که نرم‌افزار بعد از برطرف کردن ایرادها با 10 روز تاخیر آماده شده است.

نرم‌افزار برروی 70 درصد گوشی‌ها قابل نصب است و گفته می‌شود امکان دانلود و نصب رایگان آن برروی گوشی‌هایی که از سال 82 به بعد وارد کشور شدند وجود دارد؛ همچنین برنامه‌ی آن از طریق بلوثوث به گوشی‌های دیگر قابل انتقال است.

طبق اعلام چیدمان جدیدی برای تایپ فارسی در این نرم‌افزار در نظر گرفته شده که با کاراکترهای انگلیسی فارسی تایپ می‌شود یعنی با زدن حرف "M" انگلیسی حرف "م" فارسی تایپ می‌شود.

نرم‌افزار پیام‌رسان فارسی امکان ارسال پیامک‌های فارسی در دو حالت فشرده و غیرفشرده را داراست که در حالت فشرده گوشی تلفن همراه گیرنده هم باید نرم‌افزار پیام‌رسان فارسی را داشته باشد تا پیامک دریافتی قابل خواندن باشد اما در حالت غیرفشرده، پیامک ارسالی برروی گوشی‌هایی که این نرم‌افزار را ندارند نیز قابل خواندن است که البته نحوه استفاده از این دو حالت در راهنمای نرم‌افزار در سایت شرکت ارتباطات سیار آمده است.

به این معنی که پیامک‌های ارسالی توسط این برنامه، توسط نرم افزار پیام‌رسان دیگری که بر روی تلفن همراه مقصد نصب شده است، قابل دریافت و مطالعه است و توسط پیام‌رسان می‌توان برای افرادی که این نرم‌افزار را ندارند نیز پیامک فارسی ارسال کرد.

برای این منظور پس از تایپ پیام و وارد کردن شماره‌ی مورد نظر و در مرحله آخر و هنگام زدن دکمه «ارسال» پیامک به‌صورت فشرده به مقصد ارسال خواهد شد اما اگر گیرنده مورد نظر نرم‌افزار پیام‌رسان را نصب نکرده باشد، باز هم امکان ارسال پیام از طریق این برنامه وجود دارد.

سپس باید از منوی صفحه گزینه «ارسال غیرفشرده» انتخاب شود تا پیامک بصورت معمولی برای فرد ارسال شود. ممکن است هنگام ارسال پیامک، گوشی از ارسال کننده پرسیده شود که آیا به برنامه اجازه ارسال پیامک را می‌دهید؟ که باید به این پرسش جواب Yes داد تا پیغام‌ ارسال شود.

برای ارسال پیامک به چند نفر کافی شماره‌های آن‌ها با درج «,» در بین هر دو شماره، در قسمت «ورود شماره» وارد شود که برای درج «,» در این بخش باید از کلید * یا # استفاده شود.

به گفته‌ی پیمانکار این نرم‌افزار فعلا در سیم‌کارت‌های 0912 است و برای سیم‌کارت‌های 0919 نیست و این موضوع ارتباطی به ما ندارد.

امکان ارسال پیامک برای مشترکان غیر همراه اول از جمله تالیا و ایرانسل نیز از دیگر موارد و نکاتی است که مشترکان درباره آن سوال می‌کنند و این در حالی است که در حالت فشرده هنگام وارد کردن شماره گیرنده برنامه فقط به کاربران همراه اول سرویس می‌دهد.

برای ارسال پیامک به کاربران غیرهمراه اول هم باید از گزینه «ارسال غیرفشرده» استفاده کرد. در این صورت پیامک ارسالی به آن‌ها در نرم‌افزار استاندارد گوشی‌ قابل مشاهده خواهد بود. همچنین اگر کاربر استفاده کننده از برنامه مشترک همراه اول نباشد، پیامک وی در مقصد قابل نمایش نخواهد بود.

شکی نیست که استفاده از این نرم‌افزار طبیعتا مزایایی دارد و مشترکان با نصب آن برروی گوشی‌های خود می‌توانند حجم یک پیامک را از 70 کاراکتر به 200 کاراکتر افزایش دهند که این به طور قطع برای مشترکان به صرفه‌تر خواهد بود زیرا پیامک‌های فارسی با حجم بیش از 70 کاراکتر به چندین پیامک شکسته می‌شوند و این مساله هزینه مضاعفی را بر مشترک تحمیل می کند اما استفاده از این نرم‌افزار باعث صرفه‌جویی در هزینه خواهد شد.

اما یکی از مواردی که نقطه‌ی ضعف این نرم‌افزار به شمار می‌رود این است که به عنوان مثال زمانی که پیامی ‌ارسال می‌شود هنگام ارسال قابلیت دسترسی به دفترچه تلفن وجود ندارد و مشترک باید شماره تلفن را وارد کند و یا اگر پیامکی دریافت شود امکان ذخیره‌ی شماره تلفن شخص ارسال کننده وجود ندارد.

امکان پذیر نبودن ارسال شکل و تصویر نیز از دیگر مواردی ‌است که در این نرم‌افزار آزمایشی قابلیت ارسال آن بوجود نیامده است.

در صورتی که جعبه پیام‌های دریافتی فرد پر باشد و پیامک جدیدی به او برسد، به طور اتوماتیک قدیمی‌ترین پیامک پاک شده و پیام جدید جایگزین آن خواهد شد.

اما دکتر حمیدرضا ربیعی - مدیر مرکز تحقیقات فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف - مرکزی که به عنوان پیمانکار پروژه‌ی پیام‌رسان فارسی فعالیت کرده است، درباره این نقاط ضعف اظهار کرده که این موضوعات در ویرایش بعدی نرم‌افزار که اواخر تیرماه آماده می‌شود، اندیشیده شده است.

شرکت ارتباطات سیار هم اعلام کرده است که کسانی که مشکل و یا پیشنهادی در زمینه‌ی این نرم‌افزار دارند می‌توانند موارد خود را از طریق سایت شرکت ارتباطات سیار با آدرس www.mci.ir و در بخش مربوط به نصب نرم‌افزار اعلام کنند.

  • ۸۷/۰۴/۲۲

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">