مرکز تحقیقات ابزار تست ندارد
صدور گواهی تایید نمونه به عهده سازمان تنظیم مقررات سپرده شده است و این سازمان نیز تست آن را به مرکز تحقیقات مخابرات ایران واگذار کرده است.
مهندس محسن حسین پور ، رییس هیات مدیره تعاونی تجهیزات مخابراتی، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به اساسنامه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص گواهی تایید نمونه به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات مخابراتی، اظهارداشت: گواهی تایید نمونه از گذشته وجود داشته است، اما در حال حاضر نحوه تست تجهیزات برای دریافتن آن تغییر کرده است.
وی ، با بیان این که در گذشته کالا توسط مخابرات تست میشد، اما در حال به مرکز تحقیقات مخابرات سپرده شده است، گفت: گواهی تایید نمونه اقدام ارزندهای است ، اما در کشور ما ابزار تستهای مورد نظر وجود ندارد.
مهندس حسین پور ، یادآورشد: از آنجایی که مرکز تحقیقات مخابرات کلیه ابزار تستهای مورد نظر استاندارد اروپا را ندارد قسمتی از این تست به آزمایشگاههای خارج از کشور محول میشود که این امر با توجه به این که تولیدکنندگان خارجی دوست ندارند نمونه داخلی تولید شود ، بامشکلات متعددی روبرو خواهد شد.
وی ، با اشاره به تحمیل هزینه تست به شرکتهای تولیدکننده داخلی، تاکید کرد: گواهی تایید نمونه در صورتی که بحث صادرات در کشور پررنگ باشد الزامی است ، اما در حال حاضر و با توجه به نبود ابزار مناسب برای تست این کار تنها هزینههای بسیاری را بر دوش تولیدکنندهها قرار میدهد.
رییس هیات مدیره تعاونی تجهیزات مخابراتی ، با بیان این که برای اجرای این طرح ابتدا باید ادوات آن فراهم میشد، تصریح کرد: از آنجایی که بسیاری از پارامترهای تست نمونه در کشور وجود ندارد ، ارائه گواهی از طریق آزمایشگاههای خارجی اتلاف زمان بسیاری را در بر خواهد داشت.
مهندس حسین پور ، با تاکید بر این که در گذشته استاندارد تعریف میشد و تست کالا با ابزارهای موجود صورت میگرفت، افزود: در گذشته تجهیزات زیر بار رفته و طبق مقایسه با کالای مشابه خارجی تایید میشد، اما در حال حاضر یک اقدام تشریفاتی اداری برای این منظور در نظر گرفته شده است، به طوری که در محل دیگری خارج از مخابرات تولیدات تست خواهد شد.
وی ، با بیان این که ایجاد آزمایشگاهی با تمام تجهیزات برای تست کالاهای تولید داخل از جمله ملزوماتی است که باید از سوی دولت و بخش خصوصی پیگیری شود، گفت: در اساسنامه سندیکای صنعت مخابرات ایران به تجهیز آزمایشگاهی با همت تولیدکنندگان اشاره شده است تا توانایی تست محصولات داخلی در داخل فراهم شود.
وی ، افزود: گواهی تائید نمونه به منظور صادرات کالا امری الزامی است که باید بستر آن مهیا شود.
مهندس حسین پور ، تجهیز آزمایشگاهی برای گواهی تاید نمونه را نیازمند سرمایهگذاری عظیمی دانست و گفت: مرکز تحقیقات مخابرات ایران تنها بخشی از دستگاههای تست تجهیزات مخابراتی را داراست و باید برای ورود به بازار صادرات جهانی این مرکز به صورت کامل تجهیز شود.
- ۸۵/۰۷/۲۶