مرکز تحقیقات مخابرات تمایلی به برون سپاری ندارد
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای، گفت: در سال گذشته برون سپاری پروژهها در حوزه ICT علی رغم قولهای مساعد دستگاههای ذیربط به خصوص وزارت ارتباطات صورت نگرفت.
مهندس فرزاد فروردین، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به جلسات و سمینارهایی که در مرکز تحقیقات مخابرات مبنی بر برون سپاری پروژههای فناوری اطلاعات و ارتباطات به بخش خصوصی برگزار شد، اظهارداشت: برون سپاری پروژههای ICT به بخش خصوصی تنها به تعریف طرحها و قولهای مساعد دولت ختم شد، اما ما اطلاعی از این که حتی یک مورد پروژهها به این بخش اختصاص یافته باشد نداریم.
وی، ادامه داد: عمده پروژههای بزرگ حوزه فناوری اطلاعات به بخش غیر خصوصی وابسته به دولت واگذار شد که جای گلایهمندی بسیاری دارد، زیرا علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری در سال گذشته مبنی بر خصوصی سازی و محدودکردن تصدیگری دولت و واگذاری بیشتر امور به بخش خصوصی، نه تنها تغییری در سیاستهای دولت اعمال نشد، بلکه در مقایسه با سالهای قبل، وخامت اوضاع بیشتر شد.
مهندس فروردین، گفت: در سال 85 وزارت ارتباطات در جهت خصوصی سازی قدم جدی برنداشت و اگرچه این وزارتخانه اجرایی شدن اپراتور دوم و سوم را نمونه بارز خصوصیسازی میداند، اما حضور اپراتور دوم و سوم تلفن همراه سبب شد وزارت ارتباطات به عنوان رقیب بزرگ این حوزه فعالیت خود را گسترده کند.
وی، افزود: حرکت بخش خصوصی در زمینه تلفن همراه سبب شد تا اپراتور اول با سرعت دو چندان زمینههای گسترش خود را فراهم کند، به طوری که به جرات میتوان گفت کارهای شتابزده دولت به طور کلی تحت تاثیر حرکت بخش خصوصی بوده است.
عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای، در خصوص وضعیت بخش خصوصی حوزه فناوری اطلاعات (IT)، تصریح کرد: در این حوزه قرارداد و پروژه قابل توجهی دیده نشد و تعداد انگشت شمار پروژههای بزرگ نیز به بخش دولتی واگذار شد که این امر خلاف سیاستهای نظام است .
فروردین، با تاکید بر این که تمایل جدی در بدنه مدیریت وزارت ارتباطات برای سپردن کارهای اجرایی IT به بخش خصوصی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: دولت علاقمند است علاوه بر نظارت، همچنان در حوزههای مذکور مسلط باقی بماند.
وی، بقای بخش خصوصی را مستلزم تقویت از سوی دولت در قالب تعریف پروژهها و امکان حضور این بخش دانست.
- ۸۶/۰۲/۱۲