مسوولان شرکت ارتباطات مشترک شهر بخوانند
امیر احدی – شرکت ارتباطات مشترک شهر از سال 86 با سهامداری اصلی (9/51) شهرداری تهران و سهامداری شرکت ارتباطات سیار ایران، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، شرکت تعاونی اسلامی مجتمع صنعتی رفسنجان و شرکت خدمات اداری شهر آغاز به کار کرده است.
در موضوع تاسیس این شرکت که البته سایت آن در دسترس نیست آمده است، موضوع : تأسیس ، نگهداری و استفاده از ایستگاههای مخابراتی مشترک (BTS ) به منظور عرضه خدمات مورد نیاز شبکه های تلفن همراه در سطح کشور.
به عبارت سادهتر این شرکت به منظور ساماندهی نحوه نصب آنتنهای BTS در تهران و البته کسب درآمد از این بابت تاسیس شد تا به این ترتیب با اشتراک آنتنها زمینه جلوگیری از نصب دکلهای مختلف در شهر را ایجاد کند.
موضوعی که با کپیبرداری شهرهای دیگر منجر به تشکیل شرکتهای متعددی شد که گاه خود به عنوان عاملان اصلی مشکلات آنتندهی و عدم توسعه اپراتورها در نقاط مختلف شدند.
بگذریم که این شرکت چندان خبرساز نبوده و اپراتورها همچنان خود باید به حل مشکلات نصب آنتنها، نگرانیها در خصوص مشکلات سلامت این آنتنها و مقاومت مردم در نصب آنها بپردازند.
در خبرها آمده بود که دکل مخابراتی روی سقف یک خانه دوطبقه موجب ریزش آن شد و یک نفر نیز در دم جان سپرد. این که شرکت ارتباطات مشترک شهر شهرداری همچون موارد فوقالذکر مسوولیتی در این قبال دارد یا نه هنوز روشن نیست. اما به نظر میرسد نهادی باید بحث فنی و استحکامی نصب دکلها را نیز بر عهده بگیرد که البته امیدواریم این موضوع بهانه تاسیس یک شرکت جدید نشود.
اما گذشته از این موضوع تلخ در خبرها آمده بود که آنتن BTS شرکتهای مخابراتی به زودی نامریی میشوند. بر این اساس با تشدید اعتراض شهروندان به نصب آنتنها و دکلهای مخابراتی، شرکتهای فناوری به دنبال استفاده از آنتنهای نامرئی هستند. این آنتنها که با ظرافت طراحی میشوند در پوشش اشیای گوناگون قرار میگیرند، مثلا ممکن است از علامت صلیب که بر فراز ساختمان یک کلیسا نصب شده، برای مخفی کردن دکل مخابراتی استفاده شود. کاکتوسهای پراکنده در صحراها، سیلوهای کشاورزی در روستاها و نخلهای خرما در مناطق گرمسیر از دیگر ابزارها و وسایل مناسب برای مخفیکردن دکلهای مخابراتی هستند.
همانطور که مشاهده میشود با تفکرات خلاق سعی شده تا آنتنهای مخابراتی نامریی شوند. این ابتکاری است که از یک شرکت تخصصی که کاری جز فکر و برنامهریزی برای آنتنهای BTS آنهم به خرج اپراتورها ندارد را بیشتر میرود. از این رو بد نیست مسوولان این شرکت ضمن ارایه اخبار و اطلاعات بیشتر از وضعیت کاری خود، زمینه دریافت طرحها و خلاقیتهایی از این دست را نیز فراهم آورند.(منبع:موبنا)
- ۹۳/۰۳/۲۸