ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

مشترک مورد نظر زیر باران می باشد!

| يكشنبه, ۴ اسفند ۱۳۸۷، ۰۸:۴۹ ق.ظ | ۰ نظر

مطمئنا بیشتر شهروندان تهرانی بارش باران را مساوی افزایش ترافیک، راهبندان، گرفتن جوی آبها و درنتیجه سختی عبور و مرور می‌‏دانند اما چندی است که یک معضل دیگر هم به این مشکلات اضافه شده و آن هم اختلال در ارتباطات تلفن همراه در روزهای برفی و بارانی است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ضعف زیرساخت‌‏های فناوری در ایران و توجه ویژه به کمیت به جای کیفیت باعث شده تا در روزهای بارانی و برفی مشترکین تلفن‌‏همراه خصوصاً همراه اول با مشکلات ویژه‌‏ای روبرو شوند.

شاید بد نباشد به یکی از اتفاقاتی که برای من رخ داد و این روزها به دفعات برای مشترکان همراه اول رخ می‌‏دهد، اشاره کنم.

باران و برف انگار با هم مخلوط شده باشد، با این وضعیت نمی‌‏توان به موقع به محل برگزاری برنامه خبری رسید. در چنین شرایطی تصمیم گرفتم به تلفن همراه همکاری زنگ بزنم و وضعیت را برایش شرح دهم و از او بخواهم در پوشش اخبار به یاری من بیاید.

در اولین تماس با عبارت (EROR IN CONECTION) مواجه شدم. یعنی تماس مورد نظر دچار اختلال است. دوباره و سه باره و ... بالاخره در نهمین بار موفق به برقراری تماس با همکارم شدم ولی هر چقدر من فریاد زدم و هر چقدر همکارم الو الو گفت موفق به برقرای ارتباط نشدیم.

بعد از عدم موفقیت در تماس تصمیم گرفتم که به همکارمورد نظر پیامک بفرستم ولی با هر دفعه سعی کردن با کلمه (FAILD) یعنی عدم موفقیت در ارسال پیام کوتاه مواجه شدم و این یعنی اینکه من کاملا از کار روزانه‌‏ام بازماندم.

مشترکان همراه اول با این عبارات نه تنها تعجب نکرده بلکه خاطره این مشکل در ذهنشان نقش بسته است.

هرچند وقت یکبار در مورد مشکلات مشترکان و اختلالات شبکه تلفن همراه گزارش‌‏هایی منتشر می‌‏شود و این گزارش هم شاید تکرار مکررات باشد ولی تا زمانی که خود به مشکل این چنینی برخورد نکرده بودم از ناراحتی‌‏های عصبی و فکری که برای کاربران ایجاد می‌‏شد غافل بودم.

یکی از کاربران تلفن همراه در جواب این سؤال که آیا به این مشکل برخورد کرده است یا خیر، گفت: اختلال در تلفن همراه که دیگر به یک مسئله عادی روزمره تبدیل شده است ولی در روزهای بارانی این اختلالات دیگر شبیه فاجعه می‌‏شود، بنده در یکی از همین روزهای بارانی در بیشتر مکالماتم مجبور به شنیدن مکالمه افراد دیگر بودم.

شخص دیگری اظهار داشت: در روزهای بارانی آنتن‌‏دهی کاملاً ضعیف می‌‏شود و اگر بخواهیم با تلفن همراه دیگری ارتباط برقرار کنیم باید چند بار تماس بگیریم تا بالاخره گوشی آنتن بدهد و در دسترس قرار گیرد. حالا فرض کنید که اگر یک کار فوری و حیاتی هم در میان باشد.

یکی دیگر از مشکلات کابران تلفن همراه در روزهای بارانی اختلال سرویس پیامهای کوتاه(SMS) است. به طوری‌‏که در برخی اوقات یک پیامک باید چندین بار ارسال شوند تا به مقصد برسند. همچنین که در برخی اوقات با وجود اینکه کاربر خبر رسیدن پیامک به مقصد را هم دریافت کرده (DELIVERY REPORTS) ولی عملاً پیام کوتاه به دست شخص مورد نظر نمی‌‏رسد که معلوم نیست هزینه‌‏ای برای کاربر به همراه دارد و یا اینکه جزو پیام‌‏های به مقصد نرسیده محسوب می‌‏شود.

در این شرایط که اختلالات همراه اول به اوج خود رسیده است و بارش باران هم این اختلالات را افزایش می‌‏دهد، همراه اول از مشترکان در حالی عذرخواهی کرده که پایان اختلالات را به پایان اردیبهشت سال آینده موکول کرده است.

اما وحید صدوقی مدیر عامل شرکت همراه اول (ارتباطات سیار) این اختلالات را تکذیب کرد و به ایلنا گفت: همراه اول نسبت به گذشته کیفیت خود را تا حد مناسبی افزایش داده و اختلالات را هم در حد امکانات موجود کاهش داده است.

وی افزود: احتلالات در روزهای بارانی کاملاً مقطعی است و به‌‏زودی هم با انجام یک سری از عملیات‌‏ها، دیگر در این روزها شاهد مشکلی نخواهیم بود.

این در حالی است که تا چند صباح دیگر اپراتور سوم هم به این عرصه اضافه می‌‏شود و بر تعداد کاربران تلفن همراه افزوده می‌‏شود. گویی تنها افزایش کاربر در این میان اهمیت دارد و کیفیت خدمات و آنتن‌‏دهی مد نظر نیست.

آنچه در عملکرد تلفن‌‏های همراه مشاهده می‌‏شود، ضعف زیرساخت‌‏های این فناوری در کشور است. کشور ما ظرفیت پذیرش این تعداد کاربر را ندارد و بهتر است مدیران فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور بیش از اینکه به فکر توسعه کاربران خود و افزایش کمی باشند، زیر ساخت‌‏های فناوری موجود در زمینه موبایل و خطوط تلفن همراه را اصلاح و تقویت کنند.

باید به این نکته اشاره کنیم که عدم کیفیت مناسب شبکه تلفن همراه علاوه بر مشکلات جانبی بر اعصاب مشترکان هم اثر می‌‏گذارد و باعث ناراحتی‌‏های روحی و عصبی نیز می‌‏شود که این امر تبعات اجتماعی را به همراه دارد. این موضوع باید برای مسؤولان هم قابل تامل باشد ضمن اینکه باید جوابگوی کاربران خود نیز باشند.
گزارش از ساره جعفرقلی

  • ۸۷/۱۲/۰۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">