مشکلات شبکه موبایل مدیریتی است
یک کارشناس مخابرات گفت: شبکهی کنونی تلفن همراه در تهران به دلیل آرایش نامرتب BTSها با بهینه شدن هم قادر به رقابت با شبکههای استاندارد نیست.
علی مالک در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: اشکالات مهندسی بر شبکهی موجود وارد نبوده و اعم مشکلات، سوء مدیریتی است؛ چراکه اهمیت نقاط مناسب برای نصب BTSها در لایههای بالایی تصمیمگیری در سالهای اولیه دیده نشده است، به طوری که مهندسان طراح اپراتور اول مجبور بودند براساس ساختمانهایی که به آنها معرفی شده بود طراحی کنند.
وی ادامه داد: برای طراحی نقاط نصب BTS، نرمافزارهای کاملا مجهزی وجود دارد که نقشههای شهر با تمام عوارض و ساختمانها را روی نرمافزار مدل میکند و نقاط مد نظر برای نصب BTSها را طراحی کرده و براساس این طرح در عالم واقعی اجرا میکند.
به گفتهی او برای پوشش کامل در یک شهر مشخصات و امکان نصب آنتنها بر اساس توان فرستنده، حساسیت گیرنده و فاصلهها شکل میگیرد.
مالک با اشاره به این که در مناطق کم تراکم از لحاظ ساختمان و عوارض فاصلهی زیاد BTSها هم جوابگو است، تصریح کرد: مشکل پوششدهی در شهری مانند تهران به این خاطر است که طرح اولیه باید روی کاغذ شطرنجی با نقاطی با فاصلهی نسبتا متساوی به صورت BTS در نظر گرفته شود اما در طرح فعلی تهران، BTSها اغلب روی ساختمانهای متعلق به مخابرات یا دولت که نصب بر روی آنها قابل وصولتر بوده نصب شده و مستقل از پیادهسازی بر روی صفحات با فاصلهی متساوی در اولویت قرار گرفته است و به همین دلیل آرایش BTSهای اپراتور اول فاقد آرایش هم گون و موزون است.
وی معتقد است، از دیگر مشکلات شبکه تلفن همراه ترافیک شبکه است که به دلایل مختلفی چون نبود خطوط کافی یا ظرفیت کم شبکه و سیگنالینگ و عملکرد آن قسمت بستگی دارد.
مالک افزود: بهینه کردن شبکه با تنظیم جهت آنتنها، استفاده از آنتنهای مناسب با تغییر ارتفاع و توان ارسالی میتوان تا حدودی جبران ضعف شبکه را انجام داد اما قطعا شبکهی موجود کارآمدی شبکهای با آرایش مرتب BTSها را ندارد.
- ۸۵/۰۸/۱۳