موانع تولید گوشی در ایران برداشته شد
رییس هیات مدیره موسسه سروش رسانه گفت با کاهش تعرفه قطعات SKDوCKD تلفن همراه، موانع بر سر راه تولید گوشی در کشور برداشته شد.
"مهدی افراسیابی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار آی تی ایرنا افزود به این ترتیب برنامه کنسرسیوم "سروش رسانه و شهرکهای هوشمند" به عنوان یکی از تولیدکننده های گوشی تلفن همراه در داخل کشور مشخص شده است.
روند تولید گوشی تلفن همراه در تفاهم نامهای که بین وزارت صنایع و این سه شرکت ("کنسرسیوم سروش رسانه و شهرکهای هوشمند"، "کارخانجات مخابراتی ایران" و "نیمه هادی عماد") به امضا رسید، به این گونه است که طی مدت زمان مشخصی خط تولید اول به صورت SKDو سپس ،CKDراه اندازی شود و بعد به مرحله تولید برسد.
مونتاژ قطعات در گوشیهای همراه (موبایل) عمدتا به دو صورت انجام می شود، در روش ،CKDقطعات به صورت کاملا مجزا وارد میشوند و در جایی جداگانه به یکدیگر میپیوندند که این روش مستلزم صرف هزینه و سرمایهگذاری بسیار زیادی است.
ولی مونتاژ در شیوه ،SKDقطعات در ابعاد بزرگتر بوده و طبعیتا مونتاژ آنها وقت و هزینه کمتری را میطلبد.
افراسیابی بیان داشت شرکتهای خارجی که قرار بود برای تولید گوشی تلفن همراه در داخل کشور سرمایهگذاری کنند اکنون با کاهش تعرفه قطعات تمایل بسیاری برای این کار از خود نشان داده اند.
وی تصریح کرد شرکتهای خارجی همچنین در مورد (رجیستری) ثبت شماره سریال گوشیها نیز بحث داشته و معتقد بودند که گوشیهایی که به صورت قاچاق وارد میشود، نتوانند در شبکه مخابراتی کشور فعال شوند.
افراسیابی گفت گویا وزارت ارتباطات در این زمینه اقداماتی را آغاز کرده است.
به گفته وی، قرار است مدلهایی را شریک خارجی به این کنسرسیوم ارایه کنند که تولید آن برای داخل کشور و صادر کردن آغاز شود.
وی که معاون ITسازمان صدا و سیمااست، ادامه داد بر اساس توافق انجام شده شریک خارجی قرار است با سرمایهگذاری در این بخش، صنعتی را ایجاد کند که منجر به صادرات شود.
وی در مورد برنامه کنسرسیوم سروش رسانه و شهرکهای هوشمند برای تولید گوشی گفت مدلهایی که ما برای تولید در اختیار داریم، صادر نیز خواهد شد و قرار است در ازای صادرات این گوشی ها، مدلهای جدید دیگر بدون تعرفه وارد کنیم.
- ۸۵/۰۸/۰۶