ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

موبایل بانکینگ نیازمند مجوز بانک مرکزی

| سه شنبه, ۲۹ شهریور ۱۳۹۰، ۰۴:۰۶ ب.ظ | ۰ نظر

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با بررسی مزایا و تبعات خدمات مالی همراه اعلام کرد که باید در حوزه پولی و بانکی مدل تجاری فعالیت اپراتورها برای ارائه خدمات پرداخت همراه مدنظر قرار گیرد.

به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی طی بررسی اعلام کرد: امروزه وضعیت خدمات بانکداری و پرداخت همراه در جهان این فرصت را برای متقاضیان به گونه ای فراهم کرده تا در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و تجارت و تغییرات در قوانین و همچنین سرعت در کار و تسریع بخشیدن در روند اقتصادهای جهان تاثیر بگذارد.

بانکداری همراه در قالب و فناوری‌های نوین در جهت طرح پرداخت پولی همچون SMS ، USSD ، سیستم تلفن گویا،NFCو ارتباطات نزدیک‌برد علاوه بر ارائه خدمات به متقاضیان می تواند بر بازار تجارت مبتنی بر تلفن همراه نیز اثر بگذارد.

طی سالهای اخیر بازار تجارت مبتنی بر تلفن همراه و ارتباطات بی سیم توانسته از جمله سریعترین رشد را در بازارهای جهان ایجاد کند و بانکداری مبتنی بر تلفن همراه توانسته گامی انقلابی پس از بانکداری الکترونیکی بردارد.

براین اساس طبق تحقیقات موسسات غربی بانکداری همراه با استفاده از شرکت‌های مخابراتی برای عرضه خدمات و پرداخت همراه به منظور بهره گیری از مزایای موجود قابلیت حل بحران های مالی را به همراه دارد. همچنین کشورهای خاورمیانه و آفریقا در طرح پرداخت همراه رشد قابل ملاحظه ای یافته‌اند که این از طرفی شکاف بین میزان نفوذ بانک و نفوذ تلفن همراه در منطقه ایجاد کرده است.

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح جدیدی که از آبان سال گذشته برای سهولت در انجام امور مالی راه اندازی شده به شاخص های ظرفیت بالقوه استفاده از خدمات مالی تلفن همراه در ایران پرداخته که از جمله آن می توان به ضریب نفوذ بالای استفاده از خدمات مالی همراه در ایران اشاره کرد که ضریب نفوذ 84 درصدی موبایل در ایران ارائه خدمات مالی در این شبکه را به راحتی امکانپذیر می‌سازد.

همچنین براساس شاخص های مدنظر مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی استفاده از خدمات موبایل بانکینگ زندگی 32 درصد جمعیت کشور در مناطق روستایی را که مایل به استفاده از خدمات مالی همراه هستند را می‌تواند تغییر دهد.

گزارش مرکز پژوهش های مجلس می افزاید: افزایش کارایی مبادلات و سرعت گزارش پول مهمترین اثر انتشار پول الکترونیکی بر عرضه پول و سیاست‌های پولی و بانکی کشور است و بانک مرکزی نیز معتقد است که فعالیت بانکداری همراه باید با اخذ مجوز کیف پول الکترونیکی باشد و این درحالی است که اپراتورهای موبایل با در اختیار گرفتن مدیریت و مالکیت پول بانکی در حوزه مالکیت بانکی مداخله ایجاد می‌کنند.

این گزارش با بررسی مزایای طرح خدمات بانکداری همراه در ایران و جهان – تبعاتی که این طرح در ایران دارد و راهکارهایی جهت کاهش مضرات ارائه کرده است.

این راهکارها عبارتند از اینکه باید در حوزه پولی و بانکی مدل تجاری فعالیت اپراتورها برای ارائه خدمات پرداخت همراه مدنظر قرارگیرد، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می تواند در جهت رعایت حقوق مصرف کنندگان استانداردهای ارائه خدمات را تدوین کند، باید در بازار ارتباطات تلفن همراه به بحث ایجاد فضای رقابتی برای فعالیت اپراتورها توجه شود و باید مجوز از بانک مرکزی جهت بانکداری همراه اخذ کنند.

  • ۹۰/۰۶/۲۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">