مگر واتساپ مجوز گرفت؟
اردشیر منتصری مدیر عامل شرکت عصر تلکام در جریان میزگرد همایش مخابرات نسبت به رویه در نظر گرفته شده برای ورود اپراتورهای مجازی انتقاد کرد.
وی در این میزگرد در خصوص چالشهای ورود اپراتورهای مجازی به کشور گفت: با توجه به توسعه پرسرعت فناوریهای ارتباطی ما باید به ارایه تجزیه و تحلیل بیشتر پیرامون مجوزهای اپراتورهای مجازی(MVNO) بپردازیم.
منتصری با ذکر مثالی گفت: این مساله ما را به فکر وا میدارد که آیا ما باید اگر در کشوری کارآفرینی نبود برویم دانشگاه کارآفرینی راه اندازی کنیم و بگوییم بچههای 18ساله ما بعد از قبولی در کنکور به عنوان فارغ التحصیلان این مجموعه کارآفرینی میتوانند مشکلات حوزه کارآفرینی کشور را حل کنند؟ واقعیت اینطور نیست.
وی ادامه داد: کسانی که دورههای مدیریت اجرایی را طی کرده میگویند باید ده سالی از محیط کسب و کار گذشته باشد تا مدیریت اجرایی معنی پیدا کند. لذا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی هم چندان تاثیرگذار نیست.
منتصری گفت: این را از این جهت عنوان کردم که ما اکنون با دو چالش در کشور مواجه هستیم. اول آنکه باید تغییراتی دهیم و سرویسهای جدیدی بوجود آوریم که قاعدتا باید مشابه بقیه کشورها در این حوزه باشد. یعنی باید به آنها نگاه کنیم و ببینیم آیا آنها با مجوز به اینجا رسیدهاند؟ آیا اول مجوز دادهاند بعد شبکهاجتماعی راهاندازی کردهاند؟ آیا به whats app اول مجوز دادهاند؟ آیا کسانی که در این حوزه گردشهای مالی چند صد میلیاردی پیدا کردهاند با مجوز دادن به اینجا رسیدهاند؟ یا اول در یک فضای رقابت و کار آفرینی مجموعههایی به کاربرانی میلیونی رسیدهاند و بعد مفهوم مجوز پیدا شده است.
وی ادامه داد: ما باید پاسخهای این پرسشها را بخوبی کالبد شکافی کنیم. چرا که در کشور ما تا دلتان بخواهد انواع مجوزها داده شده است. در طول این سی و خوردهای سال مجوزهای زیادی داده شده است اما آیا با دادن این مجوزها، مشکل و نیاز جامعه حل شده است؟
منتصری ادامه داد: چه کسانی در حوزه سرویسهای ارزش افزوده به کاربران میلیونی رسیدهاند؟ اینها هستند که توانستهاند بر مبنای تقاضای بازار توجه جامعه را به خود جلب کنند. اینها اگر در حوزه اپراتوری موبایل مجازی برنامهای داشته باشند که قطعا دارند میدانند که درآمد دیتا خیلی عجیب است و شیب آن نسبت به تورم ملایم است. به علاوه مصرف آن هم در زمینه آموزش و سلامت مرتب بالا میرود. پس نیاز در حوزههای دیگر است حوزههایی که آنها باید بیایند ببینند چطور میتوانند با سرویسهای ارتباطگرا ادغام شوند و در نهایت سرویسهای ارزشمندی را ارایه بدهند که مخاطب بخواهد به آن توجه کند.
مدیر عامل شرکت عصر تلکام در ادامه گفت: در حال حاضر این مسالهای که باید در کشورهای دیگر به آن توجه کرد این است که شرکتی میآید و به فیسبوک ملحق میشود و اینترنت را رایگان در سراسر یک کشور یک میلیاردی ارایه میدهد. این چطور میتواند اتفاق بیفتد؟ آیا یک رگولاتوری این شرکت را مجبور کرده با فیسبوک کار کند؟ خیر. منافع این شرکت ایجاب میکند که به فیسبوک ملحق شود و اینترنت رایگان به مردم بدهد.
منتصری همچنین افزود: باید بگویم این همت که مجوزها در یک واحدی و به صورت جامع ارایه شود کار بسیار ارزشمندی بوده است. اولین خروجی آن هم FCP است. یک مدتی به بحث ادغام توجه نشد اما در نهایت اکنون به بحث ادغام به خوبی توجه شده است. (منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۱۲/۰۶