ناظران طرح "مدرسه هوشمند" تخصص ندارند
کارشناس فناوری اطلاعات در سازمان آموزش و پرورش تهران در این خصوص میگوید: کارشناس متخصص، ناظر بر پروژه "مدرسه هوشمند" نیست.
"مرضیه ابراهیمی" روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار آیتی ایرنا افزود: در این پروژه سند مناسب فرایند اجرایی و قابل ارزیابی وجود ندارد.
"مدرسه هوشمند" مدرسهای فیزیکی است که فرآیندهای اداری و آموزشی آن مبتنی بر فناوری رایانه و شبکه است، محتوای اکثر دروس آن الکترونیکی است و سامانه ارزشیابی و نظارت آن هوشمند است.
فرآیند یاددهی- یادگیری از اهداف اصلی آموزش و پرورش است و استفاده از فناوری اطلاعات برای بهبود این فرایند در اولویت است که مدرسه هوشمند با همین هدف طراحی شده است.
ابراهیمی بیان داشت: این پروژه به صورت پایلوت در سه مدرسه تهران راهاندازی شده است که از مزایای آن میتوان به فرهنگسازی و ایجاد محیطهای تجربه و آزمایشگاهی برای توسعه اشاره کرد.
اما به گفته وی، در این طرح زمان مناسب و لازم برای تحقیق و پژوهش پیش بینی نشده و تهیه راهکارهای مناسب اجرایی شدن طرح با توجه به شرایط موجود بومی ، فرهنگی کشور مورد توجه قرار نگرفته است.
این در حالی است که کشور مالزی از سال ۱۹۹۳شروع به مطالعه و تحقیق در زمینه مدارس هوشمند کرده و پیش از راهاندازی آنها حدود ۹سال کار پژوهشی کرده است.
ابراهیمی که کارشناس و مشاور طرحهای فناوری اطلاعات در سیستمهای آموزشی و پژوهشی است اظهار داشت: در پروژه مدرسه هوشمند به دلیل نبود گزارشهای مستند علمی و اجرای تجربی طرح، میزان خطا و هزینهها بالا رفته است.
وی با اشاره به مزایای این طرح گفت: اکنون که طرح به شکل پایلوت در سه مدرسه ادامه دارد، موج راهاندازی مدارس هوشمند در سایر مدارس نیز به وجود آمده است و سبب به وجود آمدن فرهنگ استفاده از تکنولوژی در آموزش بصورت عملی در فضایهای پایلوت و سایر مدارس بصورت خودجوش شده است.
به گفته وی، اما این طرح اکنون بدون تحلیل موضوع، بررسی بازخوردها و اصلاحیه که منجر به کاهش انگیزه در فضاهای پایلوت شده، ادامه دارد.
- ۸۶/۰۱/۲۸