نحوه حمایت از بازیهای الکترونیکی بررسی شد
نشست کارگروه بازیهای الکترونیکی با حضور تعدادی از تولیدکنندگان این حوزه و با هدف بررسی روشهای صحیح حمایت دولت از تولید بازیهای الکترونیکی برگزارشد.
به گزارش واحد ارتباطات شورایعالی اطلاع رسانی، در این نشست دکتر مینایی، معاون فنی شورای عالی اطلاع رسانی و مهندسحیدری، مسوول کارگروه بازی های الکترونیکی به همراه مهندس قادری از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کاوه وحدت از شرکت رسانا افزار شریف، مسعود اثمری از شرکت نوین پندار، پویا دادگر از شرکت هنرهای پویا، امینی از شرکت فرا رسانه برگ، بیک مولایی از شرکت کوثر نگار رایانه، شهاب کشاورز از شرکت رویاگران نرم افزار، سلطانی از شرکت هنر امروز و صمیمی از شرکت تحلیلگران تدبیر حضور داشتند.
در ابتدای جلسه دکتر مینایی با اشاره به اینکه رسالت شورا در حوزه ICT، بیشتر بر تولید محتوا متمرکز شده، افزود: سرگرمیها و بازیهای الکترونیکی بخش عمده و پرمخاطبی را شامل میشود، بدینجهت شورایعالی اطلاعرسانی کارگروه بازیهای الکترونیکی را در راستای ساماندهی تولید بازی و تقویت صنعت سرگرمی الکترونیکی، تدوین قوانین و استانداردهای لازم و فرهنگسازی در جهت بهبود الگوی استفاده از بازیهای داخلی و خارجی و هماهنگی اقدامات ملی تشکیل دادهاست.
وی ادامه داد: حمایت از پژوهشهای مورد نیاز کشور در این زمینه برای پشتیبانی سیاست گذاری، کمک به شکل گیری مناسب جریان بازیسازی در کشور و بهبود وضعیت استفاده از بازیها، محورهای اصلی فعالیت این کارگروه است.
مینایی با اشاره به برنامههای آینده شورا در این زمینه گفت: ابتداصحبت از برگزاری المپیاد بازی در کشور بود، اما با بررسی وضعیت جاری کشور، مناسب دیدیم که پیش از آن جشنواره سراسری بازیهای الکترونیکی را برگزار کنیم که علاوه بر انگیزهبخشی به فعالان، در شناخت پتانسیلهای موجود کشور هم گامی مؤثر برداشته باشیم.
در ادامه جلسه مهندسحیدری، مسوول کارگروه بازیهای الکترونیکی با اشاره به جایگاه مناسب فرابخشی شورا برای شبکهسازی و هماهنگی میان فعالان این حوزه گفت: اکنون بیش از 14 سازمان دولتی شناسایی شدهاند که در زمینه بازیهای الکترونیکی فعال هستند. در کنار آنها شرکتهای غیردولتی، فعالان مطبوعاتی و فعالان انفرادی زیادی نیز وجود دارند که با همفکری، سازماندهی و همکاری میتوان پتانسیلهای زیاد کشور در این زمینه را تبدیل به توانایی بالفعل کرد.
درادامه مهندس قادری از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به سابقه فعالیت کانون در زمینه بازی های رایانه ای گفت: در سال 75 در این کانون با آسیبشناسی رفتار کودک در تعامل با اسباب بازی به این نتیجه رسیدیم که بالاترین ریزش فرهنگی- اخلاقی در پسر بچهها در حوزه بازیهای رایانهای صورت میگیرد. لذا به این نتیجه رسیدیم که ما نیز دراین حوزه باید چندین کار را بصورت موازی انجام دهیم. وی تولید 35 بازی و محصول چندرسانهای توسط کانون، پژوهش مفصل در مورد بازیهای رایانهای و اطلاعرسانی به مسئولان فرهنگی جامعه و اولیای کودکان را عمدهترین اقدامات کانون در دهسال گذشته خواند.
در ادامه این جلسه حاضران به ارائه نظرات خود جهت استخراج مدل صحیح حمایت دولت از تولید بازیهای الکترونیکی پرداختند و پیشنهاداتی از قبیل ایجاد محیط سالم رقابتی، ایجاد صنف مربوطه و بسترهای حقوقی و قانونی، سرمایهگذاری دولت در زمینه خرید قفلهای نرمافزاری و در اختیار گذاشتن رایگان برای شرکتها، سرمایهگذاری با مبالغ قابل توجه، معافیت مالیاتی، جایزه صادراتی، ایجاد شرکتی بزرگ و فروش سهام آن به شرکتهای کوچک و تقسیم کار بین آنها، تعریف استاندارد کیفی برای تولید بازی و کاهش بوروکراسی اداری در تعامل با شرکتها از سوی حضار در جلسه مطرح شد.
- ۸۵/۰۸/۰۷