نشریات عمومی مشمول حمایت وزارتICT نیستند
علی شمیرانی - نشریات تخصصی حوزهICT مشمول دستورالعمل حمایت وزارت ارتباطات نیستند و این وظیفه به عهده شورایعالی اطلاعرسانی است.
کمال محامدپور، معاون آموزشی، پژوهشی و بینالملل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسهای به منظور تشریح دستورالعمل نحوه حمایت این وزارتخانه از همایشها و نشریات مرتبط باICT با حضور چند تن از روزنامهنگاران ضمن تأکید بر اهمیت مطالب مندرج در مطبوعات و توجه به ایشان گفت: ما در اتاق فکری که با حضور تعدادی اساتید دانشگاهها هر دو هفته یکبار برگزار میکنیم به بررسی موضوعات کلانی بخش و مسایل عمدهای که در نشریات منعکس میشود میپردازیم.
وی در ادامه به تشریح چگونگی شکلگیری دستورالعمل نحوه حمایت وزارت ارتباطات از همایشها و نشریات مرتبط باICT پرداخت و گفت:اصولاً کمک به سمینارها و همایشهای مرتبط باICT از قبل در وزارت ارتباطات مطرح بوده ولی شکل قانونمند و روشن نداشته و روال بر این بود که کلیه درخواستها باید به امضای شخص وزیر میرسید.
محامدپور گفت: ما با توجه به گستردگی موضوعات قابل حمایت و همچنین بررسی نحوه حمایتها در سالهای 82، 83 و 84 اقدام به قانونمند کردن نحوه حمایتها کردیم به این ترتیب یک دستورالعمل تهیه شد و اختیار حمایت نیز از وزیر به معاونت منتقل شد.
معاون آموزش، پژوهش و بینالملل وزارت ارتباطات در ادامه به تشریح جزییات بیشتری از دستورالعمل یادشده پرداخت و گفت: ما در دو بخش عمده اقدام به حمایت میکنیم، اول نشستهای علمی و دوم نشریات مرتبط با. ICT در مورد همایشها معمولاً فراخوان و تخصصی بودن، مشخصکننده میزان کمک بود که سقف پرداخت برای همایشها سه روز و به ازای هر روز حداکثر 50 میلیون ریال خواهد بود. برای کارگاههای آموزشی هم سقف 30 میلیون ریال را در نظر گرفتهایم که از طریق کمیتهای ارزیابی شده و قبل از برگزاری نیز پرداخت میشود.
وی درخصوص اولویت دریافتکنندگان حمایتهای مالی این وزارتخانه نیز گفت: اولویت با غیردولتیهاست و برای مثال انجمنهای علمی، دانشجویی و صنفی مرتبط باICT را دربرمیگیرد.
نشریات تخصصی مشمول حمایت نیستند
محامدپور در ادامه به موضوع اصلی یعنی نحوه حمایت از مطبوعات پرداخت که با توضیحات وی مشخص شد اصولاً نشریات عمومی و تخصصی حوزهIT در سبد حمایتی این وزارت قرار ندارند.
وی نشریات مشمول حمایت را به دو دسته عملیپژوهشی(با مجوز وزارت علوم)و علمیترویجی (با مجوز وزارت ارشاد) تقسیم کرد و گفت: تنها نشریاتی که در مجوز آنها لغات علمیپژوهشی یا علمیترویجی درج شده باشند مدنظر ما هستند و انتشار این نشریات نیز با توجه به عمق مطالب موجود کار سادهای نیست و روال خاصی دارد.
محامدپور ادامه داد: ما به ازای هر بار انتشار نشریات علمیترویجی در طول سال 30 میلیون ریال و برای نشریات علمیپژوهشی نیز 40 میلیون ریال در نظر گرفتهایم.
وی افزود: با این تعریف، روزنامهها، هفتهنامهها و ماهنامههای حوزهICT مشمول حمایت نمیشوند ولی با این وجود باب بحث باز است و در راستای گسترش فرهنگIT و دریافت پیشنهادات کتبی این موضوع قابل بازبینی است.
وی در پاسخ به امکان حمایت از سایتها و نشریات الکترونیکی نیز گفت: در مورد سایتها مساله ما شیوه ارزیابی است که باب این بحث نیز باز بوده و ما آماده دریافت پیشنهادات هستیم.
معاون آموزشی وزارت ارتباطات که با پرسشها و پیشنهادات متعدد در جلسه مواجه شده بود، گفت: اصولاً جای اصلی حمایت از نشریات تخصصی و سایتها، وزارت ارتباطات نیست و جزو وظایف شورایعالی اطلاعرسانی است، این شورا باید حمایت کند و ما هنوز این تشخیص را نداریم.
وی در پاسخ به این پرسش که با این تفاسیر اصولاً این دستورالعمل مشمول چند نشریه در کشور میشود، گفت: حدود 50 نشریه با محورهای مهندسی مخابرات، کامپیوتر، IT ، اقتصاد و IT ، فضایی، پست و پستبانک را دربرمیگیرد.
محامدپور بودجه حمایت از همایشها و نشریات مرتبط باICT در طول سال را رقمی بالغ بر یک میلیارد تومان تخمین زد.
بررسی نحوه حمایت از مولفانICT
وی همچنین درخصوص امکان حمایت از مولفان و تولیدکنندگان محتوای مرتبط باICT نیز گفت: در این خصوص یک دستورالعمل ناقص وجود داشت که ما داریم روی آن فکر میکنیم و بهزودی آن هم مصوب میشود.
محامدپور همچنین به کاهش کارمزد وامهای حمایتی وزارتICT اشاره کرد و گفت: این کارمزدها از 15 تا 12 از 12 تا 8 و بهزودی یکرقمی خواهد شد.
- ۸۵/۰۲/۰۶