نصب ایستگاههای سامانه هشدار سریع سیل عملیاتی میشود
چگونگی نصب ایستگاههای سامانه هشدار سیل در شهر تهران در نشستی تخصصی بحث و بررسی شد.
به گزارش فارس، نشست مشترک سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، سازمان هواشناسی کشور و پژوهشکده هواشناسی ، با هدف بررسی پروژه هشدار پیشهنگام سیلاب شهر تهران و چگونگی نصب ایستگاههای سامانه هشدار سیل در شهر تهران برگزار شد.
عباس رنجبر رئیس پژوهشگاه هواشناسی کشور در این جلسه از اجرای مدلهای پیشبینی عددی وضع هوا، تجهیز شبکه بارانسنجی در حوضههای آبریز شمال تهران و عملیاتی نمودن سامانه هشدار سیل در حوضههای مورد مطالعه به عنوان بخشی از اهداف این طرح نام برد.
وی همچنین با بیان این نکته که سامانههای هشدار سیل از طریق پیشبینی زمان و شدت واقعی سیل در حوضه آبریز، نقش چشمگیری در کاهش خسارات سیل دارند، یادآور شد: تکنولوژی جمعآوری، انتقال و پردازش دادههای هیدرولوژیکی و پیشبینی زمان واقعی از طریق مدلسازی در سال های اخیر پیشرفت کرده و امکان بیشتری را برای استفاده از این سامانه و هشدار سیل فراهم ساخته است.
در ادامه این نشست فرح محمدی معاون فنی شبکه ایستگاههای سازمان هواشناسی کشور نیز گفت: مطالعات اولیه و بازدیدهای میدانی مربوط به مکانیابی ایستگاههای هواشناسی در 8 حوضه آبریز اصلی شهر تهران به پایان رسیده است.
وی همچنین به چگونگی برنامهریزی به منظور نظارت بر نصب و عملکرد ایستگاهها بر اساس استانداردهای WMO با هدف اطلاع رسانی به صورت برخط و با کیفیت مورد انتظار اشاره کرد.
رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این جلسه ضمن استقبال از روند اجرای پروژه، آمادگی سازمان را براساس ظرفیتهای اطلاعاتی، مکانی و حقوقی به منظور اجرای سریع طرح اعلام کرد.
وی در ادامه بر ضرورت اجرای پروژه در سقف زمانی مقرر و سرعت بخشیدن به نصب و استقرار ایستگاهها قبل از پایان سال جاری تاکید کرد به نحوی که در بارندگیهای ایام پایان سال این سامانه راهاندازی شده باشد.