نقدی بر شیوه برونسپاری در سازمان نصر
شاهرخ انوشیروانی - مدتی است یک عمل غیر قابل توضیحی در سازمان نظام صنفی رایانه ای مرسوم شده است و نام آن را " برون سپاری" گذاشته اند. ظاهر این عمل این است که سازمان نظام صنفی، انجام کاری را به شخصی واگذار می کند و در مقابل آن، مبلغی را به شخص مذکور می پردازد اما:
1- کاری باید برون سپاری شود و برای انجام آن، پولی (گاها" بسیار قابل توجه) پرداخت شود که نیروهای داوطلب سازمان یعنی همان فعالان صنفی، بطور مجانی و افتخاری به نحو بسیار بهتر و مطلوب تر، قادر به انجام آن نباشند.
2- اگر کاری را برون سپاری می کنند باید به شخصی متخصص آن کار سپرده شود که دارای تجربه موفق یا تحصیلات مرتبط یا قابلیت هایی ویژه آن کار باشد که بتواند آن کار را با کیفیت مناسب و قابل قبول انجام دهد. چنین ملاحظه ای هم رعایت نمی شود.
3- کار را باید به افراد غیر خودی و فاقد نفوذ و روابط شخصی در سازمان بسپارند تا امکان نظارت بر مجری، مقدور باشد بنابراین شخص مجری باید رییس یا عضو هیئت مدیره یا بازرس سازمان در حال و گذشته نباشد. چنین شرط بدیهی مطلقا" رعایت نمی شود.
4- سیاهه مبالغ پرداختی باید بطور شفاف و علنی برای اطلاع اعضای صنف منتشر شود ( که نمی شود). جوری وانمود می شود که مجری، کار را افتخاری و فی سبیل الله انجام داده و نه تنها منفعت مالی نبرده بلکه زحمت زیادی هم کشیده است. اگر این کار اینقدر زحمت دارد و منفعت فراوان مادی ندارد لطفا" برای تقبل این زحمت، خیلی تلاش نفرمایند!!
5- در انجام پروژه های برون سپاری شده، آنچه دیده می شود انجام کامل پروژه توسط پرسنل سازمان نصر تهران و کشور است یعنی انجام کل کار بر دوش کارمندان سازمان نظام صنفی است. جالب است که حداقل بنده تا حال در یکی از این پروژه های به اصطلاح برون سپاری شده!!! موفق به رویت یک نفر نیروی انسانی از طرف مجری محترم آن نشده ام.
چنانچه مسئولان محترم، مجددا" به دلسوزی صادقانه بنده، عنایت کافی نکنند بجز انتفاع شخصی یک یا دو نفر از یاران، باعث متضرر شدن بقیه اعضای صنف (نه فقط از جهت اضافه پرداخت مالی)، بلکه حسب تجارب قبلی، باعث نزول غیر قابل قبول کیفیت خواهند شد.
با احترام
- ۹۳/۰۸/۰۲