نمره 5/19 برای وزارت ارتباطات
با توجه به آن که وزارت ارتباطات طی یک سال گذشته در بسیاری از موارد پیش از برنامه است، به عملکرد این وزارت خانه نمره 5/19 می دهم.
مهندس صابر فیضی، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص عملکرد وزارت ارتباطات طی یک سال گذشته، با بیان این که تاکنون به آن چه هدفمان بود، رسیدهایم، اظهارداشت: وزارت ارتباطات در عملکرد یک ساله خود به اهداف مورد نظر رسیده است؛ اما در مواردی که ارتباط غیرمستقیم به این وزارتخانه داشته است، نتایج خوبی نگرفته است.
وی، ادامه داد: عدم اجرای به موقع تعهد از سوی GCهای شرکت ارتباطات سیار، یکی از این موارد بود که با توجه به آن که انتظار میرود این پیمانکاران بالای 60 درصد تعهدات خود را انجام دهند؛ اما به دلیل شرایط موجود در قرارداد، نتوانستند به موقع این تعهدات را نهایی کنند.
وی، تاخیر در نصب 16 هزار پورت پرسرعت دیتا را از دیگر مواردی دانست که با توجه به برنامه پیش نرفت و گفت: مقرر شده بود که شرکت دیتا در نیمه اول سال 84 در استانها و شهرهای کوچک 16 هزار پورت پرسرعت راهاندازی کند که این امر به دلیل مشکل در نحوه قرارداد با تاخیر مواجه شد.
مهندس فیضی، با اشاره به اپراتورهای خصوصی وزارت ارتباطات، افزود: با توجه به مجوزهایی که برای این اپراتورها صادر شد، آنها نتوانستند سرمایهگذار خارجی و داخلی را جذب کرده و مشکلاتی در این بخش ایجاد شد.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران، با اشاره به انجام تعهد بخش خصوصی تلفن ثابت با بیان این که انتظار میرفت این اپراتورها 50 درصد از تعهدات خود را عملی کنند، یادآور شد: امید آن میرود که با توجه به رفع مشکلات موجود، بخش خصوصی تلفن ثابت تا پایان سال 85 به 50 درصد تعهداتش عمل کند.
وی، عدم به رسمیت شناختن دفاتر ICT روستایی از سوی سازمانهای مختلف را از نقاط ضعفی عنوان کرد که ارتباط غیرمستقیم با وزارت ارتباطات داشته و تصریحکرد: سازمانهای مختلف آماده ارایه سرویس در دفاتر ICT روستایی سراسر کشور نیستند و علیرغم آن که انتظار داشتیم این سازمانها علاقهمند به حضور در این دفاتر شوند و هزینههای خود را کاهش دهند؛ اما این امر انجام نشد.
مهندس فیضی، با تاکید بر این که کمیتهای تشکیل دادهایم تا سازمانها و نهادهای مختلف کشور را برای استفاده از ارتباطات روستایی ترغیب کند، در خصوص دفاتر خدمات شهری نیز گفت: در حوزه تاسیس دفاتر خدمات شهری از برنامه عقبتر هستیم. به طوری که انتظار میرفت سالانه 500 دفتر خدمات شهری ایجاد شود؛ اما طی یک سال گذشته 380 دفتر ایجاد شد؛ اما درصدد هستیم تا عقب ماندگی سال گذشته را امسال جبران کنیم و تصویب نظامنامه این دفاتر به همین دلیل انجام گرفته است.
مهندس فیضی، با بیان این که بر اساس برنامه تلفن ثابت باید به روز شود، یادآور شد: سرعت سریع به روز شدن مراکز تلفن ثابت در شهرها از جمله نقاط قوت عملکرد این وزارتخانه است.
وی، در خصوص تلفن همراه نیز با بیان این که از لحاظ کمیت با ثبت نامهای صورت گرفته پیشتر از برنامه حرکت کردهایم، تصریحکرد: کیفیت این شبکه نیز نسبت به گذشته بهتر شده است.
مهندس فیضی، گفت: اکثر نقاط ضعف نام برده شده خارج از حیطه کاری وزارت ارتباطات بوده و عوامل جنبی دیگری در آن دخالت داشت.
وی، افزود: در صورتی که قوانین محاسباتی کشور بهتر از وضع فعلی شود، میتوان راحتتر بسیاری از پروژهها را به بهرهبرداری رساند و بر مشکلات فائق آمد.
- ۸۵/۰۶/۰۵