ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نگاهی متفاوت به جشنواره ای متفاوت

| سه شنبه, ۱ خرداد ۱۳۸۶، ۰۸:۲۷ ب.ظ | ۰ نظر

مینو‌مومنی - پس از گذشت کمتر از یک هفته نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی رسانه‌های دیجیتال و نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای امروز به کار خود پایان داد. جشنواره‌ای که تولی‌گری آن به عهده یک نهاد دولتی همانا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته شده بود. دبیر این جشنواره در خصوص ضرورت برپایی این جشنواره از سوی ارشاد می‌گوید:« از آنجا که سیل محصولات فرهنگی جذاب،متنوع و موثر بیگانه سبب شده است که ارزش‌های فرهنگی و حتی زبانی ما مورد خطر قرار بگیرد به همین علت وزارت فرهنگ و ارشاد با درک صحیح این تاثیرات با تاسیس مرکز توسعه فناوری‌های دیجیتال، مقدمات برگزاری این جشنواره را فراهم کرد». به هرحال اگر حافظه‌ها یاری کند، دوستاران فناوری اطلاعات به یاد خواهند آورد که جشنواره‌های از این دست در سال‌های گذشته نیز تکرار شده است تا آنجا که اولین بار در سال 77 جشنواره‌ای تحت نام نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای در محل اجلاس سران برپا شد و گویا از این جشنواره بسیار استقبال گسترده‌ای نیز صورت گرفته بود و چند سال بعد نیز دومین مرحله این جشنواره با مشارکت بیش از 20 وزارتخانه، نهادهای صنفی و بخش خصوصی در محل دایمی نمایشگاه‌‌ بین‌المللی تهران برگزار شد.

بنابراین با استناد به برپایی چنین جشنواره‌‌های نباید به این جشنواره لقب اولین را اهدا کرد در این خصوص محسن میرابراهیمی دبیر جشنواره اول و دوم نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای می‌گوید: به واقع شماره جشنواره و نمایشگاه‌ها مهم نیست بلکه مهم نحوه رویکرد اهدافی است که باید از برگزاری جشنواره و نمایشگاه انتظار داشته باشیم.

گله از این جدایی

جشنواره و نمایشگاه ملی رسانه‌‌های دیجیتالی و نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای در چهار بخش اصلی نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای،پایگاه‌های اینترنتی و وبلاگ‌ها، بازی‌های رایانه‌ای و نرم‌افزارهای ویژه تلفن همراه کار خود را از دوشنبه 24 اردیبهشت به طور رسمی آغاز کرد. بخش نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای جزو اولین بخش‌های محسوب می‌شود که شماره‌گذاری سالن‌‌‌ها از آن آغاز شده و در حقیقت بیشترین سالن‌ها نیز به این بخش اختصاص داده شده بود. در این بخش تولید کنندگان نرم‌افزارها در کنار عرضه‌کنندگان نرم‌افزارها غرفه به پا کرده‌ بودند کاری که چندان برای تولید کنندگان نرم‌افزار خوشایند نبود در این بخش اکثر غرفه‌داران از جدا افتادن از نمایشگاه کتاب گله‌مند بودند تا جای که یکی از غرفه‌دارها در این باره می‌گوید، ما سالهای متوالی در نمایشگاه کتاب غرفه داشتیم، یعنی در قالب نشر الکترونیکی که در کنار نمایشگاه کتاب برپا می‌شد و با بازدید کنندگان زیادی روبه‌رو بودیم اما متاسفانه امسال این نمایشگاه بلافاصله بعد از نمایشگاه کتاب برگزار شد که به نظر من مسئولین می‌توانستند برای پربار شدن نمایشگاه با یک اطلاع رسانی دقیق و پس از گذشت مدت زمانی از نمایشگاه کتاب این جشنواره را برگزار کنند تا حداقل برای غرفه‌دارها حضور در این نمایشگاه سودی به همراه داشته باشد.

در بخش نرم‌افزارهای چندرسانه‌ای اکثر غرفه‌دارها از نبود بازدید کننده گلایه دارند که البته این مسئله را به عدم اطلاع رسانی دقیق دست‌اندرکاران جشنواره نسبت می‌دهند. یکی از غرفه‌دارها که اولین حضور خود را در چنین نمایشگاه‌های تجربه می‌کند در خصوص اطلاع رسانی می‌گوید، غرفه ما 12 متر است که هر متری 35 هزارتومان برایمان تمام شده است من فکر می‌کردم این نمایشگاه مانند نمایشگاه کتاب پراز بازدیدکننده باشد اما متاسفانه هنوز استقبالی از این نمایشگاه صورت نگرفته است و این مسئله هم به عدم اطلاع رسانی ارتباط پیدا می‌کند و هم به ساعت بازدید از نمایشگاه چرا که ساعت بازدید به نوعی با ساعت کار افراد تداخل دارد. به هرحال بخش‌نرم‌افزارهای چند رسانه‌ای با چاپ عکس عزیزان در کمتر از چند ساعت بر روی لوازم مختلف گرفته تا تخفیف‌های بالای 50 درصد به دنبال آن است که بازدیدکنندگان بیشتری را به سوی خود جلب کند.

یکی دیگراز موارد موجود در این بخش دیدن نوشته‌‌های معرفی محصولات بر سردر غرفه‌‌‌هاست که سبب می‌شود هر بازدیدکننده‌ای لحظه‌ای مکث کرده و نوشته را بخواند به عنوان نمونه در یکی از این آگهی‌ها آمده است موبایل اسلامی، نرم‌افزار قرآنی و اسلامی ویژه تلفن همراه شامل 8 قطعه اذان،800 قطعه تصویر اسلامی به همراه کالری صوت و تصویر مداحان اهل بیت تنها 3 هزار تومان.

بلوتوث خاموش،هک می‌کنیم

سالن 12 یعنی بخش‌نرم‌افزارهای تلفن‌ همراه به نوعی پربازدید کننده‌ترین بخش محسوب می‌شود در این سالن می‌توان به سادگی علاقمندان به تجهیزات جانبی تلفن همراه را مشاهده کرد. علاقمندانی که بیشتر قشر جوان و نوجوان را تشکیل می‌دهد در این بخش تخفیف‌های بالای 30 درصدی انواع و اقسام محصولات به نوعی وسوسه خرید را در دل بازدیدکنندگان به وجود می‌آورد. در سالن 12 یکی از غرفه‌ها نسبت به دیگر غرفه‌ها از بازدیدکنندگان بسیاری برخوردار است وقتی چرایی این ماجرا را جویا می‌شوی در کمال تعجب در می‌یابی که در این غرفه آخرین نرم‌افزار هک تلفن همراه با تخفیف ویژه به قیمت 3 هزارو پانصد تومان به فروش می‌رسد. بروشورهای این نرم‌افزار در کنار توصیف‌های غرفه دار، آن قدر تکان‌دهنده است که اولین کاری که انجام می‌دهی این است که مطمئن شوی بلوتوث تلفن همراهت خاموش است.

اگر میخواهید شما نیز دچار توهم خاموش نبودن بلوتوث تلفن همراهتان شوید کافیست به امکانات این نرم‌افزار توجه کنید، کپی کردن شماره‌های طرف مقابل در گوشی خود، خواندن SMS طرف مقابل، شماره‌گیری با گوشی طرف مقابل و دهها امکان دیگر در این میان وقتی با سیل خریداران این نرم‌افزار روبه‌رو می‌شوی به دو چیز فکر می‌کنی یا اینکه این نرم‌افزار دارای چنین توانایی های نیست پس این غرفه به نوعی در حال کلاهبرداری از خریداران است و در صورت صحت کاربرد این نرم‌افزار این سئوال مطرح می‌شود که آیا با وجود دغدغه‌‌‌های مسئولین در خصوص وارد نشدن افراد به حریم خصوصی دیگران و انتشار آنها در قالب عکس و سی‌دی که جزو ناهنجاری‌های فعلی جامعه محسوب می‌شود چگونه است متولی این جشنواره یعنی همانا وزارت ارشاد اجازه فروش چنین نرم‌افزاری را داده است.

پرده‌برداری از بازی‌های وطنی

بخش بازی‌های رایانه‌ای گرچه به نظر می‌رسد باید از استقبال خوبی برخوردار باشد اما به گفته اکثر غرفه‌داران چندان استقبال گرمی از این بخش صورت نگرفته است هر چند در ویژه‌نامه رسمی این جشنواره یک مطلب در خصوص استقبال پرشور مراجعه کنندگان از این بخش به رشته تحریر در‌آمده است در قسمتی از این نوشتار آمده است که، «این روزها در بخش بازی‌های رایانه‌ای نوجوانان زیادی را می‌بینید که مشتاقانه می‌خواهند از گیم‌نت نمایشگاه استفاده کنند و شاید انتظار نداشتند که در جشنواره ملی رسانه‌های دیجیتال که از سوی دولت برگزار می‌شود با گیم نت مواجه شوند». به هرحال یکی از بخش‌های مهم این نمایشگاه مربوط به بخش‌ بازی‌های رایانه‌ای است که به همت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای وابسته به معاونت امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته است. گفته می‌شود این بنیاد برای حمایت از پدید‌آوردگان بازی‌‌های رایانه‌ای منطبق با هنجارها و ارزش‌های ملی و اسلامی و مشاوره در ساخت و مشارکت در نظارت بر صحنه بازی‌های رایانه‌ای در کشور شکل گرفته است. به طور کلی در این سالن علاوه بر تولید کنندگان بازی‌های رایانه‌ای گروه دیگری نیز به بومی کردن بازی‌های خارجی فعالیت دارند در این بخش 15 بازی رایانه‌ای ساخت وطن نیز در معرض دید عموم قرار گرفته است که از آن جمله می‌توان به عصر پهلوانان، پایان معصومیت،حسنی و لوبیا سحرآمیز، رانندگی در تهران و... اشاره کرد.

پیشکسوتان فراموش شده

به گفته برپا کنندگان این جشنواره، حمایت از بخش خصوصی و تولیدکنندگان محتوا در بستر وب همچون خبرگزاری‌ها، سایت‌ها، وبلاگ‌ها از جمله اولویت‌ها به شمار می‌آید تا آنجا برای این دسته از افراد تخفیف‌های 80 درصدی در نظر گرفته شده و سرویس‌دهندگان وبلاگ که حامی این جشنواره باشند نیز فضای رایگان غرفه به آنها اهدا خواهد شد. تا اینجا مسئله برای تمامی علاقمندان به وبلاگ و وبلاگ نویسی بسیار خوشحال کننده است چرا که نه تنها وبلاگ‌نویسی از سوی مرکزی چون وزارت ارشاد به رسمیت شناخته شده ، بلکه تسهیلاتی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. اما متاسفانه با ورود به سالن‌‌‌های اختصاص یافته به پایگاه‌‌های اینترنتی و وبلاگ متوجه می‌شوی یک مسئله به نحوی چشمگیر خودنمایی می‌کند چرا که تمامی غرفه‌ها اختصاص به سایت‌‌‌‌ها و وبلاگ‌‌های مذهبی دارد و نام‌های همچون منبرهای دیجیتال،ندبه‌های دیجیتال، مجمع وبلاگ‌نویسان مسلمان،هئیت بلاگ،شیعه نیوزو... که بر سردر غرفه‌ها نصب شده است به نوعی این مسئله را تائید می‌کند.

در خبرها شنیده‌ای که بلاگفا و میهن بلاگ نیز به عنوان حامی این جشنواره در این سالن، غرفه دارند اما پس از چند بار بالا و پائین رفتن عاقبت غرفه خالی بلاگفا را مشاهده می‌کنی در خصوص چرایی این ماجرا علیرضا شیرازی مدیر سایت بلاگفا اینگونه توضیح می‌دهد، طبق توافقی که با مسئولین جشنواره داشتیم قرار شد تمامی سرویس‌های وبلاگ نویسی غرفه‌های با متراژ مساوی داشته باشند و غرفه‌هایی که متراژ بیشتری می‌خواستند در سالن دیگر مستقر شوند زیرا تمامی سرویس‌های وبلاگ‌نویسی برای گرفتن غرفه پولی پرداخت نمی‌کردند و قرار بود تبلیغات معینی را برای جشنواره انجام دهند که خود من قرار شد در حدود 5 میلیون تبلیغ برای جشنواره داشته باشم به هرحال روز افتتاح جشنواره مشخص شد در اهدای فضا غرفه‌‌ها عدالت صورت نگرفته و در همین زمان بعضی از دوستان از شرکت در جشنواره انصراف دادند بعد از آن نیز در جریان جلسه‌ای با عنوان چگونه وبلاگ را هلو بکنیم بنده نسبت به نبود اینترنت وبه طور کلی برخورد نا عادلانه مسئولین گله کردم از جمله اینکه به بنده قول داده بودند به عنوان حامی این جشنواره لوگو بلاگفا را در سایت جشنواره و پوسترهای تبلیغاتی قرار دهند که هیچ‌کدام از این تعهدات که به صورت کتبی نیز منعقد شده بود به مرحله اجرا نرسید من این مسائل را مطرح کردم که متاسفانه در مقابل از سوی آقای طالبی دبیر بخش وبلاگ‌ها به طور غیر مستقیم به عنوان فاشیست و ضد انقلاب خطاب شدم به همین علت تصمیم گرفتم به نشان اعتراض به این جشنواره در غرفه حضور نداشته باشم .

***

اولین یا چندمین جشنواره رسانه‌‌های دیجیتال در حالی به کار خود پایان داد که به دلایلی بسیاری همچون مناسب نبود ساعت بازدید، نبود اطلاع رسانی دقیق با استقبال پرشور بازدیدکنندگان روبه‌رو نشد اما با تمامی این مسائل به نظر تمامی کارشناسان و حتی کسانی که از ابتدا یا نیمه راه با این جشنواره قطع همکاری کرده بودند به نوعی این جشنواره را یک گام مثبت برای هویت بخشی به رسانه‌های دیجیتالی عنوان می‌کنند و چه خوب است دست‌اندرکارن دولتی اصل 44 یعنی همان مشارکت بیشتر بخش خصوصی و مردمی را در کارهای خود لحاظ کنند تا به جای اینکه یک وزارتخانه به طور مستقیم عهده‌دار یک جشنواره باشد، اجرای آن را به بخش خصوصی واگذار کرده و خود در نقش حامی کننده حضور داشته باشد.

منبع: هم‌میهن

  • ۸۶/۰۳/۰۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">